annonse
annonse

XTZ Cinema

Hjemmekino på budsjett

XTZ Cinema er det beste hjemmekino høyttalersystem vi har hørt som det fortsatt er mulig å betale for!

Dette høyttalersystemet er en fulltreffer. Det presterer en lydkvalitet og en dynamikk på topplass i en prisklasse vi trodde det var umulig å komme så langt. Det er helt enkelt kanon. Den største subwooferen er uhyggelig potent – og det er en understatement…
Høyttalerne krever innspilling, spesielt vinner diskanten på få litt spilling. Lytte på et innspilt system før du bestemmer deg. Manualen er ganske rotete, det kan gjøres bedre.

På slutten av forrige år testet Audun Hage et surroundhøyttalersystem som nærmest tok pusten fra ham. Han ga seks stjerner på alle parametere og var helt overveldet. Audun kan dette, så da måtte systemet som var det nye Kreisel-høyttalersystem, vært noe spesielt.

Men mye kan skje på et år. Samarbeidet sprakk mellom det ingeniørfirma som sto for grunnkonstruksjonen og Kreisel selv, og svenske XTZ, kjent for stereohøyttalere som ofte har meget bra pris/ytelsesforhold, kom inn som ny samarbeidspartner til ingeniørfirmaet. Konstruksjonen ble optimert på flere punkter, produksjonen flyttet, prisen ble presset og etter hvert kom høyttalersystemet XTZ Cinema, som er det system vi tester her. Det hadde premiere med en prototype på årets CES i Las Vegas, og oppmerksomheten var stor fra bransjen. Med all rett!

Optimering
Det har blitt gjort noen meget synlige konstruksjonsendringer. For det første har de fire diskantelementene i front- og senterkanalene blitt senterplassert, noe som etter min mening er helt logisk med tanke på å ytterligere optimere spredningen fra høyttalerne. Man kaller det for d’Appolito plus quattro array. På surroundkanalene sitter det nå bare to diskanter og så har høyttalernes fysiske størrelse blitt optimert til det de skal kunne prestere. Man har videre omarbeidet filter og lagt inn bedre internkabling.

Estetisk er de også redesignet, kabinettet har blitt noe større med en pen baffelfront og stoffront med magnetfeste, og produksjonsmessig er alle høyttalerne av virkelig høy standard. Jeg har hatt andre høyttalerprodusenter på besøk som har nikket anerkjennende til høyttalernes byggekvalitet og bestykning. Allerede ved oppakking ser man at det ligger masser av omtanke bak, det er virkelig gjennomført klasse. Jeg er imponert, det gir virkelig ikke noe som helst inntrykk av å være et økonomisk overkommelig surroundsystem.

Samtlige høyttalere holder THX Ultra II-spesifikasjonene, men man har av kostnadsårsaker valgt å ikke sertifisere høyttaleren. Og ja, prisen er som antydet blitt en annen ting som også har blitt forandret – systemet er nå klart billigere enn det Kreisel-systemet de bygger på.

Systemet består av en fronthøyttaler med skråstilt front som også kan benyttes som senterhøyttaler. De finnes i venstre- og høyreversjon, og så vidt jeg kan se er forskjellen at man har vendt oppheng og inngangsterminaler slik at det passer til høyttalernes front som vinkler innover og kabelen som kobles inn skrått fra undersiden. Kablene pleier å ligge bedre om man gjør det slik. Av en eller annen grunn har man bi-wiring terminaler, helt unødvendig etter min mening. Olle Eliasson, mannen bak XTZ, sier imidlertid at det helt enkelt er et krav fra flere markeder – selv om det i prinsippet aldri benyttes på denne typen høyttalere.

Bestykningen er som tidligere fire domediskanter og to bass/mellomregisterelementer. Tre av domediskantene spiller parallelt mens en tar seg av den aller øverste toppen. Bak- eller surroundhøyttalerne kan benyttes på flere måter. Enten som ”vanlige” høyttalere, som dipol eller som ”3D dipol”. To domediskanter og et bass/mellomregisterelement av samme type som på front/senterhøyttalerne kompletteres av to elementer rettet mot hver sin side.

Av aktive subwoofere finnes det to ulike å velge mellom, en med et 12” element og en med tre 12” elementer. Subben kommer vi tilbake til.

Stills_0014__151

Oppstilling
Manualen er rotete, det meste av informasjon finnes, men det er vanskelig å finne, her er det helt klart plass for forbedring. Jeg valgte å begynne med å plassere høyttalerne omtrent der det JBL Synthesis systemet jeg testet i vinter var plassert. Det innebar at bakhøyttalerne kjørte som 3D dipol på sideveggene akkurat bak lytteposisjonen og ca 160 cm opp på veggen, frontene ved hver sin side av duken og med ca 20 cm til bakvegg og senter i midten ca 50 cm foran duken.

Jeg prøvde først med en manuell innstilling av høyttalerposisjoner og nivåer i min prosessor for å kunne utføre hele romkorreksjonen senere. Det er et meget bra system allerede med grovinnstillingen, men med romkorreksjonen blir det rasende bra, helt enkelt.

Her må jeg også legge til at surroundsystem som bekjent består av flere ulike høyttalere som ikke nødvendigvis er likt konstruert. Men viktig er det jo at alle høyttalerne låter likt, altså gir samme lydkarakter. Med forsterkerens innebygde brede spekter av testlyd kan du høre de ulike kanalene og om de låter likt. Det pleier å være ganske store variasjoner, men på XTZ Cinema er det en uvanlig fin samhørighet med det du hører fra front- og bakkanalene.

Film og musikk
Jeg testet først med konsertvideoer i form av gitarhelten Jeff Beck at Ronnie Scott’s og Mnozil Brass, som er et sjumanns blekkblåserensamble basert i Østerrike som blander humor og musikalsk virtuositet i en fantastisk miks. Jeg har sett dem live og hører generelt mye på blekkblåsere da sønnen er trombonist.

I grovinnstilling går det virkelig fint og begge konsertene får ordentlig høy klasse på gjengivelsen. Uventet bra! Men, med romkorreksjonen på plass viser XTZ Cinema en lydgjengivelse som jeg helt enkelt ikke trodde var mulig fra et surroundsystem i denne prisklassen. Innkjørt spiller det med en naturlighet og ikke minst en så naturlig gjengivelse av publikum og lokale at jeg i ren forbauselse så gjennom begge konsertene igjen for jeg vet ikke hvilken gang. Så bra hadde de bare aldri hørt ut tidligere. Bra – eller kanskje heller riktig.

Når det gjelder film pleier jeg ofte å prøve med innledningen til The Dark Knight, Prometheus og noen filmer der det er bilkjøring, i dette tilfellet ble det Fast and Furious (som har ganske skikkelig overdrevne effekter generelt).

Det som hender er ganske interessant – uansett hva jeg satte på ble jeg hengende. Det var ikke bare det at det var spektakulært når det skulle være spektakulært, taleforståelsen var også kanon og naturligheten slående. Spredningen er påfallende bra, det blir en stor lyd og et stort lydbilde på alle måter. Oppløsningen er overraskende god, noe som gjør at lydbildet puster på riktig måte. Det er stille når det skal være stille, noe som gjør at effekter og musikk bare låter bedre. For ikke å snakke om dialogen.

For å være vanskelig prøvde jeg også med en stand-up forestilling med Billy Conolly, skotsk tale og latter og jublende publikum kan sette taleforståelsen på en vanskelig prøve. XTZ Cinema nølte ikke et sekund, her var jeg på plass i salen og satt bare og nøt, og hver stavelse sto som skåret i tre. Virkelig imponerende og enestående med tanke på prisen på høyttalerne.

Jøsses hvilken subwoofer!
Jeg testet systemet en uke med min egen ganske kompetente subwoofer, og da jeg så fikk hjem et av de to først ferdige eksemplarene av den store subwooferen, kjørte jeg gjennom alle filmene og musikkeksemplene igjen.

