Search
Generic filters

: Righteous Kill

Blu-ray anmeldelse

For dem av dere som vurderer å kjøpe/leie Righteous Kill i håp om en ny Heat følger her en betimelig advarsel: Dette er ikke en film av Heats kaliber.

Karakter
DramaKrim
Righteous Kill

Tvert imot får vi her servert en høyst ordinær politithriller som løftes noe av gode skuespillerprestasjoner. De svært erfarne politipartnerne Turk (De Niro) og Rooster (Pacino) leder etterforskningen av en ny seriemorder-sak. Fellestrekkene er at ofrene er bad guys som urettferdig (?) har sluppet unna straff. Morderen rettferdiggjør dermed drapene og leverer håndskrevne dikt til hvert offer i sitt borgervern-korstog. På toppen av det hele peker indisiene mot en politimann.

Tematikken og problematikken rundt borgervern ble senest omhandlet i The Brave One, der Jodie Foster skulle renske New York for drittsekker etter at hennes kjære blir offer for blind vold. Slikt blir det sjelden god film av, ei heller denne gangen. Historien er alt for forutsigbar og engasjerer ikke. Hele tiden pøses det på med antydninger og hint om hvem som er seriemorderen, det hele blir så overtydelig, at det umulig kan være vedkommende det hintes om. Vi tror heller overhodet ikke på selve plottet. Det virker som om det har vært viktigere å informere oss om at politiet er korrupt, enn det å lage en engasjerende thriller. Til tross for dette glimter både De Niro og Pacino til innimellom, men selv ikke bransjens mest erfarne kan trylle med et slikt manusskript. Svært beklagelig, for dette burde ha resultert i noe helt annet. Tre svake stjerner. Lyden av pistolskudd i DTS HD slår i mot oss med herlig presisjon og styrke. Også billedkvaliteten er tilnærmet optimal. Kommentarspor av Avnet (regi), dokumentaren Thin Blue Line om den virkelige politikorrupsjonen, intervju med skuespillerne og trailer er hva vi får i bonus.

Fakta

  • Release: 14. januar
  • Regi: Jon Avnet
  • Med: Robert De Niro, Al Pacino, 50 Cent, Carla Gugino, John Leguizamo
  • Land: USA
  • År: 2008
  • Tid: 1:36t.

IMDB Rating

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Disney forteller den «sanne» historien om det utrolige vaksinekappløpet i Alaska for nesten hundre år siden.
I dag er Disney+ lansert, men hva skal du se på tjenesten?
Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.
Med sin første originalserie puster Disney nytt, og samtidig klassisk, liv i Star Wars-sagaen.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
I et ganske så gjennomsnittlig drama om å gjenreise seg etter en familietragedie, med påfølgende alkoholisme, leverer Affleck ekte vare.
September byr på kaldere dager og mørkere kvelder. Alt ligger til rette for lange, late dager foran TV-en.
Hilary Swank styrer sitt internasjonale mannskap med stø kurs mot Mars – men både ferden og familien der hjemme opplever «rusk i maskineriet».
Christopher Nolans nyeste film er en herlig, tidvis absurd, blanding av James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
Amerikanerne forsøker å gjenskape magien fra Braveheart – og krasjlander.
Beinhard sosialrealisme mikses med interessante karakterer og et rotete, uferdig plott i Netflix’ nyeste storfilm.
Lovecraft Country har potensialet i seg til å bli høstens store serie-snakkis.
Elisabeth Moss er enestående i «remake» av thrillerklassiker.
To einstøinger går hverandre på nervene i et medrivende, og kompromissløst, drama.
Andresesongen om «gutten-som-alltid-drømte-om-å-bli-president» er ikke like frisk og stilsikker som førsterunden.
«Black Panther» på actionmettet narkojakt i New Yorks bakgater.
Et meget vellykket samarbeide mellom den amerikanske krimkongen Harlan Coben og polsk TV-produksjon.