Search
Generic filters

: Panasonic DMP-UB700

The one to watch

For de kresne, men prisbevisste filmentusiastene er Panasonics nye UHD Blu-ray spiller det soleklare valget.

Januar 2017Panasonic DMP-UB700

Lyd & Bilde mener

Panasonic har inkludert de bildemessige godsakene fra toppmodellen UB900, og frisert bort mye av det unødvendige. Det gjør DMP-UB700 til et meget godt kjøp!
DMP-UB700 har en litt enkel fjernkontroll, og mangler analoge utganger, ellers er det lite å trekke for.
4K Blu-ray spiller
High Dynamic Range
2 x HDMI (2.0)
Optisk ut
Dolby Atmos, DTS:X

Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 5995 kr

Panasonics produkthistorie er full av vellykkede DVD- og Blu-ray spillere i topp- mellomprissjiktet: Stort sett alle spillerne vi har testet fra den japanske produsenten kan betegnes som ”hel ved”. Det kommer blant annet som resultat av et tett samarbeid med filmbransjen, og et ganske så lidenskapelig forhold til bildekvalitet.

DMP-UB700 er nummer to i rekken av 4K Blu-ray spillere fra Panasonic. Den deler mange tekniske spesifikasjoner med toppmodellen DMP-UB900, bare i en litt forenklet og mer prisgunstig pakke. På bakgrunn av dette seiler den umiddelbart opp som en interessant utfordrer, ikke bare til Samsung og deres populære UBD-K8500, men også til Panasonics eget flaggskip. Kan DMP-UB700 rett og slett være det beste Blu-ray kjøpet akkurat nå?

panasonic-dmp-ub700-top-r

Flere likheter enn forskjeller
DMP-UB700 produseres på Panasonics fabrikk i Pilzen, Tsjekkia, side om side med toppmodellen UB900. Bortsett fra at UB700 mangler THX-godkjenning (antagelig for å spare lisenskostnader) er de tekniske spesifikasjonene veldig like.
Utvendig virker de to spillerne nesten identiske: UB900 har litt mer påkostet utførelse med børstede topp- og sideplater, men det handler mest om kosmetikk. Oppbygningen er også svært lik, med noen få unntak på tilkoblingssiden.

 

(Foto: Audun Hage)
Manglende analoge lydutganger er den største forskjellen mellom Panasonic DMP-UB700 og DMP-UB900 (under). (Foto: Audun Hage)

 

UB700 mangler analoge 7.1 utganger, og eneste tilkoblingsmuligheter er 2 x HDMI ut pluss en optisk lydutgang. Ellers kan det nevnes UB700 har en enklere 8-talls formet, 2,5A strømkontakt, hvor UB900 bruker en mer robust ledning.

Den eneste store skuffelsen ved UB700 er den billige fjernkontrollen, uten bakbelyste knapper. Det følger heller ingen «high speed» HDMI-kabel med i esken. Dette er ting man bør ta med i regnestykket når man vurderer den opp mot storebror.

Brukervennlighet og finesser
Panasonic-spilleren kan foruten å spille av DVD og vanlig Blu-ray samt de nye UHD Blu-ray skivene, også spille av mediefiler fra USB og nettverk. Støttede filformater inkluderer HEVC, AVCHD, Xvid, MKV, MP4 og MPEG-2. Smart-plattformen inkluderer også apper som YouTube og Netflix, sistnevnte med støtte for 4K-oppløsning. De som er ivrige fotografer har også mulighet til å se bildene sine via UB700s bildevisning, som er forbedret med kategoriserte miniatyrbilder på årets modell.

UB700 fremstår likevel ikke som den beste allround mediespilleren, da den laster apper en god del saktere enn andre løsninger som Apple TV, Nvidia Shield og lignende. Den laster også filmene noe saktere enn konkurrenten fra Samsung (men er på ingen måte noen sinke).

Bildekvalitet
Velfungerende finesser til tross, dette er først og fremst en spiller for deg som vil ha glede av de nye Blu-ray filmene med 4K-oppløsning. Og her må vi bare ta av oss hatten: Panasonic-spilleren leverer virkelig mesterlig bildekvalitet uansett hva vi utfordrer den med. I løpet av testperioden har vi brukt den sammen med Panasonics egen TX-65DX900EHDR-TV så vel som JVCs hjemmekinoprojektor DLA-X5000 med imponerende resultat.