Den største subwooferen er 117 cm høy og har tre 12” elementer med hver 500 W forsterkning. Den er stor! Det finnes en enkel forhåndsinnstilt innstilling slik at den kan stå som en THX-subwoofer, men har også alle de justeringsmuligheter man kan tenke seg. Og ja, sammenlignet med min egen høyst kompetente sub tar vi et langt skritt videre her. Altså, dette er heftig.

Med 3×18” subwooferen i systemet får jeg virkelig følelsen av at jeg sitter i en ”ordentlig” kino. Aldri har det blitt flyttet så mye luft i bassområdet i mitt rom. Det er et langtslående, men likevel kjapt element, jeg prøvde å sette hånden på et membran ved en skikkelig transient og det føltes som en rekyl fra et automatvåpen. Det er som om hele rommets luft blir flyttet på, ikke bare en subwoofer som står og slår luft. I sannhet imponerende – og heftig som bare det. Man skvetter ufrivillig i stolen og blir overrasket over trykket i effektene.

Stills_0010__111

Men måten den flytter luft på er likevel kontrollert og i pakt med den øvrige gjengivelsen. Dette er rasende kompetent. Og likevel får du de der nærmest sjokkartede dynamiske transienter som filmprodusentene elsker å legge inn. Du trenger ingen rumperister, tro meg. Og til tross for det står kabinettet som en støpt stor kiosk på gulvet. Man har gjort mye for å støtte og stabilisere kassen, det merker man virkelig.

Det merkelige er at den faktisk også fungerer på musikk, vesentlig bedre enn jeg hadde ventet meg. Normalt pleier denne typen av filmsub ikke være spesielt glad i å spille musikk og blir lett rå og ufølsom, men jeg kan ikke klage på hva de 3×12” og totalt 1500 W presterer her. Det er litt som om Schwarzenegger forsøker å danse ballett – og faktisk lykkes med det. Høyst interessant…

Konklusjon
XTZ Cinema er et meget velkonstruert og fantastisk vellydende surroundhøyttalersystem som helt enkelt setter nye grenser for pris og prestasjonsforhold for denne typen systemer. Det er fantastisk bra gjort. Jeg har ikke mye å innvende, gå og lytte selv og bli overrasket over hvor bra det kan bli for et faktisk overkommelig beløp.

På slutten av forrige år testet Audun Hage et surroundhøyttalersystem som nærmest tok pusten fra ham. Han ga seks stjerner på alle parametere og var helt overveldet. Audun kan dette, så da måtte systemet som var det nye Kreisel-høyttalersystem, vært noe spesielt.Men mye kan skje på et år. Samarbeidet sprakk mellom det ingeniørfirma som sto for grunnkonstruksjonen og Kreisel selv, og svenske XTZ, kjent for stereohøyttalere som ofte har meget bra pris/ytelsesforhold, kom inn som ny samarbeidspartner til ingeniørfirmaet. Konstruksjonen ble optimert på flere punkter, produksjonen flyttet, prisen ble presset og etter hvert kom høyttalersystemet XTZ Cinema, som er det system vi tester her. Det hadde premiere med en prototype på årets CES i Las Vegas, og oppmerksomheten var stor fra bransjen. Med all rett!Optimering Det har blitt gjort noen meget synlige konstruksjonsendringer. For det første har de fire diskantelementene i front- og senterkanalene blitt senterplassert, noe som etter min mening er helt logisk med tanke på å ytterligere optimere spredningen fra høyttalerne. Man kaller det for d’Appolito plus quattro array. På surroundkanalene sitter det nå bare to diskanter og så har høyttalernes fysiske størrelse blitt optimert til det de skal kunne prestere. Man har videre omarbeidet filter og lagt inn bedre internkabling.Estetisk er de også redesignet, kabinettet har blitt noe større med en pen baffelfront og stoffront med magnetfeste, og produksjonsmessig er alle høyttalerne av virkelig høy standard. Jeg har hatt andre høyttalerprodusenter på besøk som har nikket anerkjennende til høyttalernes byggekvalitet og bestykning. Allerede ved oppakking ser man at det ligger masser av omtanke bak, det er virkelig gjennomført klasse. Jeg er imponert, det gir virkelig ikke noe som helst inntrykk av å være et økonomisk overkommelig surroundsystem.Samtlige høyttalere holder THX Ultra II-spesifikasjonene, men man har av kostnadsårsaker valgt å ikke sertifisere høyttaleren. Og ja, prisen er som antydet blitt en annen ting som også har blitt forandret – systemet er nå klart billigere enn det Kreisel-systemet de bygger på.Systemet består av en fronthøyttaler med skråstilt front som også kan benyttes som senterhøyttaler. De finnes i venstre- og høyreversjon, og så vidt jeg kan se er forskjellen at man har vendt oppheng og inngangsterminaler slik at det passer til høyttalernes front som vinkler innover og kabelen som kobles inn skrått fra undersiden. Kablene pleier å ligge bedre om man gjør det slik. Av en eller annen grunn har man bi-wiring terminaler, helt unødvendig etter min mening. Olle Eliasson, mannen bak XTZ, sier imidlertid at det helt enkelt er et krav fra flere markeder – selv om det i prinsippet aldri benyttes på denne typen høyttalere.Bestykningen er som tidligere fire domediskanter og to bass/mellomregisterelementer. Tre av domediskantene spiller parallelt mens en tar seg av den aller øverste toppen. Bak- eller surroundhøyttalerne kan benyttes på flere måter. Enten som ”vanlige” høyttalere, som dipol eller som ”3D dipol”. To domediskanter og et bass/mellomregisterelement av samme type som på front/senterhøyttalerne kompletteres av to elementer rettet mot hver sin side.Av aktive subwoofere finnes det to ulike å velge mellom, en med et 12” element og en med tre 12” elementer. Subben kommer vi tilbake til.Stills_0014__151Oppstilling Manualen er rotete, det meste av informasjon finnes, men det er vanskelig å finne, her er det helt klart plass for forbedring. Jeg valgte å begynne med å plassere høyttalerne omtrent der det JBL Synthesis systemet jeg testet i vinter var plassert. Det innebar at bakhøyttalerne kjørte som 3D dipol på sideveggene akkurat bak lytteposisjonen og ca 160 cm opp på veggen, frontene ved hver sin side av duken og med ca 20 cm til bakvegg og senter i midten ca 50 cm foran duken.Jeg prøvde først med en manuell innstilling av høyttalerposisjoner og nivåer i min prosessor for å kunne utføre hele romkorreksjonen senere. Det er et meget bra system allerede med grovinnstillingen, men med romkorreksjonen blir det rasende bra, helt enkelt.Her må jeg også legge til at surroundsystem som bekjent består av flere ulike høyttalere som ikke nødvendigvis er likt konstruert. Men viktig er det jo at alle høyttalerne låter likt, altså gir samme lydkarakter. Med forsterkerens innebygde brede spekter av testlyd kan du høre de ulike kanalene og om de låter likt. Det pleier å være ganske store variasjoner, men på XTZ Cinema