annonse
annonse

April 2018
Rega Planar 1

Test av: Rega Planar 1

Den beste ­budsjettspiller

Rega viser hvorfor de regnes som nummer 1 i markedet på lyd for pengene.

Lyd & Bilde mener

Rasende festlig og engasjerende spiller med bøttevis med dynamikk og spilleglede.
Litt avslappet diskant.
annonse

Rega er blant de få produsentene som har holdt stand selv om de har blitt utfordret av CD, MiniDisc og nå musikkstrømming.

Det har de omsider fått betalt for i form av et luksusproblem. De klarer ikke å lage nok spillere til å dekke etterspørselen i markedet. Det skyldes ikke bare at markedet har økt betydelig for platespillere og vinyl, men også at Regas spillere som regel er en garanti for at man får god lyd for pengene.

I våre tester hevder spillerne fra Regas seg alltid i toppen. Uansett om det er den dyreste eller billigste spilleren det handler om. Som denne.

Rega Planar 1 er innstegsmodellen, men bygget over samme lest som de dyrere utgavene.

Det betyr en lett og stiv spiller som er ferdigmontert, og enkel å bruke. Bare å pakke ut og plugge inn. Ikke noe kluss med jording eller antiskating. Den leveres som så mange andre rimelige spillere med en enkel pickup fra Audio-Technica.

Kvalitetsinntrykket er flere hakk opp fra billigere spillere, men spilleren er enkel, og spartansk utstyrt. Tonearmen som sitter på spilleren, Rega RB110, kan brukes med langt dyrere pickuper enn den som følger med, og spilleren har et stort potensiale for bedre lyd.

Det kommer forresten en utgave av Planar 1 med innebygget RIAA, eller platespillerforsterker, slik at den kan brukes med forsterkeren som ikke har en slik inngang.

Selv om spilleren hører til i den rimelige enden av skalaen, lyder den fyldig, rytmisk sett er den blant de mest engasjerend budsjettspillerne. Med superb dynamikk og fet bass, er det sjelden kjedelig å høre på musikk med denne spilleren i anlegget.

Musikken har en varm klang i bass og mellomtone med godt fokus på detaljer. Lydbildet virker ikke så rotete på Rega-spilleren, som ofte er tilfelle med billige spillere. Hvis man kan leve med at den er helt manuell, er den det beste budsjettalternativer der ute for tiden. Den lyder friskt, åpen og detaljert, kanskje ikke med samme overbevisende dypbass som den dyrere NAD C558, men er helt klart det beste kjøpet blant spillere under 4.000.

På 2Ls samlealbum Quiet Winter Night, kommer klangfargene godt frem i lydbildet, og den står ikke i veien for stemningen på opptakene. Lyden mangler litt av den finstemte og distinkte luftigheten i diskanten som kommer med en bedre pickup, men kan man knapt få bedre lyd til prisen enn her.

Fakta & Rating:
 • Type: Remdrevet manuell platespiller

  Tonearm: RB110 aluminium

  Pickup: Rega Carbon MM-pickup

  Tallerken: 28mm tykk polyoxymethylene

  Utganger: Analog RCA

  RIAA/USB: Nei/Nei

  Annet: Støvlokk

  Farge: Sort, eller hvit pianolakk

  Mål/vekt: 44,4 x 11,4 x 35,5 cm/4,2 kg

  Web: mono.no

  Pris: 2.990,-
  For å skrive din egen anmeldelse må du være logget inn. Logg inn eller registrer konto.

  Les også:

  Også i denne gruppetesten:

  Pro-Ject Debut III Recordmaster

  Gjør stas på platesamlingen med en platespiller som også er et pent møbel.

  Audio-Technica AT-LP60BT

  Sjelden har vi sett så tydelig hvordan prisen speiler hva man får for pengene.

  Teac TN-350

  Spilleren fra Teac lyder omtrent som den ser ut, og er et godt valg både estetisk og lydmessig.

  NAD C558

  NAD viser konkurrentene ryggen med en spiller som har det lille ekstra.

  annonse
  annonse
  annonse
  annonse
  Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt.