Anmeldelse: Jersey Boys – Blu-ray anmeldelse
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Jersey Boys

Blu-ray anmeldelse

Eastwood transformerer suksess-musicalen fra Broadway til film, og leverer (som alltid) topp teknisk kvalitet, men filmen mangler nerve.

forfatter
Publisert 22.12.14 - 10:00
Karakter
Drama
Jersey Boys

youtu.be/tL2iILHUsG0

 

Historien om guttene fra New Jerseys bakgater er blitt en slags miks mellom Goodfellas og Dreamgirls. Den småkriminelle gjengen livnærer seg som gangstere og omgås mafiaen på deres vei til den musikalske listetoppen. Ledet an av den arrogante Tommy (Vincent Piazza) ligger fokuset på konfliktene mellom de fire i gruppen, preget av kunstnerisk uenighet, pengeproblemer, engasjement og hvem som bidrar mest. Deres gyldne tiår var 1960-tallet, men veien frem var lang og nedturene mange.

 

Regissørikonet Clint Eastwood (som vel har regissert sin siste film annethvert år det siste tiåret) har basert den sanne historien om sangstrupene i «The Four Seasons» på musicalen som har gått som en hit på Broadway siden 2005. Clinter’n har hverken laget en musical eller en teatralsk film ut av historien, men balanserer mellom tradisjonelt gangsterdrama ispedd mange sangnummer og musical. En vanskelig balansegang viser det seg.

 

Eastwood forteller historien rett-frem uten å dvele mye ved konfliktene, noe som gir filmen et nærmest dokumentarisk preg, men også en litt kjedelig dramaturgisk utvikling. Musikkinnslagene (som det naturlig nok er mange av) er flott og elegant produsert, men til tross for den fascinerende livshistorien til Valli (en glimrende John L. Young) mangler Jersey Boys engasjement og driv. Hadde Eastwood gjort den til en rendyrket musical á la Moulin Rouge er vi overbevist om at historien ville kommet sterkere frem, og gitt mer begeistring. Fire stjerner.

 

Billedkvaliteten er god men detaljer forsvinner i mørke scener. Vedrørende lydsporet så er vi fullt klar over at Valli var kjent for sin falsettostemme, men her strekkes den for langt og gir en litt skjærende diskant. Bonusmaterialet består av tre dokumentarer, hvorav den lengste tar for seg overgangen fra Broadway til film. Brukbart, men ikke enestående.

button-PK

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Fakta
 • Release: 24. november 2014
 • Regi: Clint Eastwood
 • Med: Vincent Piazza, John L. Young, Steve Schirripa, Christopher Walken, Katherine Narducci, Michael Lomenda
 • Genre: Drama
 • Land: USA
 • År: 2014
 • Tid: 2:14 t.
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
En kvinnelig Hulk kan da umulig være bra? Det finnes mange dyr i Arken – og åpenbart enda flere i Marvel-universet. She-Hulk er faktisk et friskt pust innenfor genren.
Se Karpe på Viaplay. Fra i dag av kan du se den kritikerroste Karpe-dokumentaren på Viaplay.
Vi foretrekker Durek som konge! Netflix koker pinlig, tidvis amatørmessig, såpeopera-suppe av historien til det norske kronprinsparet.
House of the Dragon: Handlingen lekket Handlingen i alle episodene av den nye HBO-serien House of the Dragon har blitt lekket på Reddit.
Nå er musen størst av dem alle! Det tok Mike Mus & Co kun to og et halvt år å vippe Netflix ned fra strømmetronen.
Marvel lanserer dameversjon av Hulken! Marvel-universet er åpenbart ufullendt uten også en kvinnelig versjon av den grønne, sinte, mannen (kjent som Hulken).
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend