Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Sony BDV-E800W

Anlegg med muskler

Sony-anlegget har kraftig lyd med slagfast bass. Automatisk kalibrering øker brukervennligheten og optimaliserer lyden til rommet.

Skrevet av / 20.05.10 - 05:00
Sony BDV-E800W
Marius Siste artikler:
Marius

Bakkanalene på Sonys surroundanlegg overføres trådløs til en ekstra forsterker som driver bakhøyttalerne. Denne forsterkeren gjemmes for eksempel bak sofaen, og gjør en diskret installasjon enklere.

USB-inngangen på Sonys surroundanlegg støtter ikke film- eller musikkavspilling, da denne kun benyttes til å lagre innhold fra BD-Live eller BonusView til en USB-pinne. Imidlertid har anlegget en såkalt Digital Media Port, som kan brukes til for avspilling av musikk- og filmfiler. Ulike adaptere kan kjøpes ved siden av, for eksempel til iPod eller trådløs Bluetooth-overføring.

BDV-E800W kobles enkelt opp, og anlegget har dessuten autokalibrering via en medfølgende mikrofon. Denne måler avstand og lydnivå til hver høyttaler.

Lydkvaliteten
Autokalibreringen hos Sony går lett som en plett. Men det er litt vel mye bass fra subwooferen, så den kan med fordel dempes et par dB. Videre demper anlegget i våre lokaler senterkanalen med 3 dB, noe vi ikke er enige i. Sett den opp igjen til 0 dB.

Sony-anlegget gir heftige filmopplevelser, fordi subwooferen har såpass mye tæl. Det er bra med kruttslam fra hagleskudd, og lydbildet er vesentlig større og mer massivt enn satellittsystemene vi testet i forrige nummer. Sony-anlegget har også mer kraft enn det fra Samsung.

Klangen fra senterhøyttaleren er litt mørk, da overtonene ikke kommer skikkelig frem. Men alternativet i denne prisklassen kan gjerne bli at det låter spisst, og da foretrekker vi litt tilbakelente overtoner.

Romfølelsen er god, med flott kanalseparasjonen. Autokalibreringen har tydeligvis målt riktig avstander til høyttalerne, for lydbildet er imponerende sømløst. Tips: Ønsker du et mer diffust lydbilde, sett avstanden til bakhøyttalerne et par cm kortere i menyen. Da blir lyden til disse noe forsinket. Du kompenserer ved å skru opp deres lydnivå en dB eller to. Dette er dog for mer avanserte brukere, forvent å skru frem og tilbake en god stund. Storbandprosjektet Sharp Nine med plata ”Sudoku” Gjengis med et bra driv og engasjement, og samspillet mellom subwoofer og høyttalere er også her tydelige. Men her blir det mer tydelig at bassgitaren ikke har en kompleks nok tonestruktur, og lydbildet blir litt bøst. Likevel er timingen og faseresponsen så bra, at dette totalt sett er det beste anlegget.

Lyd & Bilde mener

Kraftpakke Fokusert lydbilde Autooppsett Tilbakeholdne overtoner

Også i denne testen:

Test av 4 Blu-ray surroundanlegg

Philips HTS7520

Høyoppløst delikatesse

Philips-systemet har tonale kvaliteter av høy klasse, både til film og musikk. Problemet er at det er vanskelig å kalibrere.

Stor, oppløst lyd
Brukervennlighet
Les hele testen

Panasonic SC-BT205

Utagerende atferd

Panasonic SC-BT205 har skarp fokus på stemmer, instrumenter og lydeffekter. Det kan tidvis bli litt for mye.

Spiller ganske høyt Autooppsett Brukervennlighet
Svulstig sub Noe skarpe overtoner
Les hele testen

Samsung HT-BD1255

Tonale kvaliteter

Dette anlegget fra Samsung gjengir lydsporet på både film og musikk med ganske høy oppløsning. Hadde bare senterhøyttaleren holdt følge.

Åpen og fin lyd Rask subwoofer
Spinkel senterhøyttaler Dynamikk
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top