annonse
annonse

Test: McIntosh MA 6300

Smooth operator

Dessverre har man ofte måttet pantsette bil og bikkje for å skaffe seg det ypperste. Den hittil rimeligste McIntosh-forsterkeren gjør en ende på det, og bringer high-end ned på et betalbart prisnivå.

Lyd & Bilde mener

Stabil strømforsyning Fleksible tilkoblinger Varm glassklar klangkarakter Enormt lydbilde
Mister bassdynamikk når presset

Å hengi seg til bredere deler av markedet behøver ikke bli noen ubetinget suksess. Ikke bare kan det rokke mer merkevarens etablerte posisjon, det kan i verste fall føre til hånlatter fra en kritisk presse, som leende kan peke på andre produsenter som behersker prisleiet bedre. Å produsere billigere er ikke alle selskapers drøm, særlig ikke de som driver med luksusvarer fra før. Og i dette tilfellet kan McIntosh flørt med bredere lag av folket før til at tilhengerne depper og finner seg andre merker å bekle svindyre hi-fi-møbler med. Faren for at merkevaren mister sin eksklusivitet er definitivt til stede. Og det er nettopp derfor ingen har sett en liten Ferrari til 370.000 kroner, som konkurrerer direkte med en Golf GTI. Når McIntosh lanseres sin relativt rimelige integrerte forsterker til 34.000 kroner, er de i ferd med å gjøre akkurat det Ferrari og andre har voktet seg vel for i alle år. Men kan de lykkes i et knallhardt marked, hvor det finnes et svært antall konkurrenter som allerede slåss om hylleplassen i forretningene, så må McIntosh MA 6300 ha noe spesielt å by på. Da holder det kanskje ikke med det klassiske McIntosh-designet, med glassklar sort front og neonturkise markeringer på en massiv frontplate med belyste effektmetere. Det skal spelle åsså!

Forsterkeren ser ut som en Mac-forsterkere har gjort i mange år. Man føler en slags bekreftende trygghet når man ser en Mac-forsterker. Følelsen forsterker seg alltid når man kobler vidunderet til og får spilt musikk. Plutselig hører man ikke på anlegget lengre, men på musikken.

Utseendet til tross, MA 6300 skiller seg fra de større Mac-forsterkerne med fraværet av McIntosh autoformer. De eiendommelige utgangstransformatorene som alltid har vært et varemerke, og som er der for å gjøre forsterkeren immun mot variable fasevinkler, høyttalerimpedanser og tilbakekobling. En fin ide som har vist seg å fungere strålende på de store Mac-ene, men hva som skjer når man fjerner autoformeren og senker utgangsnivået, er en ganske annen dans.

One, two, threeeee….
MA 6300 leverer 100 watt i 8 ohm, 160 w i 4 ohm og har et par balanserte innganger, pickupinngang for MM-pickuper, og tilkobling til eksternt for- eller effektforsterker. Man kan faktisk koble et flerkanalsanlegg gjennom MA 6300 om man har en prosessorforsterker og effektforsterker. Utgangstransistorene bruker McIntosh ThermaTrak-system som hele tiden passer på strømmen til utgangene, og sørger for at effekten går til høyttalerdrift og ikke opp i unødig varme.

Flere tester:

NAD C558

Skinnet bedrar

NAD viser konkurrentene ryggen med en spiller som har det lille ekstra.

Teac TN-350

Anvendelig ­allroundspiller

Rega Planar 1

Den beste ­budsjettspiller

Audio-Technica AT-LP60BT

Billig i alle ledd

Platespillere for nybegynnere

Platespillere for nybegynnere

Har man et brennende ønske om å starte en ­plate­samling, trenger man en spiller. ­Men hvilken?

Marantz ND8006

Digital brobygger

McIntosh MT-2

Kvalitet, helt enkelt

Gryphon Diablo 120

Djevelens lillebror

8 bærbare DAB-radioer

Radio på reisen

annonse