er det en uvanlig fin samhørighet med det du hører fra front- og bakkanalene.Film og musikk Jeg testet først med konsertvideoer i form av gitarhelten Jeff Beck at Ronnie Scott’s og Mnozil Brass, som er et sjumanns blekkblåserensamble basert i Østerrike som blander humor og musikalsk virtuositet i en fantastisk miks. Jeg har sett dem live og hører generelt mye på blekkblåsere da sønnen er trombonist.I grovinnstilling går det virkelig fint og begge konsertene får ordentlig høy klasse på gjengivelsen. Uventet bra! Men, med romkorreksjonen på plass viser XTZ Cinema en lydgjengivelse som jeg helt enkelt ikke trodde var mulig fra et surroundsystem i denne prisklassen. Innkjørt spiller det med en naturlighet og ikke minst en så naturlig gjengivelse av publikum og lokale at jeg i ren forbauselse så gjennom begge konsertene igjen for jeg vet ikke hvilken gang. Så bra hadde de bare aldri hørt ut tidligere. Bra – eller kanskje heller riktig.Når det gjelder film pleier jeg ofte å prøve med innledningen til The Dark Knight, Prometheus og noen filmer der det er bilkjøring, i dette tilfellet ble det Fast and Furious (som har ganske skikkelig overdrevne effekter generelt).Det som hender er ganske interessant – uansett hva jeg satte på ble jeg hengende. Det var ikke bare det at det var spektakulært når det skulle være spektakulært, taleforståelsen var også kanon og naturligheten slående. Spredningen er påfallende bra, det blir en stor lyd og et stort lydbilde på alle måter. Oppløsningen er overraskende god, noe som gjør at lydbildet puster på riktig måte. Det er stille når det skal være stille, noe som gjør at effekter og musikk bare låter bedre. For ikke å snakke om dialogen.For å være vanskelig prøvde jeg også med en stand-up forestilling med Billy Conolly, skotsk tale og latter og jublende publikum kan sette taleforståelsen på en vanskelig prøve. XTZ Cinema nølte ikke et sekund, her var jeg på plass i salen og satt bare og nøt, og hver stavelse sto som skåret i tre. Virkelig imponerende og enestående med tanke på prisen på høyttalerne.Jøsses hvilken subwoofer! Jeg testet systemet en uke med min egen ganske kompetente subwoofer, og da jeg så fikk hjem et av de to først ferdige eksemplarene av den store subwooferen, kjørte jeg gjennom alle filmene og musikkeksemplene igjen.Den største subwooferen er 117 cm høy og har tre 12” elementer med hver 500 W forsterkning. Den er stor! Det finnes en enkel forhåndsinnstilt innstilling slik at den kan stå som en THX-subwoofer, men har også alle de justeringsmuligheter man kan tenke seg. Og ja, sammenlignet med min egen høyst kompetente sub tar vi et langt skritt videre her. Altså, dette er heftig.Med 3x18” subwooferen i systemet får jeg virkelig følelsen av at jeg sitter i en ”ordentlig” kino. Aldri har det blitt flyttet så mye luft i bassområdet i mitt rom. Det er et langtslående, men likevel kjapt element, jeg prøvde å sette hånden på et membran ved en skikkelig transient og det føltes som en rekyl fra et automatvåpen. Det er som om hele rommets luft blir flyttet på, ikke bare en subwoofer som står og slår luft. I sannhet imponerende – og heftig som bare det. Man skvetter ufrivillig i stolen og blir overrasket over trykket i effektene.Stills_0010__111Men måten den flytter luft på er likevel kontrollert og i pakt med den øvrige gjengivelsen. Dette er rasende kompetent. Og likevel får du de der nærmest sjokkartede dynamiske transienter som filmprodusentene elsker å legge inn. Du trenger ingen rumperister, tro meg. Og til tross for det står kabinettet som en støpt stor kiosk på gulvet. Man har gjort mye for å støtte og stabilisere kassen, det merker man virkelig.Det merkelige er at den faktisk også fungerer på musikk, vesentlig bedre enn jeg hadde ventet meg. Normalt pleier denne typen av filmsub ikke være spesielt glad i å spille musikk og blir lett rå og ufølsom, men jeg kan ikke klage på hva de 3x12” og totalt 1500 W presterer her. Det er litt som om Schwarzenegger forsøker å danse ballett – og faktisk lykkes med det. Høyst interessant…Konklusjon XTZ Cinema er et meget velkonstruert og fantastisk vellydende surroundhøyttalersystem som helt enkelt setter nye grenser for pris og prestasjonsforhold for denne typen systemer. Det er fantastisk bra gjort. Jeg har ikke mye å innvende, gå og lytte selv og bli overrasket over hvor bra det kan bli for et faktisk overkommelig beløp.
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn.
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-

Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:

Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgave (iPad/Android) hver måned Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Fronthøyttaler M6

 • 2 bass/mellomregisterelementer
 • 4 domediskanter
 • Frekvensområde 75 Hz – 30 kHz
 • Følsomhet 89 dB

 

Bakhøyttaler S5

 • 1 frontrettet bass/mellomregisterelement
 • 2 sideplasserte bredbåndselementer
 • 2 frontrettede domediskanter
 • Frekvensområde 80 Hz – 30 kHz
 • Følsomhet 87 dB

 

Subwoofer 3 x 12

 • 3 12” basselementer med 500 W forsterkning hver

 

Subwoofer 1 x 12

 • 1 12” basselement med 500 W forsterkning

 

Priser:

 • M6 13.490 kr
 • S5 9.990 kr
 • Sub 1x12 7.500 kr
 • Sub 3x12 18.000 kr
 • Web: xtz.se
Pris: 48980,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Dykke med droner

Glem flyvende droner, undervannsdroner er morsommere.

Reisekameraer med superzoom

Panasonic-kameraer for reiseglade fotografer

Panasonics 2019 TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+

Det er bare den aller billigste TV-modellen som uteblir fra det gode selskap, når Panasonic ruller ut forbedrede HDR-formater. Og Dolby Atmos.

gruppetest
Seks 4K-TV-er i budsjettklassen

En god TV nummer 2

På jakt etter en rimelig ekstra-TV? Nå som butikkene skal tømme lageret for fjorårsmodeller, kan du gjøre et regelrett kupp!

Hansker for pekeskjermer

Bruk mobilen uten å fryse på fingrene

Lukket toppmodell og forsterker fra Focal

Den fantastiske Utopia har fått et lukket alternativ i form av Stellia. Focal gir oss også like gjerne hodetelefonforsterkeren Arche.

Lyssterk Nikon-zoom

Nikon Z ble plutselig enda mer interessant.

McIntosh trådløse lydplanke

Se lydplanken som tror den er et anlegg

test
Sonos Amp

Sonos dobler kraften

Endelig en Sonos-forsterker kraftig nok til å drive skikkelige høyttalere med overbevisning. Og selvsagt med full multiromsfunksjon.

Canon kverker speilrefleksen

Med det nye speilløse EOS RP ser vi slutten for speilrefleksen

Helrått reisekamera fra Fujifilm

Fujifilm X-T30 får pris og rå egenskaper

test
Nikon Z6

Fulltreffer med fullformat

Billigst er best i Nikons nye Z-serie med systemkameraer.

Rekordomsetning for elektronikkbransjen

Men kjempefall for lyd- og bildeprodukter

test
Nokia 5.1 Plus

Billig Nokia ­overrasker noe

Nokia 5.1 Plus er på flere punkter bedre enn man med rette kan forvente til prisen. Men man kommer ikke utenom et par kompromisser.

16 x zoom fra Olympus

Kompakt 12-200mm zoom

Audiovector slipper musikken fri

Med jording av høyttalerne har Audiovector lykkes å forbedre lyden.

test
Audeze Mobius

Ut av hodet opplevelse

Audezes luksus-headset gjør om på grunnreglene for hodetelefoner. Og så låter de godt!

anmeldelse
The Truth Matters

Dekkoperasjonen bak Irak-krigen

Bush-regjeringen løy, bevisst, om årsakene til den andre Irak-krigen – og pressen unnlot å stille dem til ansvar.

anmeldelse
BlacKkKlansman

En politisk knyttneve!

Spike Lee leverer en av sine beste filmer – om rasehat da og nå.

Bedre skjermkalibrering

Datacolor har forbedret kalibreringen

anmeldelse
The Predator (2018)

Et gufs fra fortiden

Ikke en remake, men en mislykket fortsettelse og trist homage av originalfilmen fra 1987.

gruppetest
6 trådløse hodetelefoner

Trådløs lyd ­ på alvor

Hodetelefoner for deg som tar lydkvaliteten seriøst, men ikke vil bli helt ruinert av kuppet.

anmeldelse
Peppermint

Fullstendig uengasjerende

Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionklisjé.

gruppetest
5 budsjett-pickuper

Den viktigste delen

En ny og bedre pickup er den enkleste og beste løsningen for bedre lyd.

Utendørs- og innebygde høyttalere fra Sonos

Sammen med Sonance har de produsert en serie som er godt egnet til den nye Amp

test
Denon CEOL N10

Bonsai-stereo

Denons minianlegg utfordrer Sonos-høyttalere og lydplanker på deres hjemmebane.

test
Marantz NA6006

Flott spiller med en viktig mangel

Denne nettverksspilleren er enkel i bruk, spiller det meste, og låter kjempefint. Men de som strømmer høyoppløst, vil bli skuffet.