Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Lenovo Tab 4 10 Plus skiller seg fra mengden når det gjelder formgivningen. Den er ment å brukes i landskapsmodus, da fingeravtrykkleseren sitter på langsiden og volumreguleringene på venstre kortside. Høyttalerne sitter på den avfasede toppen, rettet fremover, og hodetelefonuttaket samt ladekontakt på høyresiden. Baksiden er av glass, noe som er pent, men det gjør den også følsom for fingeravtrykk. Nettbrettet er heller ikke helt vridningsstivt, men ikke farlig mykt.

Bilde og lyd

Skjermen er i bredbildeformat, noe som er bra til film, men kan være problematisk med visse apper. Fargegjengivelsen er bra liksom lysstyrken, men det er på bekostning av svartnivå og kontrast. Kameraet er akseptabelt for et nettbrett, men ikke på nivå med moderne smartmobiler. De fremoverrettede høyttalerne gir en bedre direkte lyd enn på nettbrett med nedoverrettede høyttalere. Støtte for Dolby Atmos føles imidlertid overdrevet, da lydkvaliteten bare er middels bra.

Bruk

Heldigvis har Lenovo ikke kranglet til grensesnittet, og det er rent Android. Man får imidlertid med noen installerte apper, som Microsofts Office-pakke. Unikt nok kan man ha flere brukere, inklusiv barneprofiler som kan begrenses. Til barna finnes også et støtsikkert skall og skjermbeskyttelse. Til de voksne finnes vanlige futteral samt futteral med Bluetooth-tastatur. Det er altså et nettbrett som kan tilpasses slik at det passer for alle familiemedlemmene.

Ytelse

Tab 4 legger seg et sted i midten av deltakerne når det gjelder ytelse. Det er ikke i nærheten av Asus eller Samsung, men er merkbart raskere enn Huawei. Til å surfe eller se på film holder det imidlertid bra. Det er først når man forsøker å kjøre de siste spillene at det begynner å hakke betenkelig. Det generøse batteriet gjør at man godt og vel kan bruke det en hel dag, selv om den oppgitte batteritiden er vel optimistisk. Laderen er USB-C.

Konklusjon

Lenovo Tab 4 10 Plus ser ikke ut som de fleste andre nettbrett, med sin glinsende glassbakside og de fasede kantene. Kanten øverst har til og med fremoverrettede høyttalere. Lyden er imidlertid ikke så bra som ventet, og skjermen er bare litt over snittet. Ytelsene holder for å surfe og se på film, men ikke helt til de siste spillene. Den unike fordelen er imidlertid at hele familien kan bruke det, da man kan sette opp barneprofiler. Samt kjøpe et støtsikkert skall. Og foreldrene kan kjøpe tastatur og få gjort litt jobb etter leggetid.

.

Scroll to Top