annonse
annonse

Test: Bluesound PowerNode

En strøm av musikk

Bluesound PowerNode er en meget god forsterker med trådløs nettilkobling og høyoppløst strømming. Den kan brukes med gulvhøyttalere, selv om litt begrenset kraft gjør at den nok favoriserer det mer kompakte slaget.

Lyd & Bilde mener

Flott lyd Støtter høyoppløst lyd Innebygd Wimp HiFi
Mangler litt kraft Brukergrensesnittet til Wimp trenger finpuss

Sider: 1 2

Knapt noen av oss spiller CD-er lenger. I stedet har vi musikksamlingen lagret på datamaskinen, og vi er hyppige brukere av strømmetjenester som Spotify og Wimp. Sistnevnte har gjort seg spesielt interessant, nå som Wimp lanserer et strømmeabonnement helt uten tap av lydkvalitet, som dermed gjør CD-ene overflødige for godt.

Bluesound er blant aktørene med trådløse nettverksprodukter med innebygd Wimp, og som er klargjort for dette abonnementet, ved navn Wimp HiFi. I skrivende stund er abonnementet i betaversjon med offisiell lansering i august.

I sin nåværende versjon viser ikke forsterkeren når den mottar en sang i CD-kvalitet og når den får komprimert AAC, som er hva Wimp ellers bruker. Mesteparten skal ligge i FLAC på serveren deres. De gangene jeg har testet Wimp mot en ukomprimert fil i CD-kvalitet, har jeg ikke klart å skille mellom dem.

”Utviklet av NAD”
Selv om Bluesound er et nytt merkenavn, er produsenten kjent. Det er nemlig flere av NADs ingeniører som står for utviklingen av produktene. Dermed har jeg allerede gjort meg opp en formening om at dette er seriøse saker. NAD har aldri drevet med tullerier og gimmick, og det er ingen grunn til å tro at de har begynt nå.

Inspirert av Sonos
Bluesound er sterkt inspirert av produktene til Sonos, men mens Sonos bryr seg mest om brukeropplevelsen og har slått seg til ro med ”gode nok” lydkomponenter, er tanken bak Bluesound å kombinere brukervennlighet med best mulig lyd. Derfor støtter Bluesound musikkformater med høyere oppløsning enn CD, i motsetning til Sonos. Bluesound er generelt da også noe dyrere.

Alt-i-ett
Bluesound PowerNode er en integrert forsterker med innebygd strømming og internettradio. Den kan strømme musikken lagret på datamaskinen, enten den bruker Windows, Linux eller Mac operativsystem. I tillegg har den strømmetjenesten Wimp innebygd, og støtter det tapsfrie abonnementet Wimp HiFi. Spotify har den ikke i skrivende stund, men det skal komme. Alternativt kan en USB-pinne eller -harddisk med musikk plugges til. En hel rekke formater støttes, deriblant høyoppløst FLAC, WAV og AIFF, i tillegg til Apple Lossless, AAC og MP3.

Vær oppmerksom på at dette er et rent strømmeprodukt. Det finnes verken analoge eller digitale innganger, dermed heller ingen mulighet for å koble til CD- eller platespiller. Derimot finnes det utgang til subwoofer, og delefilter kan settes til høyttalerne i oppsettmenyen.

Fjernstyres fra mobilen
For å styre PowerNode laster du bare ned fjernkontrollappen fra Bluesound til smartmobilen eller nettbrettet med Apple eller Android operativsystem. Den mobile enheten og forsterkeren må være tilkoblet det samme nettverket for å fungere.

Trådløs og trådløs…
Når vi sier at forsterkeren er trådløst, er det nettverkstilkoblingen vi mener. Tilkobling til høyttalere må fortsatt gjøres med kabler. På baksiden er det tilkobling for ett par høyttalere, og kun bananplugger gjelder. Disse følger heldigvis med.

For en mest mulig stabil internettilkobling, anbefaler Bluesound å bruke nettverkskabel fremfor trådløs tilkobling, spesielt om du bruker høyoppløst musikk. Denne krever nemlig høyere båndbredde, og selv det beste trådløse nettverket kan ha sine dårlige dager, med påfølgende dropouts i lyden.

Oppkobling
Det aller første man skal gjøre er å laste ned fjernkontrollappen til smartmobilen eller nettbrettet. Gå inn i Wi-Fi-oppsettet på denne, og finn Bluesound-forsterkeren. Koble til. Deretter går du inn i nettleseren på mobilen og kobler forsterkeren til ditt eget hjemmenettverk. Det er enkelt om du følger bruksanvisningen. Alternativet er nettverkskabel, da er du oppe og går med én gang.

  • 2 x 50 W forsterker
  • (målemetode ikke angitt)
  • Wi-Fi/Ethernet
  • Internettradio
  • USB-inngang
  • Lydformater: MP3, AAC, WMA, OGG,
  • FLAC, • ALAC, WAV, AIFF
  • Støtter 24-bit/192kHz
  • Fjernkontroll-app (iOS og Android)
Pris: 5198,-

Flere tester:

NAD C558

Skinnet bedrar

NAD viser konkurrentene ryggen med en spiller som har det lille ekstra.

Teac TN-350

Anvendelig ­allroundspiller

Rega Planar 1

Den beste ­budsjettspiller

Audio-Technica AT-LP60BT

Billig i alle ledd

Platespillere for nybegynnere

Platespillere for nybegynnere

Har man et brennende ønske om å starte en ­plate­samling, trenger man en spiller. ­Men hvilken?

Marantz ND8006

Digital brobygger

McIntosh MT-2

Kvalitet, helt enkelt

Gryphon Diablo 120

Djevelens lillebror

Sony XDR-V1BTD

Stereolyd

annonse