annonse
annonse
annonse

Test av HP Photosmart Wireless B109n

Overdreven enkel

Gjør man skriveren for avskallet blir anvendelsen frustrerende og resultatet dårlig.

Lyd & Bilde Mener

 • Billig

 • Ingen utmatingsskuff
  Ingen fotoskuff
  Minimal skjerm

annonse

Det her er en skriver med et minimum av allting.  Det finnes bare en papirskuff, noe som fører til sjonglering når man vil bytte mellom vanlig papir og fotopapir.  Det at det ikke finnes en utmatingsskuff fører også til at man umiddelbart må ta hånd om utskriftene.  Minnekortleser finnes, men bare for de vanligste formatene.  Inngangen begrenser seg til USB, som man må bruke for å innstille skriveren før man kan anvende trådløst nettverk.

Skjermen er nemlig så minimal at det knapt blir plass til noen informasjon på den, og man har bare et minimum av touchknapper.  Å velge mellom et fåtall valg i menyer går bra, men man kan ikke foreta noen innstillinger og justeringer.  Fra PC-en er det betydelig bedre, da HP har en pedagogisk utskriftsmeny hvor man kan utføre alle nødvendige innstillinger.  Man kan også spare på sine favoritter som hurtigvalg for smidigere utskrifter i fortsettelsen.

Bildekvalitet
Tross en betydelig lavere pris og savnet av spesielle fotopatroner, kom ikke Wireless-modellen langt etter luksusmodellen Premium.  De alternerte faktisk i midten av feltet.  Forskjellen var at Wireless var marginalt bedre på testbildene, men faktisk betydelig dårligere på virkelige foto.  Fotoene så litt bleke ut, naturbilder savnet dybde i skyggene og dyrebilder hadde få detaljer i pelsen.  Utskriftshastigheten er ikke heller mye å rope hurra for.

Konklusjon
Bildeskjermen på denne budsjettmodellen er så liten at man snarere burde kalle den for tegnvindu.  All håndtering bør gjøres fra PC-en, og i mange tilfeller var man virkelig tvunget til det.  Savnet av utmatningsskuff er irriterende, og utskriftshastigheten for foto er ikke imponerende.  Fotoutskriftene ligger midt i feltet, men faktisk bare knepent bak den betydelig mer påkostede Premium-modellen.  På tross av dette kan den ikke anbefales.

Fakta

 • Oppløsning: 4800 x 1200, skanner 1200
 • Fargepatroner: 4 (CMYK)
 • Skjerm: 1,4”
 • Fotoskuff: Nei
 • Minnekort: SDHC, MMC, MS
 • Nettverk: 802.11 g
 • Hastighet: 28 sekunder (15x10)
Produsent:
HP
Pris:
1.200,-
Importør:
HP Norge
Bildekvalitet
Funksjonalitet
Brukervennlighet
Kvalitetsinntrykk
annonse
annonse
annonse
annonse
Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt.