annonse
annonse

Test av: Teac TN-350

Anvendelig ­allroundspiller

Spilleren fra Teac lyder omtrent som den ser ut, og er et godt valg både estetisk og lydmessig.

Lyd & Bilde mener

Godt balansert lyd og oversiktlig betjening. Enkel å oppgradere.
Får ikke rockefoten i gang på samme vis som de beste spillerne.
annonse

Spilleren fra Teac koster mer enn de billigste spillerne, men det er det en grunn til. Da mener jeg ikke bare designet med sølvgrå detaljer på et chassis i valnøttfarge, men også hva som bor i spilleren.

Den ser litt dyrere ut og er bedre utstyrt med både innebygget platespillerforsterker (RIAA) og USB-utgang. Dermed trenger man ikke noe ekstrautstyr for å få lyd.

Teac TN-350 er enkel å sette opp og blant de enkleste å bruke. Pickupen fra Audio-Technica kommer ferdig montert på løst headshell, men vekten og antiskating må justeres før bruk.

Apropos headshell. Det festes i enden av armen og er enkelt å ta av og på. Praktisk hvis man må bytte stift, eller ønsker å oppgradere til en bedre pickup.

Dermed passer den for svært mange, og vil nok finne mange nye venner der ute. Det er nemlig ikke vanlig med platespillere som både ser bra ut, lyder fint og kan brukes av alle uansett forutsetninger – og som samtidig er lett å oppgradere.

Den finnes også i sort lakk for de som ønsker et mer nøytralt design.

Lyden er slett ikke verst. Selv om pickupen er av det billige slaget, henger lydbildet godt sammen her. Det er god balanse i lyden, men det er også litt mer diffust fokus i lydbildet her, og spilleren er ikke så rik på bassdynamikk som Rega Planar 1.

Opptakene på Quiet Winter Night lyder litt flatt, og det kommer ikke like mange klangfarger ut av høyttalerne som det gjør hos testvinneren. Lyden har dog langt mer fylde og finere definert bass enn Audio-Technica-spilleren får til, men mangler fokuset og dynamikken til Rega og NAD-spilleren.

Det er interessant å tenke på at Teac-spilleren ville scoret helt annerledes med en bedre pickup, som Ortofon 2M Red. Det ville jekket prisen opp en tusenlapp, men utvilsomt gitt lyden et markant løft.

Teac TN-350 er både en tiltalende og velspillende platespiller. Den har ikke bare utseendet med seg, men er også en fryd å bruke. Dessverre oppleves det som at det finnes et uforløst potensiale her. Litt synd, fordi med både RIAA og USB, får man mye for pengene i Teac-spilleren, men lyden står ikke helt i stil med resten.

Fakta & Rating:
 • Type: Remdrevet manuell platespiller

  Tonearm: S-formet aluminium

  Pickup: Audio-Technica AT95E MM-pickup

  Tallerken: Stål

  Utganger: Analog RCA

  RIAA/USB: Ja/Ja

  Annet: Hastighetsskifter, støvlokk

  Farge: Valnøtt, matt sort

  Mål/vekt: 42 x 12 x 34 cm/4,8 kg

  Web: teac-audio.eu/en

  Pris: 3.990,-
  For å skrive din egen anmeldelse må du være logget inn. Logg inn eller registrer konto.

  Les også:

  Også i denne gruppetesten:

  Pro-Ject Debut III Recordmaster

  Gjør stas på platesamlingen med en platespiller som også er et pent møbel.

  Audio-Technica AT-LP60BT

  Sjelden har vi sett så tydelig hvordan prisen speiler hva man får for pengene.

  Rega Planar 1

  Rega viser hvorfor de regnes som nummer 1 i markedet på lyd for pengene.

  NAD C558

  NAD viser konkurrentene ryggen med en spiller som har det lille ekstra.

  annonse
  annonse
  annonse
  annonse
  Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt.