annonse
annonse

Test: Sony 55HX923

Feinschmecker-TV

Sonys nye toppmodell har alt som skal til for å fortjene status som drømme-TV.

Lyd & Bilde mener

Superb svartnivå og kontrast Sylskarpe 2D-bilder
Noe crosstalk og lysrefleksjoner

Det er ingen hemmelighet at vi anså fjorårets toppmodeller fra Sony for å være blant de beste LCD-baserte 3D-skjermene på markedet. Sony var ikke like plaget med crosstalk og bildestøy som konkurrentene, og var i fjor den eneste som virkelig kunne hevde seg mot Panasonics 3D plasmamodeller. I år har konkurransen tilspisset seg kraftig, og vi er naturligvis nysgjerrige på om Sony har hevet lista enda et hakk eller to, og om det er nok til å bevare forspranget?

HX923
I fjor testet vi design-toppmodellen LX900 med godt resultat, men rakk aldri å teste filmskjermen HX900 før den ble tatt av markedet. Mens LX var en supertynn skjerm med kantmonterte lysdioder (Edge LED) hadde HX-serien fullblods LED-baklys med lokal dimming, i en noe tykkere innpakning. Med den nye 55HX923 får man på mange måter  det beste fra begge disse modellene. Den er bare 3,8 centimeter tykk, men har likevel ekte LED-baklys på innsiden. 55HX923 har selvfølgelig også oppgradert bildebehandling med Motionflow XR 800  (400 Hz + såkalt ”sweeping backlight”), forbedret 3D-gjengivelse og ikke minst en rekke smarte internett-funksjoner. USB-opptak er også på plass, og ved å plugge inn en USB-harddisk kan du både pause og ta opp programmer. HX923 er godkjent av både RiksTV og Canal Digital for bruk med deres programkort.

Design og brukervennlighet
Utseendemessig er det ikke store forandringene å spore fra fjorårsmodellene. Sony var tidlig ute med å benytte heldekkende glassfront på sine modeller, en look blant annet Panasonic har adoptert i år. Den glatte overflaten uten ramme som stikker ut gir TV-en veldig rene og behagelige linjer. Sony har også sett sitt snitt til å rydde opp på baksiden av TV-en. Tilkoblingene er nå arrangert med sidevendte og nedovervendte kontakter, slik at det går an å montere skjermen tett mot veggen. Den kommer standard med en vridbar glassfot, men du kan også kjøpe en sølvfarget sokkel som ekstrautstyr. Denne tillater TV-en å vinkles oppover og kan være kjekk om skjermen skal stå på et lavt bord.

Mens tilkoblingene er blitt langt mer praktiske, er monolitt-fjernkontrollen fortsatt litt mursteinsaktig og mangler baklys, noe vi hadde forventet i denne prisklassen. Selv i artikkelforfatterens voksne hender føles den klumpete og lite ergonomisk i utformingen. Kanskje den er designet for Hulken?

Brukervennlighet
Sony har derimot passet på å gi menysystemet sitt en real ansiktsløfting, og for oss som  ble godt vant til det Playstation-inspirerte Xrossbar-systemet tar det litt tid å bli vant til den nye menystrukturen. Heldigvis har Sony utstyrt 55HX923 med sin egen brukermanual som kommer rett på skjermen – et klart pluss, for her er det mange funksjoner å sette seg inn i.

55HX923 kommer med en såkalt Intelligent tilstede-sensor. Denne funksjonen bruker et lite kamera til å registrere brukerens bevegelser for redusert strømforbruk og komfortabel TV-titting. Hvis ingen seer er registrert, blir skjermen mørkere eller bildet slås av med lyden på. Den varsler også hvis barn sitter for nær skjermen, justerer volumbalansen mellom venstre og høyre høyttalere og optimerer TV-bildet for lysforholdene i rommet.

