: Righteous Kill

Blu-ray anmeldelse

For dem av dere som vurderer å kjøpe/leie Righteous Kill i håp om en ny Heat følger her en betimelig advarsel: Dette er ikke en film av Heats kaliber.
Karakter
DramaKrim
Righteous Kill
Annonse
Annonse
forfatter

Tvert imot får vi her servert en høyst ordinær politithriller som løftes noe av gode skuespillerprestasjoner. De svært erfarne politipartnerne Turk (De Niro) og Rooster (Pacino) leder etterforskningen av en ny seriemorder-sak. Fellestrekkene er at ofrene er bad guys som urettferdig (?) har sluppet unna straff. Morderen rettferdiggjør dermed drapene og leverer håndskrevne dikt til hvert offer i sitt borgervern-korstog. På toppen av det hele peker indisiene mot en politimann.

Tematikken og problematikken rundt borgervern ble senest omhandlet i The Brave One, der Jodie Foster skulle renske New York for drittsekker etter at hennes kjære blir offer for blind vold. Slikt blir det sjelden god film av, ei heller denne gangen. Historien er alt for forutsigbar og engasjerer ikke. Hele tiden pøses det på med antydninger og hint om hvem som er seriemorderen, det hele blir så overtydelig, at det umulig kan være vedkommende det hintes om. Vi tror heller overhodet ikke på selve plottet. Det virker som om det har vært viktigere å informere oss om at politiet er korrupt, enn det å lage en engasjerende thriller. Til tross for dette glimter både De Niro og Pacino til innimellom, men selv ikke bransjens mest erfarne kan trylle med et slikt manusskript. Svært beklagelig, for dette burde ha resultert i noe helt annet. Tre svake stjerner. Lyden av pistolskudd i DTS HD slår i mot oss med herlig presisjon og styrke. Også billedkvaliteten er tilnærmet optimal. Kommentarspor av Avnet (regi), dokumentaren Thin Blue Line om den virkelige politikorrupsjonen, intervju med skuespillerne og trailer er hva vi får i bonus.

Fakta
  • Release: 14. januar
  • Regi: Jon Avnet
  • Med: Robert De Niro, Al Pacino, 50 Cent, Carla Gugino, John Leguizamo
  • Land: USA
  • År: 2008
  • Tid: 1:36t.
IMDB Rating

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Velkommen til Utmark: Briljant sort komedie eller banal russerevy?
I dag er det 10 år siden verdens største TV-serie hadde premiere.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Serieversjonen av den svenske filmsuksessen leverer mer av det samme, i et heseblesende, men etter hvert repeterende, tempo.
At 40 % av spanske menn går på horehus var en sjokkerende nyhet for oss – men jammen makter ikke Álex Pina å lage heidundrende underholdning ut av tragedien.
April byr på mye snadder fra strømmetjenestene, nå kan du også strømme innhold fra nykommeren Paramount+.
En hyperaktiv, sterkt alkoholisert og gudbenådet sjarmerende flyvertinne, kan det virkelig bli god underholdning ut av.
Det blir definitivt ingen ekte påskeferie uten thriller og/eller påskekrim!
Den etterlengtede oppfølgeren til det friske pustet av en superheltfilm, Wonder Woman, ender opp som årets største skuffelse.
Nykommeren Paramount+ lanseres med Maisie Williams som rappkjeftet eremitt som brått slippes ut i det fri. Morsomst, men noget uforløst.
Disney+ beviser at det fortsatt er mer spennende materiale å formidle fra det rikholdige Marvel-universet.
Mange filmer har i ettertid blitt «pusset» på av en misfornøyd regissør – men ingen så omfattende som Justice League.
En av 1980-tallets store komikere, Eddie Murphy, forsøker virkelig hardt å gjenopplive komiklassikeren – men ender opp med å servere en langt mindre sjarmerende kopi.
Oppfølgeren følger i de samme fascinerende fotsporene som førstesesongen – og det i seg selv er ikke negativt.
Årets første vårmåned byr lyse, snøfrie dager, og mengder av spennende innhold fra strømmetjenestene.
New Orleans’ mest respekterte dommer havner i gjørme til langt oppover livet.
Hva om det var Sovjetunionen som først fikk plassert en mann på Månen?
Big Sky er det levende beviset på at selv en av bransjens mest erfarne, og anerkjente, serieskapere kan bomme.
Tom Hanks briljerer i sobert western-epos med hjertet på rett sted.