Hall Audio 2x8W trådløs forsterker

Aktiver høyttalerne dine

Danskbygget miniforsterker setter trådløs futt i de passive høyttalerne dine.

Pluss
Du får en trådløs Bluetooth-mottaker og en stereoforsterker til samme pris som en ren BT-adapter. Og så låter den til og med bra.
Minus
Ingen aptX. Utgangseffekten er begrenset, og lyden litt spiss. Men til denne prisen er det himmelsk!

Stadig flere høyttalere får innebygget elektronikk. Aktive, trådløse høyttalere var for bare et par år siden et særsyn. I dag er de sterkt på vei til å bli like utbredt som de tradisjonelle passive.

Hvis du er godt fornøyd med dine passive høyttalere, men bare vil kunne strømme musikk trådløst fra mobil, nettbrett eller laptop, kan løsningen være en trådløs mottaker. Den slags fås til priser fra noen få hundre kroner og opp til kjempedyre high-end-saker.

En annen løsning kan være Hall Audio 2x8W, som er en enkel «aktiveringsboks» til passive høyttalere. Som navnet sier, er det snakk om en stereoforsterker med en utgangseffekt på 8 W per kanal. Det er innebygget Bluetooth-mottaker, samt en analog lydinngang for andre lydkilder, for eksempel TV.

2x8w er Hall Audios første produkt. Bak varemerket står danske Ulrik Tuemand, som driver selskapet fra privaten i Tommerup på Fyn, hvor de trådløse forsterkerne settes sammen av direktøren selv. Vi har altså å gjøre med en grasrotindustri.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Hall Audio 2x8W er helt bokstavelig en sort boks: En sort plastikkeske av den typen som brukes av elektronikkselvbyggere. Et lite stoffmerke med firmaets logo er eneste dekorasjon på forsiden. Bak finner man fire solide bananklemmer, som også tar avisolerte ledninger. En vippebryter gjør det mulig å velge mellom Bluetooth-mottakeren og den analoge lydinngangen. Strømforsyningen tas hånd om av en ekstern 12 V-forsyning av samme type som brukes til bærbare PC-er. Med 5 A til rådighet er det rikelig med strøm til å levere de lovede 8 W per kanal. Spesielt siden forsterkeren kjører i klasse D med meget høy effektivitet.

Betjeningen er enkel, da man bare velger om man skal lytte via analog- eller BT-inngangen. Det er ingen strømbryter, men forbruket på tomgang er så lavt, at det ikke vil gjøre noen synlig forskjell på el-regningen. Det er imidlertid litt upraktisk at inngangsvelgeren befinner seg på baksiden. Og spesielt på en boks som de fleste vil gjemme bort. App-styring ville vært den beste løsningen, men da ville produktet bli langt dyrere og mer komplisert.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Forsterkeren går automatisk i Bluetooth-paringsmode når man velger digitalinngangen, og forbindelsen er lett å opprette. Dessverre støttes ikke aptX-protokollen i den nåværende utgaven, men det jobbes angivelig med saken.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Lyden

Til en pris som er tett på de billigste rene Bluetooth-adaptere, er forventningene satt lavt. Så det er litt av en overraskelse å åpne Tidal HiFi og sette på musikken. Det låter nemlig svært bra. På Give Me med Dánjal låter fiolin og mandolin fint og sprøtt, og fornemmelsen av romakustikk er levende.

Og så er det alle de begrensinger som følger med et produkt som koster få prosent av det meste vi tester. Den bittelille forsterkeren gir fint nivå i bassen, men den makter ikke å få tunge bassenheter til å starte, og spesielt stoppe, på samme måten som kraftigere forsterkere. Diskantgjengivelsen er dessuten litt spiss. Effekten på 8 W er utmerket til moderat effektive høyttalere (en følsomhet på 88–90 dB eller høyere er et klart pluss her!), men når det skrus opp, forsvinner åpenheten, og instrumentene flyter sammen. Som tilfellet er med de fleste forsterkere når de blir presset ut over sine grenser.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Konklusjon

Hall Audio 2x8W er en sympatisk liten no-nonsens forsterker, bygget av folk med mot til å prøve krefter med de store. Til prisen kan man ikke forvente mye. Faktisk er det den billigste hi-fi forsterkeren til hjemmebruk vi noensinne har testet. Til tross for dette leverer den en lyd som fint kan brukes til «riktige» høyttalere. Vi vil ikke foreslå den til stuen, men sett den på hjemmekontoret eller på barneværelser sammen med det settet av høyttalere du ikke har hatt hjerte til å selge eller gi bort, og musikken spiller!

