TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Vi kårer Samsung HW-Q995B

Den store kinofølelsen

En av våre favoritt-lydplanker er tilbake i finpusset versjon. Samsung HW-Q995B låter knallbra til film!

forfatter
Publisert 01.11.22 - 12:00

Samsung har et solid rykte å ivareta når det kommer til lydplanker. Helt siden den sørkoreanske produsenten etablerte sin egen Audio Lab i California for noen år siden, har de fortsatt å levere noen av de beste lydplankene på markedet.

HW-Q995B benytter nøyaktig samme høyttalerkonfigurasjon som tidligere: Totalt dreier det seg om hele 22 høyttalerelementer, som er laget for å omringe oss i en boble av surroundlyd!

En annen fiffig finesse på årets modell, er muligheten til å overføre Dolby Atmos-signaler fra TV til lydplanke over Wi-Fi. Dette krever at du også har en kompatibel Samsung-TV fra 2022 (Q70B eller høyere).

Lydkvalitet

Basert på erfaringene med fjorårets toppmodell HW-Q960A, hadde vi naturligvis høye forventninger til HW-Q995B. Og Samsung viser nok en gang hvor skapet skal stå!

Stemmene fra Ryan Gosling og Billy Bob Thornton i åpningsscenen av The Gray Man (Netflix, Dolby Atmos lydformat) kommer sterkt og tydelig ut fra senterkanalen, samtidig som de små, men viktige detaljene bidrar til å gjøre seansen mer troverdig. Romklangen fra omgivelsene gjengis veldig realistisk, og på sitt beste føles det nesten som vi sitter i samme rom som de to herrene.

Samsung-planken har masse krefter å varte opp med. HW-Q995B kan spille meget høyt, og har likevel nok overskudd til de tøffeste sekvensene. Den har ingen problemer med å fylle vårt 30 kvadratmeter store lytterom med kraftfull og tillitvekkende lydstyrke.

Den nye subwooferen fungerer også utmerket: Vi merker at bassgjengivelsen har blitt dypere og mer hardtslående siden sist. Anslagene virker også strammere og mer presise enn vi kan huske fra forgjengeren, og henger bra sammen med det øvrige lydbildet.

Konklusjon

Samsung HW-Q995B er definitivt en av de beste lydplankene i sin klasse, med et stort, troverdig og detaljert lydbilde som gir gåsehud på de beste produksjonene. Hvis du søker den store kinofølelsen, men vegrer deg for å bygge ut til full hjemmekino – er dette en lydplanke vi trygt kan anbefale!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde