annonse
annonse

Test: Samsung UE55F8005

Smart og sylskarp

Samsungs nye F8005-serie har mye å leve opp til – den tar over stafettpinnen for en av markedets mest populære TV-er.

Lyd & Bilde mener

Meget bra app-utvalg God brukervennlighet Sylskarpt bilde
Savner bedre pekefjernkontroll

Den nye F8000-serien fortsetter trenden med stadig slankere design. 55F8005 har i likhet med LG og Philips en sylslank ramme rundt panelet, i tillegg til en ny, bueformet sokkel som får TV-en til å virke som den nesten svever i lufta. Vi har tidligere kritisert Samsung for å ha nokså spinkle sokler og braketter i plast – derfor er det positivt å se at den buede foten til F8005-serien er langt mer solid. laget i metall. Ulempen med bueformen er at den krever større avstand til veggen enn tradisjonelle sokler. Baksiden på Samsung TV_en er imidlertid laget for å vises frem, og er heldekkende og glatt, med et deksel som skjuler tilkoblingene. Den største forbedringen ligger imidlertid på innsiden: Samsung har nemlig utstyrt F8000-serien med en superkraftig Quad Core prosessor, som skal gjøre alle TV-finessene bedre og raskere enn noensinne.

Brukervennlighet og finesser
Det følger to fjernkontroller med Samsung-skjermen – en vanlig kontroll pluss en spesiell med trykkfølsom pekeflate og mikrofon. Denne kan brukes til å navigere i smartmenyene med, samt å gi stemmekommandoer. Skype-kameraet sitter innebygd på toppen, og er nå på hele 5 megapiksler, noe som sikrer skarpe bilder under videosamtalene.

Bildekvalitet
Flott design og brukervennlighet er som forventet fra Samsung – mer overraskende er det at koreanerne også har foretatt et aldri så lite løft når det gjelder bildekvaliteten. Vi har tidligere syntes at Samsung tar litt lett på bilde i forhold til finesser, men i dette tilfellet ble vi overrasket. 55F8005 har en usedvanlig god bildebehandling som minner mye om det vi opplevde med toppmodellen 75ES9005 på tampen av fjoråret: Bildene er rett og slett sylskarpe og gir suveren dybdefølelse. Samsung-skjermen henter ut uante detaljer og konturer uten at det introduserer noe ekstra bildestøy. Man kan se det i ansiktet på prinsesse Leia og Han Solo (Blu-ray utgaven av Empire strikes back) hvordan ansiktstrekkene er mer tydelige, uten at bildet blir grovkornet. Det er ikke nødvendigvis 100% korrekt, men gir utvilsomt en stor wow-effekt.

8000-serien bruker siste generasjon av Samsungs Micro Dimming teknikk, som gir bedre lyskontroll og svartnivå. Samsung har blant annet løst problemet med lyse striper over og under skjermen, og svartnivået oppleves utmerket til LCD å være, selv om den ikke kan måle seg med Panasonics rekordsvarte plasma. Samsung har derimot ebdre kontrast i lyste omgivelser, og kontrastbelegg på skjermen gi mindre refleksjoner enn konkurrenten fra LG.

Lydkvalitet
Vi har ofte gitt Samsung tyn for tynn lyd på TV-ene sine. Årets modell har ikke like fyldig lyd som LG 55LA860W, men er likevel sterk og klar i talen. I motsetning til tidligere generasjoner Samsung-TV er lyden klart godkjent. Likevel er det verdt å nevne at Samsung nå tilbyr egne lydplanker med trådløs oppkobling til TV-en, som gjør det enkelt å forbedre TV-lyden flere hakk.

  • 55” LED LCD, 1920 x 1080
  • 4 HDMI
  • 3 USB
  • Optisk lydutgang
  • Skype videokamera
Pris: 25999,-

Les også

Philips 65PUS7363

Philips har markert seg med flere gode TV-er i det siste, deriblant 65OLED763 som viser hvor skapet skal stå i high-end klassen. Modellen vi tester her er en mer ordinær LCD-skjerm i mellomklassen. Den har en nokså enkel utførelse, med litt tykkere plastskrog enn de andre testdeltakerne. Her er det ikke gjort noe forsøk på å gjøre TV-en slankere…

LG 65SK8500

SK8500-serien er en av LGs toppmodeller for 2018. Den slanke designen kan absolutt kan minne om OLED-skjermene fra…

Sony KD-65XF9005

Sony har en lang tradisjon med å levere gode TV-er der bildekvaliteten er satt i fokus. Vi har ennå testvinneren…

Panasonic TX-65FX700E

Den nye FX700-serien er blant Panasonics rimeligere modeller, men utseendet lyver litt: TV-en virker mer påkostet…

LG 65SK7900

LG 65SK7900 har en nokså enkel design. Den mangler litt av den eksklusive utførelsen man får med LGs OLED-modeller,…

Philips 65PUS8303

Deltaker nummer 2 fra Philips er en litt mer påkostet variant. 8303-serien har en mer eksklusiv og tillitvekkende finish enn 7363. TV-en er tyngre, alt virker litt mer solid skrudd sammen, og foten av pleksiglass gir en luksuriøs følelse. Brukervennlighet og finesser I likhet med andre Philips-modeller er dette en Android-basert smart-TV (7.0…

Samsung QE65Q6FAMTXXC

Q6-serien er den rimeligste av Samsungs eksklusive QLED-modeller. Når det kommer til utseendet er dette definitivt…

LG 65UK6950

65UK6950 er en mellomklasse-modell i LGs 2018-sortiment. Designmessig er dette en slank TV med sølvgrå ramme i…

Samsung QE65Q9FN

Samsung QE65Q9FN er koreanernes råeste high-end TV. Vi snakker om selve gallionsfiguren i sortimentet, som på linje…

Philips 65OLED873

Mens de andre TV-produsentene er opptatt med finpussen, har Philips rukket å få sine første 2018-modeller klare i butikk. Førstemann ut er Philips 65OLED873, som etter alt å dømme blir den mest prisgunstige OLED TV-en deres i år. Oppskriften er veldig lik som fjorårsmodellene: OLED-panel, P5 bildeprosessor, Ambilight og Android Smart TV. Aller…

Samsung UE75MU8005

Samsung har et bredt modellspekter med 75”, 82” og til og med 88” i en rekke prisklasser. Midt blant disse finner…

Samsung UE75MU6175

Samsung UE75MU6175 er blant de aller rimeligste storskjermene i Samsungs store portefølje. Den har en klassisk…

TCL U75C7006

TCL er ennå et relativt nytt og ukjent TV-merke i Norden, men på verdensbasis er de nesten like store som Samsung…