Search
Generic filters

Philips Elevation 60PFL8708S

 itemprop
Philips Elevation 60PFL8708S

Multitalentet

Kombinasjonen av stort og skarpt bilde, gode smartfinesser, slank design og stilig omgivelseslys på baksiden er en vinneroppskrift.

Lyd & Bilde mener

Philips TV-en gir et stort og flott bilde uten å ta unødvendig plass. En stilig, men minimalistisk design gjør at denne store skjermen kan passe inn i de fleste stuer. Bildekvaliteten er god, og kontrasten imponerer, godt hjulpet av Ambilight omgivelseslyset som skaper kontrast mot bakveggen.
La gå, svartnivået er ikke like dypt og kullsvart som på en plasma eller bak-LED TV. Man kan også se antydninger til lyse flekker fra baklyset i noen tilfeller.
 • 60” 3D LED LCD, 1920 x 1080
 • DVB-T/T2/C/S/S2 TV-mottaker
 • 4 HDMI, 3 USB
 • Ambilight XL omgivelseslys
 • Skype videokamera
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 22995 kr

Philips ligger så visst ikke på latsiden og har lansert mange spennende TV-er det siste året: Den speilblanke glasskjermen 8908 Designline var et friskt pust i en ellers litt konform TV-verden. Deretter kom den ultraskarpe 9000-serien med 4K (3840 x 2160 piksler) med en bildekvalitet som kunne utfordre adskillig dyrere TV-er.

Likevel tror vi modellen vi omtaler denne gang kan være den mest interessante i Philips-sortimentet. Målet med Elevation-serien har vært å gi litt av ”det beste fra begge verdener” hvor både flott design og høy bildekvalitet har stått like høyt i fokus. I tillegg er dette den første modellen fra Philips med firesidig Ambilight omgivelseslys.

Slank og vakker
Med unntak av LGs grensesprengende OLED-TV, er denne modellen fra Philips noe av det tynneste vi har sett. TV-kabinettet og rammen rundt panelet er særdeles slankt. Foten er i pleksiglass, kombinert med en stett av støpejern som skrus fast på baksiden av TV-en og tillater skjult ledningsføring gjennom en strømpe. Som en bonus følger det også med veggbrakett i esken. Og som vi kommer frem til senere, er dette en TV du vil ønske å veggmontere.

Side_bl

Brukervennlighet og finesser
60PFL8708S kommer med Philips sin etter hvert velkjente tosidige fjernkontroll med tastaturknapper på baksiden. Denne forenkler inntasting av søkeord og nettverkspassord, men virker ikke til å være tatt i bruk på alle appene Philips tilbyr. Menysystemet er relativt enkelt å bli fortrolig med, men er ikke det raskeste eller mest intuitive på markedet etter vår erfaring. Det mangler noen hurtigtaster for å ta seg rett inn i innstillingsmenyene med færrest mulig klikk.

Philips har etter hvert fått et bra utvalg av smartfinesser om bord. Blant de mest interessante appene finner vi Netflix, Spotify og SF Anytime for å nevne noen. Skype videokonferanse er også på plass, og det følger med avtakbart videokamera i esken.

Et lite (potensielt stort for noen ) minus når man går inn i smartportalen er at TV-en  da går inn i en egen fastsatt bildemodus. Dermed kan man ikke endre bildeinnstillinger eller velge ”Cinema” når man skal se på Netflix. Men dette har Philips lovt å se på etter at vi påpekte det for dem, og kan rettes opp med en fremtidig firmware-oppgradering.

annonse

Bildekvalitet
Elevation er basert på et LCD-panel med LED kantbelysning. Philips har inntil videre gått vekk fra å bruke fullt LED-baklys (en spesialitet som var forbeholdt toppmodellene i 9000-serien). Det samme gjelder den spesielle (men akk så fordyrende) Moth Eye teknikken, en overflatebehandling som reduserte refleksjoner fra bildepanelet til et minimum. Oppløsningen er vanlig Full HD med 1920 x 1080 piksler. Til gjengjeld har Elevation fått et bildepanel av høy kvalitet som bevarer god fargegjengivelse enten man sitter rett foran skjermen eller ute på siden.

annonse

Førsteinntrykket er at Philips har satt seg høye mål med bildekvaliteten på denne modellen. Elevation leverer et bilde med pangsterk kontrast, som også er nyansert og detaljert. I standard modus er bildet imponerende, og TV-en graver frem detaljer vi knapt visste fantes i referansefilmene våre! Det viser seg imidlertid å være bildebehandlingen til Philips (Perfekt Pixel HD) som smører litt tykt på, og har en tendens til å fremheve konturer og små detaljer samt legge til litt kunstig skarphet.

Vi foretrekker likevel å tone det hele ned litt, og heldigvis gir produsenten full adgang til å justere eller slå av intensiteten av de mange bildefinessene, slik at det går an å oppnå et fornuftig kompromiss. I tillegg finnes egne forhåndsjusterte ”ekspertmodus” ISF Day & Night som gir tett på optimal fargegjengivelse.

