Search
Generic filters

Klipsch KMC 3

 itemprop
Klipsch KMC 3

Mye bass fra liten tass

Det er nesten utrolig hvor mye bass og lydtrykk som kommer fra denne Bluetooth-høyttaleren Klipsch KMC 3.

Lyd & Bilde mener

Spiller høyt Kraftig bass Batteridrift
Bassen bør temmes på akustisk musikk
 • Uteffekt: 2 x 15 W RMS
 • Bass: 1 x 5,25”
 • Diskant: 2 x 2”
 • Lydkilder: Bluetooth m/ AptX, AUX
 • Batteri: 8 x D (LR20)
 • Mål (H x B x D): 18,3 x 43,2 x 14 cm
 • Farger: Svart eller hvit
 • Vekt: 3,5 kg
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 2995 kr

Klipsch KMC 3 er en aktiv Bluetooth-høyttaler beregnet både for nettilkobling og batteridrift. Den er kompakt nok og til å plassere nært sagt hvor som helst, og robust nok til å bli med en tur ut og spille musikk i parken eller ved stranden. For utendørsbruk tar den åtte store D-batterier (LR20), som legger til en del vekt.

Digital lydprosessering (DSP) skal gi en jevnere frekvensrespons og dynamisk gjengivelse ved alle lydnivåer.

Høyttaleren har kun to funksjoner: den kan strømme musikk fra mobiler, nettbrett eller datamaskin trådløst via Bluetooth, eller bruk en analog 3,5 mm stereokabel. En USB-port finnes, men denne er kun for ladning av smarttelefon eller musikkspiller.

KMC 3 støtter AptX-protokollen, som gir bedre lydkvalitet fra Bluetooth. Den gir både økt båndbredde, i tillegg til at musikken er komprimert mer effektivt. I reklamen står det at det blir CD-kvalitet, men det er noe overdrevet. AptX krever at både avspiller og høyttaler støtter dette.

Brukervennlighet
Få funksjoner betyr enkel brukervennlighet. Trykk på Bluetooth-ikonet på berøringspanelet på toppen, og hold det inne for å pare med din bærbare musikkspiller. Ikonet blinker blått, og lyser konstant blått når paret.

En liten fjernkontroll medfølger, som du kan bruke til å styre lydnivå opp og ned på enheten, samt hoppe frem og tilbake mellom sanger, starte og stoppe disse. Best opplevelse oppnås ved å sette lydnivået ganske høyt på enheten, for deretter å bruke smartmobilen, nettbrettet eller hvilken musikkspiller det er snakk om, til å styre musikken og justere lydnivået.

Lydkvaliteten
Det er nesten sinnssykt hvor kraftig lyd man får fra Klipsch KMC 3. Jeg tror faktisk jeg aldri har hørt dette lydtrykket og denne bassgjengivelsen fra en tilsvarende høyttaler. Den er oppgitt til 2 x 15 watt RMS, som ikke virker mye, men som tydelig er mer enn nok til å blåse liv i denne høyttaleren.

annonse

Musikken låter rett og slett knalltøft med denne høyttaleren. Uten å gjøre noen lydinnstillinger på musikkspilleren kommer elektronisk pop og heftig rock meget godt ut av det, med saftige rytmer og en stor og slagkraftig bassgjengivelse. Samtidig låter det klart og distinkt i diskantområdet, dette er noe helt annet enn vi hadde ventet.

annonse

Med nedtonet, akustisk musikk, blir bassen faktisk for mye av det gode. Piano og flygel får en altfor svulstig gjengivelse, og en sopransanger låter mer som en baryton. Etter å ha gått inn i EQ-innstillingene på min iPhone 5 og valgt bassreduksjon, blir det straks andre boller. Langt mer balansert og oppløst. Da låter fintfølende kammermusikk faktisk bra det og. Dette er en ganske så sjokkerende reisehøyttaler!

Konklusjon
Klipsch KMC 3 er virkelig en stor kar i liten kropp. Denne Bluetooth-høyttaleren har en svært rytmisk og standhaftig bassgjengivelse, som ikke grøter seg til når man spiller høyt. Pop, rock og hip-hop har aldri hørt tøffere ut fra et tilsvarende musikkanlegg!

Og KMC 3 kan spille nesten sjokkerende høyt. Det er rett og slett utrolig hvor mye kraft og fylde det går an å klemme ut av en sånn boks! Perfekt å ta med seg på tur.

Akustisk musikk kan tjene på litt bassreduksjon. Nesten alle musikkspillere med Bluetooth har mulighet for EQ-innstillinger. Med iPhone ble resultatet best med funksjonen ”bassreduksjon”. Prøv deg frem selv med din egen spiller!

annonse

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  11 Kommentarer
  nyeste
  eldste mest poulære
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Klipsch KMC 3

  (Foto: Argon)

  Fullvoksen hi-fi uten tråd

  Argons aktive høyttalere har fordoblet effekten, antall basser – og prisen. Men de er fortsatt et godt kjøp.

   data-srcset

  Lyden knuser konkurrentene

  Bowers & Wilkins overbeviser stort med lyden i sin nyeste trådløse høyttaler, Formation Wedge.

   data-srcset

  Leken IKEA-disco

  Årets artigste høyttalerpakke med disco-lamper setter du sammen akkurat som du selv vil.

   data-srcset

  Konsertlyd i hylla

  Technics lager ikke bare en av de beste bordhøyttalerne i sin klasse, de lager to!

  🔥  Sommertilbud - Full tilgang til hele Lyd & Bilde i 3 uker for 3 kr!
  Prøv i 3 uker
  close-image