Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Artemis Spectrum G933 er Logitechs tilbud på en hodetelefon til kresne gamere. Vi har testet dem tidligere, men prisen er nå lavere slik at de kan være med i økonomiklassen.

Mikrofonen sitter på en plastbøyle som kan skyves opp og skjules i venstre øreklokke. En ring av programmerbart LED-lys omkranser hver øreklokke.

Artemis G933 er trådløs. Det gir god bevegelsesfrihet å slippe kabler, men byr også på en rekke krav i form av batteritid og overføring uten forsinkelse (lag). Begge deler blir heldigvis tatt vare på.

Batteritid på åtte timer mens RGB-lysshowet kjører, burde rekke til de fleste spillekvelder. Skulle det mot formodning knipe, kan man koble G933 analogt med den medfølgende 3,5 mm minijack-kabelen. Batteriet er gjemt bak en magnetisk klaff på den ene øreklokken. Den andre har oppbevaringsplass for den trådløse USB-senderen. Smart – da er den alltid med. På venstre øreklokke finner man dessuten fire programmerbare knapper til å endre innstillinger, samt en god gammeldags skruknapp til regulering av lydstyrken.

Logitechs toppmodell har alle de funksjonene som kan avgjøre spillet til din fordel. Nå til nedsatt pris. (Foto: Produsentene)

Lyden

Det er mye trøkk i lyden i G933. Eksplosjoner braker tungt, og fornemmelsen av å være midt i handlingen er overbevisende. Som en spesiell finesse kan man på Logitech-hodetelefonen velge mellom Dolby og DTS virtuell surroundlyd. Sistnevnte gir klart den mest overbevisende surround-illusjonen. Skal du lytte til musikk, bør du imidlertid velge stereo. Surround lyder imponerende, men det meste av musikk har ikke godt av å bli ”dekodet”. Med innstillingene på plass er G933 preget av en massiv bunn og en avbalansert, men ikke spesielt finkornet stemmegjengivelse. Diskanten er noe avdempet. Lyden kan tilpasses med en rekke equalizer-profiler, og man kan lage sine helt egne.

Konklusjon

Logitech Artemis Spectrum G933 er et glimrende eksempel på hva som skiller dedikerte gaming-headset fra normale hi-fi-øreklokker. Vurdert som ren hi-fi-lydgjengiver er det litt for grovkornet. Men det mer enn utlignes av et gjennomtenkt utvalg av spillfunksjoner som er lett tilgjengelige og til å bruke midt i kampens hete. Det gjør G933 perfekte til sitt formål: å være et redskap for garvede, digitale skrivebordskrigere som har bruk for et ekstra forsprang i kampen.

(Foto: Produsenten)
Scroll to Top