annonse
annonse

Test av 9 fotoskrivere

Heller trådløs enn bildeløs

Når de bærbare PC-ene og de trådløse nettverkene tar over hjemme er det bare naturlig at multifunksjonsskriverne følger etter. Vi har testet åtte trådløse modeller.

Fin skjerm Utmerkede fotoutskrifter
Ingen

Allerede i forrige års store skrivertest konstaterte vi at trådløst var en trend i skriverbransjen.  I år har det slått gjennom på bred front og alle produsenter har flere modeller som lar deg kunne legge bort kablene, et godt valg da alt færre har en stasjonær datamaskin med skriver hjemme. Da kan man plassere skriveren der det er mest praktisk og la alle skrive ut via det trådløse nettverket.

Men disse multifunksjonsapparatene kan så mye mer enn bare å skrive ut dokumenter og foto fra PC-en.  De har minnekortlesere slik at man kan ta kortet direkte ut av kameraet og ta en kjapp utskrift når man har det travelt.  De kan skanne inn dokumenter og bilder med bra kvalitet og fungerer også som kopieringsmaskiner.

Når man skal velge fotoskriver bør man velge en med separate blekkpatroner, noe som gir bedre økonomi enn kombinasjonspatroner med flere farger.  Blir det tomt for en farge bytter man kun denne patronen.  Man bør også velge en skriver med flere enn fire farger, da det som regel gir bedre fotoutskrifter.  Det vanligste er at man legger til en fotosvart som gjengir mørke partier med flere detaljer og dypere sort.  Men også en ekstra grå for bedre sorthvite utskrifter eller lysere nyanser av cyan og magenta forekommer.

Dersom man ofte skriver ut både dokumenter og foto bør man definitivt velge en skriver med separat skuff for fotopapir.  Det å hele tiden være tvunget til å skifte papir blir man snart lei av.  Skal man skrive ut på tykkere papir må man velge en skriver med rett papirbane, noe som oftest innebærer en toppmatet modell.  Det forekommer imidlertid også modeller der man kan mate inn tykkere papir bakfra maskinen.

Allerede i forrige års store skrivertest konstaterte vi at trådløst var en trend i skriverbransjen.  I år har det slått gjennom på bred front og alle produsenter har flere modeller som lar deg kunne legge bort kablene, et godt valg da alt færre har en stasjonær datamaskin med skriver hjemme. Da kan man plassere skriveren der det er mest praktisk og la alle skrive ut via det trådløse nettverket. Men disse multifunksjonsapparatene kan så mye mer enn bare å skrive ut dokumenter og foto fra PC-en.  De har minnekortlesere slik at man kan ta kortet direkte ut av kameraet og ta en kjapp utskrift når man har det travelt.  De kan skanne inn dokumenter og bilder med bra kvalitet og fungerer også som kopieringsmaskiner. Når man skal velge fotoskriver bør man velge en med separate blekkpatroner, noe som gir bedre økonomi enn kombinasjonspatroner med flere farger.  Blir det tomt for en farge bytter man kun denne patronen.  Man bør også velge en skriver med flere enn fire farger, da det som regel gir bedre fotoutskrifter.  Det vanligste er at man legger til en fotosvart som gjengir mørke partier med flere detaljer og dypere sort.  Men også en ekstra grå for bedre sorthvite utskrifter eller lysere nyanser av cyan og magenta forekommer. Dersom man ofte skriver ut både dokumenter og foto bør man definitivt velge en skriver med separat skuff for fotopapir.  Det å hele tiden være tvunget til å skifte papir blir man snart lei av.  Skal man skrive ut på tykkere papir må man velge en skriver med rett papirbane, noe som oftest innebærer en toppmatet modell.  Det forekommer imidlertid også modeller der man kan mate inn tykkere papir bakfra maskinen.
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn.
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 39,-

Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:

Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgave (iPad/Android) hver måned Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
Oppløsning: 9600 x 2400, skanner 4800 Fargepatroner: 6 (CMYK + grått og pigmentert sort) Skjerm: 3” Fotoskuff: (bakre) 10x15 – A4 + CD-plater Minnekort: SDHC, CF, MMC, XD, MS, USB, Pictbridge Nettverk: 100 Mbit, 802.11 b/g/n, Bluetooth (tillegg) Hastighet: 20 sekunder (15x10)
Pris: 2000,-


Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Alltid oppdatert!

Full tilgang til Lyd & Bilde digitalt i en måned

0,-