Jersey Boys

Blu-ray anmeldelse

Eastwood transformerer suksess-musicalen fra Broadway til film, og leverer (som alltid) topp teknisk kvalitet, men filmen mangler nerve.
Jersey-Boys_1
Karakter
Drama
Jersey Boys
forfatter

 

Historien om guttene fra New Jerseys bakgater er blitt en slags miks mellom Goodfellas og Dreamgirls. Den småkriminelle gjengen livnærer seg som gangstere og omgås mafiaen på deres vei til den musikalske listetoppen. Ledet an av den arrogante Tommy (Vincent Piazza) ligger fokuset på konfliktene mellom de fire i gruppen, preget av kunstnerisk uenighet, pengeproblemer, engasjement og hvem som bidrar mest. Deres gyldne tiår var 1960-tallet, men veien frem var lang og nedturene mange.

 

Regissørikonet Clint Eastwood (som vel har regissert sin siste film annethvert år det siste tiåret) har basert den sanne historien om sangstrupene i «The Four Seasons» på musicalen som har gått som en hit på Broadway siden 2005. Clinter’n har hverken laget en musical eller en teatralsk film ut av historien, men balanserer mellom tradisjonelt gangsterdrama ispedd mange sangnummer og musical. En vanskelig balansegang viser det seg.

 

Eastwood forteller historien rett-frem uten å dvele mye ved konfliktene, noe som gir filmen et nærmest dokumentarisk preg, men også en litt kjedelig dramaturgisk utvikling. Musikkinnslagene (som det naturlig nok er mange av) er flott og elegant produsert, men til tross for den fascinerende livshistorien til Valli (en glimrende John L. Young) mangler Jersey Boys engasjement og driv. Hadde Eastwood gjort den til en rendyrket musical á la Moulin Rouge er vi overbevist om at historien ville kommet sterkere frem, og gitt mer begeistring. Fire stjerner.

 

Billedkvaliteten er god men detaljer forsvinner i mørke scener. Vedrørende lydsporet så er vi fullt klar over at Valli var kjent for sin falsettostemme, men her strekkes den for langt og gir en litt skjærende diskant. Bonusmaterialet består av tre dokumentarer, hvorav den lengste tar for seg overgangen fra Broadway til film. Brukbart, men ikke enestående.

button-PK

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?
Fakta
  • Release: 24. november 2014
  • Regi: Clint Eastwood
  • Med: Vincent Piazza, John L. Young, Steve Schirripa, Christopher Walken, Katherine Narducci, Michael Lomenda
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 2:14 t.
IMDB Rating

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.