Internett
TV-en kan kobles til både trådløst og kablet internett, og gir tilgang til en rekke typer innhold. Foruten internettleser og applikasjoner som YouTube og Facebook kommer den med Skype. Den ekstra kamera- og mikrofonenheten CMU-BR100 følger med i esken når du kjøper 55HX923, og kan kjøpes som tilbehør til flere Sony-modeller. Med denne innkoblet i USB-inngangen åpnes det for videosamtaler via Skype, og du kan betjene skype og motta anrop mens du ser TV bilde-i-bilde.

En annen kul funksjon som Sony har implementert er trackID musikkgjenkjenning. Denne kan brukes til å finne info om musikk du hører i TV-programmene, det være seg kjenningsmelodier, filmmusikk eller musikkvideoer. TrackID kjenner igjen musikken, og kan også brukes til finne informasjon om filmer.

  • 55” LED-LCD 3DTV, 1920 x 1080
  • 4 HDMI
  • 2 x USB
  • Wi-Fi, Ethernet
  • Skype Videochat
Pris: 30000,-

Les også

Philips 65PUS7363

Philips har markert seg med flere gode TV-er i det siste, deriblant 65OLED763 som viser hvor skapet skal stå i high-end klassen. Modellen vi tester her er en mer ordinær LCD-skjerm i mellomklassen. Den har en nokså enkel utførelse, med litt tykkere plastskrog enn de andre testdeltakerne. Her er det ikke gjort noe forsøk på å gjøre TV-en slankere…

LG 65SK8500

SK8500-serien er en av LGs toppmodeller for 2018. Den slanke designen kan absolutt kan minne om OLED-skjermene fra…

Sony KD-65XF9005

Sony har en lang tradisjon med å levere gode TV-er der bildekvaliteten er satt i fokus. Vi har ennå testvinneren…

Panasonic TX-65FX700E

Den nye FX700-serien er blant Panasonics rimeligere modeller, men utseendet lyver litt: TV-en virker mer påkostet…

LG 65SK7900

LG 65SK7900 har en nokså enkel design. Den mangler litt av den eksklusive utførelsen man får med LGs OLED-modeller,…

Philips 65PUS8303

Deltaker nummer 2 fra Philips er en litt mer påkostet variant. 8303-serien har en mer eksklusiv og tillitvekkende finish enn 7363. TV-en er tyngre, alt virker litt mer solid skrudd sammen, og foten av pleksiglass gir en luksuriøs følelse. Brukervennlighet og finesser I likhet med andre Philips-modeller er dette en Android-basert smart-TV (7.0…

Samsung QE65Q6FAMTXXC

Q6-serien er den rimeligste av Samsungs eksklusive QLED-modeller. Når det kommer til utseendet er dette definitivt…

LG 65UK6950

65UK6950 er en mellomklasse-modell i LGs 2018-sortiment. Designmessig er dette en slank TV med sølvgrå ramme i…

Samsung QE65Q9FN

Samsung QE65Q9FN er koreanernes råeste high-end TV. Vi snakker om selve gallionsfiguren i sortimentet, som på linje…

Philips 65OLED873

Mens de andre TV-produsentene er opptatt med finpussen, har Philips rukket å få sine første 2018-modeller klare i butikk. Førstemann ut er Philips 65OLED873, som etter alt å dømme blir den mest prisgunstige OLED TV-en deres i år. Oppskriften er veldig lik som fjorårsmodellene: OLED-panel, P5 bildeprosessor, Ambilight og Android Smart TV. Aller…

Samsung UE75MU8005

Samsung har et bredt modellspekter med 75”, 82” og til og med 88” i en rekke prisklasser. Midt blant disse finner…

Samsung UE75MU6175

Samsung UE75MU6175 er blant de aller rimeligste storskjermene i Samsungs store portefølje. Den har en klassisk…

TCL U75C7006

TCL er ennå et relativt nytt og ukjent TV-merke i Norden, men på verdensbasis er de nesten like store som Samsung…