annonse
annonse

Test av: JBL S4700

Musikk med orkanstyrke

Få høyttalere greier å vekke samme godfølelsen som en JBL høyttaler på full guffe. Len deg tilbake i sofaen, vri volumrattet mot høyre, hold fast og nyt!

Lyd & Bilde mener

JBL S4700 låter akkurat så store og tøffe som de ser ut, og er suverene høyttalere til pop og rock. Lyden er klokkeklar, direkte og knalltøff uansett lydstyrke. Du skal lete lenge etter høyttalere med større livefølelse!
Til tross for sine enorme 15” basselementer går ikke høyttalerne veldig dypt i bassen, og de dypeste orgeltonene uteblir. Derfor kan det være en fordel å utvide bassområdet med en separat subwoofer.
annonse

Det er bare å innrømme det: Vi smiler fra øre til øre hver gang vi får inn et par svære JBL høyttalere til test. Da vet vi nemlig at vi kommer til å ha det ekstra moro i ukene fremover. Akkurat som det meste fra andre siden av Atlanterhavet, er disse amerikanske høyttalerne større enn de fleste, og byr på en tilsvarende STOR musikkgjengivelse. Det låter ikke alltid 100% hi-fi korrekt, men du verden så moro!

JBLs aller største toppmodeller Everest DD66000 og K2 S9900, er etter min mening noe av det råeste som kan kjøpes for penger. Problemet er bare at de koster like mye som en ny bil – eller to! Nå har JBL imidlertid lansert en høyttalermodell som (med en god porsjon velvilje) er litt mer innen rekkevidde for alminnelige lydentusiaster. Vi har et stille håp om at den nye ”mini K2” modellen S4700 kan spille om kapp med de store gutta…

JBL S4700

JBL-S4700

Den har ikke fått æren av å oppkalles etter fjell som Everest og K2, men S4700 er likevel en diger høyttaler, med den fysiske fremtoningen til et middels kjøleskap. Som en modell i Synthesis-serien er den ment å være en potent fronthøyttaler til high-end hjemmekino så vel som seriøse stereo-oppsett.

Bestykningsmessig har S4700 mye til felles med K2 S9900, bare med mindre ekstreme høyttalerelementer og delefilter. Kabinettet er også forenklet, med tradisjonell firkantet form i stedet for det elegant buede kabinettet til K2. Det dreier seg likevel om en konstruksjon av meget høy kvalitet. S4700 er designet av Greg Timbers, mannen bak K2, Everest og en rekke andre klassiske JBL høyttalere.

Hjertet i S4700 er kompresjonshornet, som spiller en sentral rolle i nesten samtlige av JBLs high-end høyttalersystemer. Hornet er nøkkelen til den høye effektiviteten, lydtrykket og dynamikken som disse høyttalerne er kjent for.

Det 15 tommer store basselementet sørger for bassfundamentet i konstruksjonen. Et så stort element er mest vanlig å se i store subwoofere, men her brukes det altså til å gjengi frekvensområdet helt opp til 800 Hz. Modellen heter 2216ND (hvor ND indikerer at magnetsystemet bruker høyeffektive neodym magneter) og er det samme som brukes i JBLs dyreste studiohøyttalere.

S4700 units

Vi kunne knapt vente med å få høyttalerne på plass i lytterommet. Men å pakke ut de store og over 50 kilo tunge høyttalerne er ikke gjort i en håndvending. S4700 er beregnet på gulvplassering, og det anbefales å bruke de medfølgende metallkonene (med parkettbeskyttere) for god forankring til underlaget.

Lyden av S4700

Fakta & Rating:
  • 0,75” titan diskant kompresjonsdriver
  • 2” titan mellomtone kompresjonsdriver
  • 15” bass med neodym magnet
  • Frekvensområde: 38Hz-40kHz (-6dB)
  • Impedans: 6 ohm
  • Følsomhet: 94 dB (2,83V @1m)
  Pris: 115000,-
  For å skrive din egen anmeldelse må du være logget inn. Logg inn eller registrer konto.

  Les også:

  Amerikansk lowrider

  Er du av dem som liker at bassen skal føles like godt som den høres? Da vil du digge SVS sin nye versting-subwoofer.

  Frigjort og vellydende

  Riva Festival imponerer med lydstyrke og potent bass, og et bredt utvalg av musikkilder.

  Sober, men med vannskrekk

  Touring XS trives bedre inne enn ved bassenget, spesielt da den også er litt lavmælt.

  Oppdatert og vellydende

  Et tidligere beste kjøp har fått alle feilene korrigert, og er nå best i klassen.

  Langtspillende panserhøyttaler

  Stryde er en robust høyttaler fullspekket av finesser, med lyden holder ikke.

  Smidig og brukervennlig

  Meget enkel å bruke og ta med seg til stranden, men lyden er et kompromiss.

  Trådløst og robust til ferien!

  Uansett om man er på tur til skibakken eller stranden, er en batteridrevet robust høyttaler perfekt for reisen.

  Kraftfull og flytende

  Barricade XL er en partyhøyttaler med skikkelig bass, som flyter om den faller i vannet.

  Musikalsk håndgranat

  Wonderboom tar hånd om festen på stranden, i dusjen og på poolpartyet.

  Vanskelig og kjedelig

  Det er en balansekunst å få til lyden, og dessverre veier ulempene også mer enn fordelene.

  En praktisk skjønnhet

  Libratone Too er lett å ha med seg, pen så man vil vise den frem, og låter meget bra.

  Basstung partyhøyttaler

  Kanskje Flip betyr at denne basstunge partyhøyttaleren gir konkurrentene fingeren?


  annonse
  annonse
  annonse
  annonse
  Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt.