annonse
annonse

Brother DCP-J715W

Fargeløs arbeidshest

Den fungerer bra på kontoret, men er åpenbart ikke tiltenkt fotofantaster.

Nettverkstilkobling
Minnekortstøtte Dårlig skjerm Overmettede farger

Over A4-skuffen er det en skuff for 15×10 fotopapir slik at det alltid kan ligge klart.

Foruten den trådløse tilkoblingen finnes både USB og ledningsbasert nettverk, der tilkoblingen merkelig nok sitter inne i skriveren.  På framsiden finner man minnekortleser for de aller vanligste formatene samt USB-inngang.  Dokumentmateren på lokket, programvare for dokumentbehandling og OCR vitner om at dette er en kontormaskin med foto som bonus.

Skjermen er hyggelig stor om man ser på målet.  Men ettersom den er lavoppløst og i bredformat, passer den bedre for menyer enn for å forhåndsstudere foto.  Håndteringen er godkjent, og fra frontpanelet lister man kjapt ut hvordan man gjør ting.  Det finnes ikke mange innstillinger for fotoutskrifter på utskriftsmenyen, men man kan i hvert fall stille fargehåndtering når man har gjennomskuet den merkelige benevnelsen.

Bildekvalitet
I vår blindtest av utskrifter var J715W en av de mest langsomme og ble dessuten stadig ranket blant de dårligste.  Unntaket er det sorthvite foto som ble nøytralt og bra, samt at kopieringstesten var godkjent.  Fargene ble som oftest for mettede, noe som fikk gress til å se ut som plast og barneansikter til å se ut som porselen.  Dessuten savnes dybde i det sorte.  I fargekartene noterte vi at magenta dros til rosa og blått hellet mer til lilla.

Konklusjon
Skal man kjøpe en skriver for kun å skrive ut foto, finnes det bedre valg enn dette.  Den egner seg ikke spesielt bra for å skrive ut direkte fra minnekort og fra PC-en finnes det for få innstillinger.  Fotoene ble dessuten ikke like bra som fra de fleste av konkurrentene.  Til kontorbruk er den derimot praktisk.  Klarer man seg uten USB-inngang, LAN-tilkobling og dokumentmater kan man velge den billigere modellen DCP-J515W i stedet.

Over A4-skuffen er det en skuff for 15x10 fotopapir slik at det alltid kan ligge klart. Foruten den trådløse tilkoblingen finnes både USB og ledningsbasert nettverk, der tilkoblingen merkelig nok sitter inne i skriveren.  På framsiden finner man minnekortleser for de aller vanligste formatene samt USB-inngang.  Dokumentmateren på lokket, programvare for dokumentbehandling og OCR vitner om at dette er en kontormaskin med foto som bonus. Skjermen er hyggelig stor om man ser på målet.  Men ettersom den er lavoppløst og i bredformat, passer den bedre for menyer enn for å forhåndsstudere foto.  Håndteringen er godkjent, og fra frontpanelet lister man kjapt ut hvordan man gjør ting.  Det finnes ikke mange innstillinger for fotoutskrifter på utskriftsmenyen, men man kan i hvert fall stille fargehåndtering når man har gjennomskuet den merkelige benevnelsen. Bildekvalitet I vår blindtest av utskrifter var J715W en av de mest langsomme og ble dessuten stadig ranket blant de dårligste.  Unntaket er det sorthvite foto som ble nøytralt og bra, samt at kopieringstesten var godkjent.  Fargene ble som oftest for mettede, noe som fikk gress til å se ut som plast og barneansikter til å se ut som porselen.  Dessuten savnes dybde i det sorte.  I fargekartene noterte vi at magenta dros til rosa og blått hellet mer til lilla. Konklusjon Skal man kjøpe en skriver for kun å skrive ut foto, finnes det bedre valg enn dette.  Den egner seg ikke spesielt bra for å skrive ut direkte fra minnekort og fra PC-en finnes det for få innstillinger.  Fotoene ble dessuten ikke like bra som fra de fleste av konkurrentene.  Til kontorbruk er den derimot praktisk.  Klarer man seg uten USB-inngang, LAN-tilkobling og dokumentmater kan man velge den billigere modellen DCP-J515W i stedet.
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn.
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 39,-

Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:

Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgave (iPad/Android) hver måned Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  • Oppløsning: 6000 x 1200, skanner 1200 x 2400
  • Fargepatroner: 4 (CMYK)
  • Skjerm: 3,3”
  • Fotoskuff: 10 x 15 cm
  • Minnekort: SDHC, MS, USB, Pictbridge
  • Nettverk: 100 Mbit + 802.11 b/g
  • Hastighet: 35 sekunder (15x10)
Pris: 1300,-


Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Alltid oppdatert!

Full tilgang til Lyd & Bilde digitalt i en måned

0,-