Front_bl

Philips var en av pionerene bak såkalt interpolering, som legger til halvbilder og sørger for å redusere flimmer og hakking i bevegelsene. Finessen Natural Motion fungerer veldig bra i mange tilfeller, og gjør Philips-skjermen til en utmerket TV å se sport på. Ulempen er at det gir en viss ”såpeopera-effekt” til spillefilmer, men da kan interpoleringen skrus av.

annonse

Etter å ha valgt ISF-modus og slått av eller redusert de mest aggressive bildefunksjonene, kan vi bare fastslå at Elevation-skjermen leverer utmerket bildekvalitet – faktisk noe av det beste vi har sett til prisen, som for øvrig er gunstig til fullutstyrt 60-tommer å være. 60PFL8706 kan som forventet ikke helt konkurrere med de beste plasmaskjermene når det gjelder svartnivå. De mørkeste filmscenene preges av litt blåskjær, på grunn av at skjermen slipper noe lys gjennom fra baksiden. Dette er normalt på kant-LED skjermer og Philips er ikke alene om dette. Til gjengjeld er betraktningsvinkelen god, og Ambilight-lyset er med til å skape kontrast mot bakveggen, som gjør at svartnivået i praksis oppleves meget bra. Og vi skal ikke glemme at Philips-skjermen har vesentlig bedre lysstyrke enn selv de mest potente plasmaene – nok til å se TV på høylys dag uten problemer.

Lydkvalitet
Philips har utstyrt TV-en med et kraftig lydsystem inkludert egen basshøyttaler på baksiden. Dette gir en fyldig og klar gjengivelse som duger fint til både tale og underholdning. Dessverre er bassen litt overivrig og kan tidvis forvrenge lyden litt når det er dype basstoner i lydsporet, så man kan med fordel justere ned bassnivået litt i menyen.

Konklusjon
Philips Elevation scorer høyt på både bildekvalitet, brukervennlighet og design. 60-tommers formatet er perfekt til en sitteavstand på 4-5 meter, og takket være den slanke innpakningen kan 60PFL8708S passe inn steder hvor andre TV-er blir for klumpete. Bildekvaliteten er overbevisende, og firesidig Ambilight gir TV-opplevelsen en ekstra dimensjon. Philips er dessuten blitt godt oppdatert på smartsiden. Totalt sett anser vi denne TV-en for å være et av de bedre storskjermkjøpene der ute, og et ”multitalent” som selv de mest kresne TV-kjøperne bør ta en nærmere kikk på.

 

Ambihue

Ambilight XL

Philips 60PFL8708S kommer med firesidig Ambilight. Denne finessen består av fargelys montert på baksiden av skjermen, som projiserer TV-bildets farger på veggen. Fargene skifter dynamisk i takt med innholdet på skjermen. Hensikten er å utvide opplevelsen utenfor skjermens rammer, men også å gi et inntrykk av bedre kontrast. Med en opplyst bakvegg vil øynene våre oppfatte bildet på skjermen som mer kontrastrikt, og svart vil fremstå mørkere. Det blir også mer behagelig å se på over lengre tid, særlig når resten av rommet er mørklagt. Ambilight er en mangeårig Philips-patent som de er alene om, og Elevation er den første TV-en som projiserer fargelyset til alle fire kanter. Effekten av det nye, nedovervendte lyset forsvinner imidlertid litt når TV-en står på et bord. Derfor lønner det seg å veggmontere TV-en om du vil ha fullt utbytte av Ambilight-lyset.

Omgivelseslyset fungerer bedre enn noen gang. Det skal blande sammen et ”gjennomsnitt” av fargene vi ser på skjermen, men er nå blitt mer nyansert i fargene, og plukker opp flere detaljer enn før. Resultatet er at spesielt opplevelsen av naturprogrammer, sport, musikkvideoer og annet innhold med statiske farger får hevet opplevelsen flere hakk. I noen tilfeller der innholdet skifter farge veldig ofte, kan det derimot virke litt kaotisk, men da kan bare skru av funksjonen.

Nytt i år er at man også kan synkronisere Ambilight-lyset fra TV-en til Philips Hue interiørlys. Disse lyspærene selges separat, og kobler seg til TV-en via det trådløse nettverket. Pærene gjengir det samme fargelyset som til Ambilight i TV-en slik at man i teorien kan ha Ambilight i hele stua! Det ligger imidlertid en liten forsinkelse i systemet, som gjør at lysene ikke er 100% synkronisert med TV-bildet.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  3 Kommentarer
  nyeste
  eldste mest poulære
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Philips Elevation 60PFL8708S

   data-srcset

  LG kan hvis de vil!

  Med nytt bildepanel og forbedret lyskontroll kan LG NANO 90 hevde seg blant de beste LCD-skjermene.

   data-srcset

  Samsung snur TV-en på hodet

  En motorisert TV-skjerm som kan snus på høykant med et knappetrykk! Har det tørnet for Samsung, eller er The Sero simpelthen en av årets kuleste TV-er?

   data-srcset

  Full moro til halve prisen

  Samsungs nye QLED-TV Q80T byr på masse utstyr og suveren bildekvalitet til en fornuftig pris. Kan dette være det beste TV-kjøpet fra Samsung i år?

  Samsung The Frame LS03T (2020). Foto: Samsung

  Nå har The Frame blitt MYE bedre

  Med nytt, topptrimmet bildepanel har Samsungs design-TV fått en skikkelig kontrast-boost!

   data-srcset

  OLED og Ambilight gjør susen!

  Philips er tilbake med nok en fargesprakende OLED-TV som lyser til alle kanter: OLED804 gir en knallsterk bildeopplevelse!

  SOMMERTILBUD
  6 UKER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Full tilgang til hele lydogbilde.no i sommer for kun 6 kr!
  PRØV i 6 UKER
  close-link