Search
Generic filters

Pioneer A-70DA

 itemprop
Pioneer A-70DA
Januar 2016Pioneer A-70DA

Velutstyrt superlyd

Her får du glimrende lyd kombinert med påkostet digitalkonvertering, i et elegant og robust kabinett.

Lyd & Bilde mener

Pioneer har tatt en allerede utmerket forsterker og forbedret den, med flere digitalinnganger og balansert krets. Den lyder aldeles glimrende på alle lydnivåer.
Noen vil savne litt varme og fylde i lydbildet. Litt mer kraft kunne også vært ønskelig.
 • Effekt: 2 x 65 W 8 ohm
 • Innganger: 5 x analog inkl. 1 XLR, AV bypass, optisk, koaksial, USB-B
 • Utganger: 1 + hodetelefon
 • DAC: 32-bit/384kHz, DSD128 (11,2 MHz)
 • Platespillerinngang: MM/MC-phono
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 14990 kr

Pioneer imponerte oss i 2013 med digitalforsterkeren A-70, med flere detaljer i lydbildet enn sine konkurrenter. Den nye A-70DA bygger på forgjengeren, men har fått en ekstra digitalinngang, i tillegg til en balansert XLR-inngang. Den har nemlig fått et helt nytt, fullbalansert forforsterkertrinn.

 

Oppgradert digitalkonverter

Digitalkonverteren er oppgradert til SABRE32, med høyeste oppløsning (32-bit/384kHz), og som dessuten dekoder DSD-signaler av høyeste kvalitet. Prisen er da også nesten doblet siden sist, fra 8.000 til 15.000 kroner.

Med sin solide vekt på 17 kilo står ikke A-70DA noe tilbake for sine konkurrenter rent utseendemessig. Den utstråler kvalitet hele veien, med aluminiumprofiler på siden og forgylte terminaler.

 

Lyden

Gudskjelov fortsetter inntrykket når vi spiller musikk. For instrumentene i orkesteret til Leif Ove Andsnes på innspillingen The Beethoven Journey står ytterst velplassert i et stort lydbilde. Det kan minne noe om lyden av Cambridge 851A, bortsett fra at det er mer trøkk i bassområdet hos Pioneer. Klangen fra flygelet til Hozier på Take Me to Church” er meget stor, og stemmen hans låter veldig stort, med mye undertoner. I refrenger smeller det bra i rytmene, her er både oppløsning og dynamikk i bra monn.

Rytmene fra Daft Punk er smeller langt bedre enn med Arcam og Audiolab. Musikken gjengis med god dybde, og klaveret til Adele har både fylden i bassregisteret samtidig som det har masse luft i toppen.

annonse
Både optisk og koaksial digitalinngang finnes, så vel som en USB-inngang som støtter 32-bit/384kHz lydfiler samt DSD128. (Foto: Produsenten)

Digitalinngangene låter meget bra, du skal ha en god DAC for å tjene på å bruke analoge innganger. Selv nettverksspilleren Marantz NA6005, som vant vår gruppetest i nr 10 2015, låter litt bedre koblet digitalt enn analogt. Analogt mister man noe av snerten i lysere pianotangenter.

annonse

 

Vår mening

Uansett hva slags musikk man spiller, varter Pioneer A-70AD opp med meget god lyd. Lydbildet er luftig og detaljert, samtidig som det er et flott attakk i mellomtoneområdet. Det finnes kraftigere forsterkere som enda bedre bevarer kontrollen når man spiller høyt. Men når vi likevel kårer Pioneer til det beste kjøpet, selv om den ikke er blant de rimeligste forsterkerne, er dette fordi den låter såpass bra, i tillegg til at den er langt bedre utstyrt enn testvinneren Yamaha. Som totalt sett vil bli dyrere om du skal kjøpe en god DAC ved siden av.

