: Righteous Kill

Blu-ray anmeldelse

For dem av dere som vurderer å kjøpe/leie Righteous Kill i håp om en ny Heat følger her en betimelig advarsel: Dette er ikke en film av Heats kaliber.
Karakter
DramaKrim
Righteous Kill
Annonse
Annonse
forfatter

Tvert imot får vi her servert en høyst ordinær politithriller som løftes noe av gode skuespillerprestasjoner. De svært erfarne politipartnerne Turk (De Niro) og Rooster (Pacino) leder etterforskningen av en ny seriemorder-sak. Fellestrekkene er at ofrene er bad guys som urettferdig (?) har sluppet unna straff. Morderen rettferdiggjør dermed drapene og leverer håndskrevne dikt til hvert offer i sitt borgervern-korstog. På toppen av det hele peker indisiene mot en politimann.

Tematikken og problematikken rundt borgervern ble senest omhandlet i The Brave One, der Jodie Foster skulle renske New York for drittsekker etter at hennes kjære blir offer for blind vold. Slikt blir det sjelden god film av, ei heller denne gangen. Historien er alt for forutsigbar og engasjerer ikke. Hele tiden pøses det på med antydninger og hint om hvem som er seriemorderen, det hele blir så overtydelig, at det umulig kan være vedkommende det hintes om. Vi tror heller overhodet ikke på selve plottet. Det virker som om det har vært viktigere å informere oss om at politiet er korrupt, enn det å lage en engasjerende thriller. Til tross for dette glimter både De Niro og Pacino til innimellom, men selv ikke bransjens mest erfarne kan trylle med et slikt manusskript. Svært beklagelig, for dette burde ha resultert i noe helt annet. Tre svake stjerner. Lyden av pistolskudd i DTS HD slår i mot oss med herlig presisjon og styrke. Også billedkvaliteten er tilnærmet optimal. Kommentarspor av Avnet (regi), dokumentaren Thin Blue Line om den virkelige politikorrupsjonen, intervju med skuespillerne og trailer er hva vi får i bonus.

Fakta
  • Release: 14. januar
  • Regi: Jon Avnet
  • Med: Robert De Niro, Al Pacino, 50 Cent, Carla Gugino, John Leguizamo
  • Land: USA
  • År: 2008
  • Tid: 1:36t.
IMDB Rating

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Les også

Vellykket kostymedrama i en miks av Dynastiet, Askepott, Farlige forbindelser og Downton Abbey – med en touch av Fifty Shades of Grey.
En graviditet som går fryktelig galt er i ferd med å rive den unge familien i fillebiter.
Januar byr på lange og mørke kvelder - bare da så synd at strømme- og filmselskapene later til å ha tatt ferie.
Med Equinox leverer Netflix en av sine beste nordiske produksjoner.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
12 dagers korona-juleferie, men hva skal du se for å kose deg og slappe av?
Nok en gang leverer Pixar en teknisk innertier, akkompagnert av en høyst emosjonell historie.
Nok en førjulstid får vi tilbringe sammen med single, smådesperate, Johanne på jakt etter den eneste rette – og det blir da også ganske så fornøyelig.
En av bluesens absolutte førstedamer, akkompagnert av «Black Panther», gir oss heftige toner i et intenst kammerdrama.
Disney forsøker, skamløst, å utnytte folk flest sin higen etter lettbent juleunderholdning.
Alle fordommer du måtte ha mot homofile, musikalelskere og intolerante kristenkonservative i småby-Amerika får du bekreftet i The Prom.
Desember byr på kalde dager og mørke kvelder - alt ligger til rette for mange timer foran TV-en.
Mulan er i toppen av Disneys livegjenskapninger av tegnefilmklassikere.
Den superbe Trump-imitatoren krasjlander med sin nye Netflix-spesial.
Disney gjenskaper det amerikanske romeventyrets barnestadium.
Michael J. Fox briljerer i litt utdatert «klassiker».
At sjakk kunne være så fascinerende, og spennende, hadde vi faktisk ikke trodd!