: Jersey Boys

Blu-ray anmeldelse

Eastwood transformerer suksess-musicalen fra Broadway til film, og leverer (som alltid) topp teknisk kvalitet, men filmen mangler nerve.

Jersey-Boys_1
Karakter
Drama
Jersey Boys

 

Historien om guttene fra New Jerseys bakgater er blitt en slags miks mellom Goodfellas og Dreamgirls. Den småkriminelle gjengen livnærer seg som gangstere og omgås mafiaen på deres vei til den musikalske listetoppen. Ledet an av den arrogante Tommy (Vincent Piazza) ligger fokuset på konfliktene mellom de fire i gruppen, preget av kunstnerisk uenighet, pengeproblemer, engasjement og hvem som bidrar mest. Deres gyldne tiår var 1960-tallet, men veien frem var lang og nedturene mange.

 

Regissørikonet Clint Eastwood (som vel har regissert sin siste film annethvert år det siste tiåret) har basert den sanne historien om sangstrupene i «The Four Seasons» på musicalen som har gått som en hit på Broadway siden 2005. Clinter’n har hverken laget en musical eller en teatralsk film ut av historien, men balanserer mellom tradisjonelt gangsterdrama ispedd mange sangnummer og musical. En vanskelig balansegang viser det seg.

 

Eastwood forteller historien rett-frem uten å dvele mye ved konfliktene, noe som gir filmen et nærmest dokumentarisk preg, men også en litt kjedelig dramaturgisk utvikling. Musikkinnslagene (som det naturlig nok er mange av) er flott og elegant produsert, men til tross for den fascinerende livshistorien til Valli (en glimrende John L. Young) mangler Jersey Boys engasjement og driv. Hadde Eastwood gjort den til en rendyrket musical á la Moulin Rouge er vi overbevist om at historien ville kommet sterkere frem, og gitt mer begeistring. Fire stjerner.

 

Billedkvaliteten er god men detaljer forsvinner i mørke scener. Vedrørende lydsporet så er vi fullt klar over at Valli var kjent for sin falsettostemme, men her strekkes den for langt og gir en litt skjærende diskant. Bonusmaterialet består av tre dokumentarer, hvorav den lengste tar for seg overgangen fra Broadway til film. Brukbart, men ikke enestående.

button-PK

Fakta

  • Release: 24. november 2014
  • Regi: Clint Eastwood
  • Med: Vincent Piazza, John L. Young, Steve Schirripa, Christopher Walken, Katherine Narducci, Michael Lomenda
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 2:14 t.

IMDB Rating

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

14 år etter sitt første besøk er stjerne-«journalisten» fra Kasakhstan tilbake i US&A. Det går ikke stort bedre denne gangen.
The Boss tar blodfansen med bak kulissene under innspillingen av sitt nye album.
Netflix’ første norsk spillefilm har store ambisjoner og et fascinerende plott – men svikter dessverre på sentrale punkt.
HBO tar oss med på en lite tilfredsstillende hockey-reise til Sveriges iskalde redneck-land.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Har du muligheten, sørg for at ditt neste kinobesøk blir i en IMAX-sal. Du vil ikke angre.
The Boss og hans E Street Band er tilbake i klassisk form, på et solid, men ujevnt, album.
Det kristenkonservative Midtvesten i USA danner bakteppet for Netflix’ outrerte familiekrønike om vold, begjær og den allestedsnærværende arvesynden.
Netflix lykkes bare delvis med sin feministiske vri på Sherlock Holmes-universet.
Disney forteller den «sanne» historien om det utrolige vaksinekappløpet i Alaska for nesten hundre år siden.
I dag er Disney+ lansert, men hva skal du se på tjenesten?
Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.
Med sin første originalserie puster Disney nytt, og samtidig klassisk, liv i Star Wars-sagaen.
I et ganske så gjennomsnittlig drama om å gjenreise seg etter en familietragedie, med påfølgende alkoholisme, leverer Affleck ekte vare.
September byr på kaldere dager og mørkere kvelder. Alt ligger til rette for lange, late dager foran TV-en.
Hilary Swank styrer sitt internasjonale mannskap med stø kurs mot Mars – men både ferden og familien der hjemme opplever «rusk i maskineriet».
Christopher Nolans nyeste film er en herlig, tidvis absurd, blanding av James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.