Last ned siste nummer av Lyd & Bilde – helt gratis!

annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

  Også i denne testen:

   data-srcset

   data-srcset

  Naim Nait 5Si

  Pris: 12995 kr
  Enestående engasjerende forsterker med trøkk. Det spruter liv og dynamikk som et evigvarende fyrverkeri.
  Mangler litt på raffinement og det skorter på tilkoblinger.
   data-srcset

  Cambridge Azur 851A

  Pris: 12998 kr
  Når det gjelder å gjenskape musikken på renest mulig måte, og med god kontroll over dynamikken, er dette en av klassens beste forsterkere.
  Vi savner litt temperament, og en og annen digitalinngang hadde ikke vært å forakte.
   data-srcset

  Yamaha A-S1100

  Pris: 14995 kr
  Yamaha tegner opp et stort, mektig lydbilde fullt av dybde og detaljer, med større grad av nærvær og engasjement enn konkurrentene i prisklassen.
  Mangelen på digitale innganger gjør at du må ha en førsteklasses signalkilde og/eller DAC for å utnytte forsterkerens potensiale, hvilket drar opp prisen.
   data-srcset

  Technics SU-C700

  Pris: 15000 kr
  Flott finish og utseende! Vi liker det kompakte formatet, og VU-metrene som vinker i takt med musikken. Her er sjenerøst med digitale innganger, og lydmessig er det god diksjon på sangstemmer.
  Forsterkeren mangler kontroll. Det går hulter til bulter, bortsett fra på de aller enkleste passasjene.
   data-srcset

  Onkyo A-9070

  Pris: 9995 kr
  Masse krefter og en behagelig varm klang gjør at Onkyo-forsterkeren egner seg bra i mange stereooppsett, og en rekke forskjellige høyttalerkombinasjoner.
  Lyden kan virke litt for blankpolert og snill til tider, og gir ikke like mye dynamisk fraspark som de mest energiske forsterkerne.
   data-srcset

  Audiolab 8300A

  Pris: 14500 kr
  Nydelig klang og smellvakker vokalgjengivelse med velbalansert lydbilde.
  Med litt blek dynamisk kontrast, mangler den sprut og liv.
   data-srcset

  Arcam A29

  Pris: 13990 kr
  Rikelig med kraft og en velkontrollert, nøytral klangbalanse preger denne «snusfornuftige» forsterkeren, som også har rikelig med innganger.
  Dynamisk sett er ikke dette den mest sprudlende og engasjerende forsterkeren vi har hørt, og den blekner litt i forhold til konkurrentene.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Pioneer A-70DA

   data-srcset

  Analog innertier

  Regas flaggskip lyder guddommelig og er verdt hver krone, selv om det kanskje ikke ser ut som man får særlig mye for pengene.

   data-srcset

  Adrenalin-kick for hodetelefoner

  Hvis du ikke er helt fornøyd med lyden fra hodetelefonene, kan det hende du trenger en bedre forsterker.

   data-srcset

  Ellevilt festlig forsterker

  Den hybride forsterkeren er 30 kilo med reinspikka moro, men er ikke helt uten finesser.

   data-srcset

  Platespilleren du må høre

  Pro-Ject lykkes fullstendig med platespilleren som for alvor tar opp kampen med referansespilleren i klassen.

  Naim SUPERNAIT 3 spread

  Superforsterker knuser konkurrentene

  Naim Supernait 3 er definitivt et av de virkelig gode forsterkerkjøpene til under 100.000 kroner. Den har alt – bortsett fra digitale innganger.

   data-srcset

  Sublim japansk lydkunst

  Lei av hi-fi? Yamahas high-end forsterkere vil få deg på bedre tanker.

   data-srcset

  Den er ikke stor, men har full kontroll!

  OPPDATERT MED VIDEO: H120 er en glimrende liten forsterker, som gjør nesten alt riktig. Den har egentlig bare ett (luksus)problem.

  🔥  Sommertilbud - Full tilgang til hele Lyd & Bilde i 3 uker for 3 kr!
  Prøv i 3 uker
  close-image