annonse
annonse

Epson Stylus Photo PX720WD

Testvinner til salgspris

På papiret ser skriveren ut som forrige årets vinner, men prisen er lavere.

Utmerket fotokvalitet Billigere enn i fjor Enkel i bruk
Ingen

PX700-serien har vunnet våre skrivertester to år på rad, så den har mye å leve opp til.  Sammenlignet med PX710W har man lagt til mulighet for dobbeltsidig utskrift og senket prisen betydelig.  Så noe må man ha spart inn på kvaliteten?  Igjen er imidlertid tilkoblingsmulighetene med både trådbundet og trådløst nettverk, minnekortlesere for alle typer av format og USB-inngang i fronten, skuffen for fotopapir ovenpå papirmagasinet samt CD-sleden som overraskende kjører ut når man vil dekorere sine egne plater.

Som på den enklere modellen, er skjermen hyggelig stor og fungerer godt for å velge ut fotoer til utskrift fra minnekort.  Selv om knappene stort sett er de samme, har denne modellen opplyste touchknapper.  Man har også flere muligheter til å forbedre bildene med blant annet scenegjenkjenning.  Fra PC-en har man like gode muligheter til å påvirke resultatet og lagre favorittinnstillinger.

Bildekvalitet
Heldigvis virker ikke prisnedsettelsen bero på at man har spart på utskriftsteknikken.  Fotoene kom alltid blant de tre beste i bedømmelsen og oftest på første plass.  De ekstra lysere fargepatronene gjør sikkert sitt til at tonene er jevne og fine og at man finner detaljer selv i høydepunktene.  Det er riktignok jevnere enn noensinne, men Epson ligger ennå på topp.  At den dessuten skriver ut raskt som et blunk drar ikke direkte ned omdømmet.

Konklusjon
Med flere funksjoner enn tidligere vinnere, samme utskriftskvalitet og en lavere pris, er det ingen tvil om at Epson har fått en ytterligere fulltreffer.  Den huker av alt på sjekklisten så som fotoskuff, nettverkstilkoblinger og minnekortformat.  Det brukervennlige kontrollpanelet i fronten har mange funksjoner, og skjermen er riktig bra.  Men framfor alt er utskriftskvaliteten i toppklasse.  Så nei, det er ingen ting å spekulere over, bare å takke og ta imot.

Oppsummering
Slaget sto mellom Canons og Epsons toppmodeller, hvor sistnevnte med knapp margin, gikk av med seieren. Canons billigere modell var derimot selvskreven som beste kjøp, da den presterte utskrifter som var nesten like bra som toppmodellenes. Epsons budsjettalternativ var derimot overraskende nok blant de dårligste. Der hadde den selskap av de noe bedre Brother, Lexmark og HP sin budsjettmodell. Midt imellom disse grupperingene havnet toppmodellen fra HP.

PX700-serien har vunnet våre skrivertester to år på rad, så den har mye å leve opp til.  Sammenlignet med PX710W har man lagt til mulighet for dobbeltsidig utskrift og senket prisen betydelig.  Så noe må man ha spart inn på kvaliteten?  Igjen er imidlertid tilkoblingsmulighetene med både trådbundet og trådløst nettverk, minnekortlesere for alle typer av format og USB-inngang i fronten, skuffen for fotopapir ovenpå papirmagasinet samt CD-sleden som overraskende kjører ut når man vil dekorere sine egne plater. Som på den enklere modellen, er skjermen hyggelig stor og fungerer godt for å velge ut fotoer til utskrift fra minnekort.  Selv om knappene stort sett er de samme, har denne modellen opplyste touchknapper.  Man har også flere muligheter til å forbedre bildene med blant annet scenegjenkjenning.  Fra PC-en har man like gode muligheter til å påvirke resultatet og lagre favorittinnstillinger. Bildekvalitet Heldigvis virker ikke prisnedsettelsen bero på at man har spart på utskriftsteknikken.  Fotoene kom alltid blant de tre beste i bedømmelsen og oftest på første plass.  De ekstra lysere fargepatronene gjør sikkert sitt til at tonene er jevne og fine og at man finner detaljer selv i høydepunktene.  Det er riktignok jevnere enn noensinne, men Epson ligger ennå på topp.  At den dessuten skriver ut raskt som et blunk drar ikke direkte ned omdømmet. Konklusjon Med flere funksjoner enn tidligere vinnere, samme utskriftskvalitet og en lavere pris, er det ingen tvil om at Epson har fått en ytterligere fulltreffer.  Den huker av alt på sjekklisten så som fotoskuff, nettverkstilkoblinger og minnekortformat.  Det brukervennlige kontrollpanelet i fronten har mange funksjoner, og skjermen er riktig bra.  Men framfor alt er utskriftskvaliteten i toppklasse.  Så nei, det er ingen ting å spekulere over, bare å takke og ta imot. Oppsummering Slaget sto mellom Canons og Epsons toppmodeller, hvor sistnevnte med knapp margin, gikk av med seieren. Canons billigere modell var derimot selvskreven som beste kjøp, da den presterte utskrifter som var nesten like bra som toppmodellenes. Epsons budsjettalternativ var derimot overraskende nok blant de dårligste. Der hadde den selskap av de noe bedre Brother, Lexmark og HP sin budsjettmodell. Midt imellom disse grupperingene havnet toppmodellen fra HP.
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn.
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 39,-

Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:

Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgave (iPad/Android) hver måned Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  • Oppløsning: 5760 x 1440, skanner 2400 x 4800
  • Fargepatroner: 6 (CMYK + lys cyan og magenta)
  • Skjerm: 2,5”
  • Fotoskuff: 13x18 + CD-plater
  • Minnekort: SDHC, CF, MMC, XD, MS, USB, Pictbridge
  • Nettverk: 100 Mbit, 802.11 b/g/n
  • Hastighet: 10 sekunder (15x10)
Pris: 1500,-


Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Alltid oppdatert!

Full tilgang til Lyd & Bilde digitalt i en måned

0,-