DMP-UB700 er i likhet med UB900 utstyrt med Panasonics 4K High-Precision Chroma Processor, og denne gjør en grundig jobb med å oppskalere vanlig Blu-ray, så vel som å vise de nye 4K-filmene fra sin beste side. Nylige erfaringer viser at det er små, men synlige forskjeller i bildekvalitet mellom de ulike 4K-spillerne, spesielt når det kommer til farger. Her er Panasonics videoprosessor i sitt ess, med korrekt gjengivelse av både tradisjonell Blu-ray (Rec 709 fargerom) og 4K Blu-ray (HDR med Rec 2020 fargerom) om hverandre. Dette sikrer at både gamle og nye titler får optimal fargegjengivelse.

Panasonic-spilleren har også noen triks oppi ermet, som er myntet på de uten HDR-kapable skjermer. Den såkalte Dynamic Range Conversion nedkonverterer fra HDR til SDR (Standard Dynamic Range), men lar deg samtidig tilpasse lysstyrken på signalet slik at det passer skjermen. Du kan også velge å skru av HDR-biten av signalet, noe som er spesielt kjekt i sammenheng med enkelte projektorer. Panasonic-spilleren har i tillegg en rekke avanserte justeringsmuligheter for de som ønsker å finjustere bildegjengivelsen for sin skjerm, en spesiell film eller egne preferanser.

Sjansen er stor for at de som vurderer en DMP-UB700 også har en solid samling med vanlige Blu-ray skiver. Disse kan glede seg over at Panasonics nykommer gjør en solid jobb her også. Vi sammenlignet for moro skyld med den utgåtte DMP-BDT700 fra 2014, og fant at bildekvaliteten var hakket skarpere og glattere i mange tilfeller, både med og uten 4K oppskalering.

Lyd
Som nevnt er DMP-UB700 noe enklere utstyrt på lydsiden enn sin storebror. Uten analoge utganger er HDMI og optisk eneste måte å få ut lyden på. Panasonic-spilleren har doble HDMI-utganger, som gir mulighet til å sende lyden (f.eks til surroundreceiver) og bildet (f.eks direkte til skjerm) i hver sin dedikerte kabel. UB700 har full støtte for alle de etablerte surroundlydformatene, inkludert Dolby Atmos og DTS:X, og kan overføre disse over HDMI til receivere som støtter dette. I praksis vil derfor de færreste oppleve manglende analogutganger som noe stort savn.

Les også: Test av 4 surroundreceivere

Konklusjon
Panasonic DMP-UB700 er en velutstyrt ”lillebror” til toppmodellen UB900, men i praksis er det svært lite som skiller de to spillerne i ren og skjær ytelse. Bortsett fra en litt billigere fjernkontroll og færre tilkoblingsmuligheter, leverer UB700 nøyaktig like god bilde- og lydkvalitet som storebroren uansett bildemateriale. Med hyggelig pris i tillegg, rykker DMP-UB700 rett opp på anbefalt-listen.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  HP Sprocket Select har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.
  Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lekker og stilfull maskin som vil være perfekt til studier eller som arbeidslaptop på farten.
  Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Nikons rimeligste fullformat Z-kamera er best i klassen på ett område, men har noen mangler og koster for mye.
  Samsungs toppmodell Q950TS byr på rålekker design, knivskarp bildekvalitet og imponerende lyd – men det koster!
  Asus har rykket helt opp i high-end-klassen med en tungvektsmobil som kan konkurrere på lik linje med de beste på markedet. Er dette Asus sitt øyeblikk?
  Her er testen av Canon EOS R5, det første kameraet med 8K-video. Et tveegget sverd, viser det seg.
  Acer ConceptD CP7 er en fantastisk skjerm på alle måter. Men det er ikke alle funksjoner du trenger.
  Elipsons Legacy-høyttalere både ser ut og låter dyrere enn de er. Hvis du bryr deg mer om nobel eksklusivitet enn tung rock.
  Mercedes EQC byr på en støysvak, silkemyk og ultra-komfortabel kjøreopplevelse. Det eneste som bryter stillheten, er det saftige lydanlegget fra Burmester!
  Den velspillende Pro-Ject X2 er platespilleren man skal velge i denne prisklassen.
  Vera Audio smeller sannheten i hodet på deg med en murstein – eller to.
  Electrocompaniet har fått ned prisen, uten å gå på kompromiss med sin egen filosofi. Sånt blir det musikk av!
  Fremtidssikker surround-forsterker for morgendagens formater. Men er Denon AVC-X6700H best, og overbeviser den på musikk?
  Samsung og LGs nye tungvekts-modeller lover begge nydelig og hardtslående bildekvalitet. Men hvilken av disse QLED- og OLED-skjermene er den aller beste? Det er duket for en durabelig TV-FIGHT!