Stadig flere høyttalere får innebygget elektronikk. Aktive, trådløse høyttalere var for bare et par år siden et særsyn. I dag er de sterkt på vei til å bli like utbredt som de tradisjonelle passive. Hvis du er godt fornøyd med dine passive høyttalere, men bare vil kunne strømme musikk trådløst fra mobil, nettbrett eller laptop, kan løsningen være en trådløs mottaker. Den slags fås til priser fra noen få hundre kroner og opp til kjempedyre high-end-saker. En annen løsning kan være Hall Audio 2x8W, som er en enkel «aktiveringsboks» til passive høyttalere. Som navnet sier, er det snakk om en stereoforsterker med en utgangseffekt på 8 W per kanal. Det er innebygget Bluetooth-mottaker, samt en analog lydinngang for andre lydkilder, for eksempel TV. 2x8w er Hall Audios første produkt. Bak varemerket står danske Ulrik Tuemand, som driver selskapet fra privaten i Tommerup på Fyn, hvor de trådløse forsterkerne settes sammen av direktøren selv. Vi har altså å gjøre med en grasrotindustri. [caption id="attachment_63830" align="alignnone" width="460"](Foto: Produsenten) (Foto: Produsenten)[/caption] Hall Audio 2x8W er helt bokstavelig en sort boks: En sort plastikkeske av den typen som brukes av elektronikkselvbyggere. Et lite stoffmerke med firmaets logo er eneste dekorasjon på forsiden. Bak finner man fire solide bananklemmer, som også tar avisolerte ledninger. En vippebryter gjør det mulig å velge mellom Bluetooth-mottakeren og den analoge lydinngangen. Strømforsyningen tas hånd om av en ekstern 12 V-forsyning av samme type som brukes til bærbare PC-er. Med 5 A til rådighet er det rikelig med strøm til å levere de lovede 8 W per kanal. Spesielt siden forsterkeren kjører i klasse D med meget høy effektivitet. Betjeningen er enkel, da man bare velger om man skal lytte via analog- eller BT-inngangen. Det er ingen strømbryter, men forbruket på tomgang er så lavt, at det ikke vil gjøre noen synlig forskjell på el-regningen. Det er imidlertid litt upraktisk at inngangsvelgeren befinner seg på baksiden. Og spesielt på en boks som de fleste vil gjemme bort. App-styring ville vært den beste løsningen, men da ville produktet bli langt dyrere og mer komplisert. Forsterkeren går automatisk i Bluetooth-paringsmode når man velger digitalinngangen, og forbindelsen er lett å opprette. Dessverre støttes ikke aptX-protokollen i den nåværende utgaven, men det jobbes angivelig med saken. [caption id="attachment_63828" align="alignnone" width="460"](Foto: Produsenten) (Foto: Produsenten)[/caption]

Lyden

Til en pris som er tett på de billigste rene Bluetooth-adaptere, er forventningene satt lavt. Så det er litt av en overraskelse å åpne Tidal HiFi og sette på musikken. Det låter nemlig svært bra. På Give Me med Dánjal låter fiolin og mandolin fint og sprøtt, og fornemmelsen av romakustikk er levende. Og så er det alle de begrensinger som følger med et produkt som koster få prosent av det meste vi tester. Den bittelille forsterkeren gir fint nivå i bassen, men den makter ikke å få tunge bassenheter til å starte, og spesielt stoppe, på samme måten som kraftigere forsterkere. Diskantgjengivelsen er dessuten litt spiss. Effekten på 8 W er utmerket til moderat effektive høyttalere (en følsomhet på 88–90 dB eller høyere er et klart pluss her!), men når det skrus opp, forsvinner åpenheten, og instrumentene flyter sammen. Som tilfellet er med de fleste forsterkere når de blir presset ut over sine grenser. [caption id="attachment_63829" align="alignnone" width="460"](Foto: Produsenten) (Foto: Produsenten)[/caption]

Konklusjon

Hall Audio 2x8W er en sympatisk liten no-nonsens forsterker, bygget av folk med mot til å prøve krefter med de store. Til prisen kan man ikke forvente mye. Faktisk er det den billigste hi-fi forsterkeren til hjemmebruk vi noensinne har testet. Til tross for dette leverer den en lyd som fint kan brukes til «riktige» høyttalere. Vi vil ikke foreslå den til stuen, men sett den på hjemmekontoret eller på barneværelser sammen med det settet av høyttalere du ikke har hatt hjerte til å selge eller gi bort, og musikken spiller!
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-
Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:
Fri tilgang til lydogbilde.no Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  • Forsterkereffekt: 2 x 8 W
  • Arbeidsprinsipp: Klasse D
  • Trådløst: Bluetooth 4.0
  • Tilkoblinger: Aux (3,5 mm stereo-minijack), strømforsyning (12 V 5 A)
  • Mål: 11,3 x 4,1 x 8,5 cm (BxHxD)
  • Vekt: 0,3 kg
Pris: 1076,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Stranger Things 3. sesong – første trailer ute!

Den 4. juli vender Netflix tilbake til Hawkins og Stranger Things.

Apple AirPods får stemmestyring

AirPods får trådløs lading og hei Siri

test
Panasonic Lumix S 24-105mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første fullformat, standardzoom lever opp til ­forventningene.

Apple turbotrimmer iMac

De nye iMac-ene blir dobbelt så rask på krevende oppgaver.

Philips OLED934: Ny toppmodell avslørt

Her er de første bildene av den nye toppmodellen fra Philips, OLED934!

Nå skal du kjøpe iPad

Hvis du er blant dem som har hatt planer om å kjøpe nytt nettbrett, er tiden inne.

anmeldelse
Billions, sesong 4

Lunken finansakrobatikk

I 4. sesong av Billions begynner slitasjen og idétørken å bli vel fremtredende.

anmeldelse
Bohemian Rhapsody

Imponerende one man show!

Rami Malik stjeler hver eneste scene i en ganske så ordinær musikkbiografi.

Lyssterkt portrettobjektiv for Sony alpha

Stillegående, rask og nydelig boheh er blant egenskapene hos 85mm f1,4 fra Samyang.

test
Canon EOS RP

Røverkjøp fra Canon

Canon EOS RP er ikke uten kompromisser, men er aggressivt priset og meget tilfredsstillende å bruke.

Alt om Samsungs 2019 QLED TV-er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i bildekvalitet, og denne gangen gjelder det ikke bare toppmodellene.

Samsung QE65Q900R

8K mot 4K TV: Teknisk knockout

Er Samsungs minste og billigste 8K-skjerm bedre enn en alminnelig god 4K TV? Vi tester!

gruppetest
5 trådløse støyreduserende hodetelefoner

Stille og fredelig på flyet

Støyreduserende hodetelefoner motvirker tretthet og skåner hørselen på lange flyturer.

Tidal gir studiolyd på iPhone

Tidal-brukere kan glede seg over at iPhone fått MQA-støtte, og dermed kommer nærmere lyden i opptaksstudioet.

anmeldelse
First Man

Enestående romfartshistorie!

Fascinerende historie om de heltmodige romfartspionerene.

anmeldelse
Bad Times at The El Royale

Mørkets hotell

Stilig konsept-film med A-lag av skuespillere, som ikke helt innfrir.

test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den likevel ingen lettvekter!

test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­høyttaleren

Audiovector QR5 leverer rytmene uten å nøle, gir musikken luft – og slår nesten beina under sine egne toppmodeller.

anmeldelse
Triple Frontier

Greed is good…

Tidligere amerikanske elitesoldater bestemmer seg for å rane søramerikansk narkobaron. Det går definitivt ikke helt etter planen.

test
ikko OH1

Biller i ørene

Kinesiske ikko debuterer med høye ambisjoner til hverdagspris.