Search
Generic filters

Eizo Flexscan EV3237

 itemprop
Eizo Flexscan EV3237

Kanonbilde for entusiaster

En praktisk skjerm med en fantastisk bildekvalitet som imidlertid savner proffens standarder.

Lyd & Bilde mener

Fantastisk fargegjengivelse og meget bra kontrastverdier. Jevn lysstyrke og ikke noe flimmer. Praktisk håndtering og ekstra USB-porter.
Støtter ikke Adobe RGB fargeområde. Ikke like mange justeringsmuligheter som konkurrentene. Smaker det så koster det.
 • Skjerm: 31,5" IPS 3840 x 2160 5 ms
 • Tilkoblinger: DP x 2, HDMI, DVI-D, USB x 3
 • Lysstyrke/kontrast: 300 cd/m², 1000:1
 • Mål og vekt: 731 x 439 x 245 med mer, 10,6 kg
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 18700 kr

Flexscan er ikke direkte en designskjerm, men en standard svart plastskjerm til kontoret. Og baksiden er ikke noe man vil vise frem i unøde. Foten er imidlertid ganske liten, men likevel stødig. Man kan vinkle samt justere høyden på skjermen, men derimot ikke vri eller rotere den. Baksiden gjemmer de nedoverrettede tilkoblingene. DVI, HDMI og to Displayporter. Men det finnes også tre USB 3.0-porter på siden, hvor en kan benyttes til å lade dine apparater. Skjermen oppleves som ordentlig mer enn nett, men rammen rundt skjermen er relativt smal med sine 1,5 centimeter.

 

Eizo FlexScan_EV3237_BK_side

 

Skjermmenyene kontrolleres med små fysiske knaper på fremsiden som likevel er ganske diskré. Det er derfor lett å navigere i de logisk organiserte menyene som ikke er overlastet med innstillinger. Skjerminnstillingene er begrenset til sRGB, Paper og Movie, samt to for egne innstillinger. Man kan også styre skjermen med programvare som imidlertid bare finnes for Windows. Også denne skjermen har bilde-i-bilde og kan vise flere signalkilder samtidig. Den halvmatte antirefleksbehandlingen får ingen anmerkninger.

 

Eizo FlexScan_EV3237_BK_connectors

annonse

 

annonse

Flexscan er ikke Eizos serie for kritisk fargejobb, noe som merkes på savnet av sensor og støtte for Adobe RGB. Men om ikke det er viktig kan man virkelig ikke klage på bildet. Rett ut av kartongen hadde den aller best fargegjengivelse og kontrast i toppklasse. Faktisk så bra at vi hadde vanskeligheter med å få den bedre. Selv forskjellen i lysstyrke over skjermområdet var blant de aller beste i testen. Dessuten benytter den ikke pulsmodulering så det er ingen problemer med flimmer.

 

Eizo FlexScan_EV3237_BK_f

 

annonse

Konklusjon

Til tross for at dette ikke er Eizos skjerm for grafikere er bildekvaliteten virkelig på topp. Den hadde den beste fargegjengivelsen og blant den beste kontrasten i testen. Så lenge man ikke må ha støtte for Adobe RGB kan den derfor likevel anbefales for bilderedigering. Skjermen er dessuten behagelig å se på da den er flimmer- og refleksfri og kan justere lysstyrken etter rommet. Skal man klage på noe så er det at skjermen ikke kan vris eller roteres. Og det er ikke snakk om en direkte billig skjerm.

 

Eizo FlexScan_EV3237_press

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

  Også i denne testen:

   data-srcset

   data-srcset

  Samsung U32D970Q

  Pris: 16900 kr
  Pen design og kan justeres på alle ledd. Fantastisk fargegjengivelse rett ut av kartongen og proffe bildeinnstillinger. Behagelig for øyet uten flimmer.
  Svartnivå og kontrast er dårligst i testen og responstiden er ikke i toppskiktet. USB-portene er unødvendig vanskelig å komme til.
   data-srcset

  Acer S277HK

  Pris: 6500 kr
  Helt klart den peneste skjermen i testen. Fargegjengivelse og kontrast er utmerket til prisen. Avslappende flimmerfritt bilde.
  Man kan ikke regulere høyde, vri eller rotere skjermen. Dårlig oppskalering av normaloppløsning og noe ujevn belysning. Ingen USB-porter.
   data-srcset

  Dell Ultrasharp UP3214Q

  Pris: 18000 kr
  Fabrikkalibrert og egen programvare for enda bedre resultat. Utmerket bildekvalitet og kontrast. Både USB-port og minnekortleser.
  Noen kan oppleve den som flimrende med lav lysstyrke. Prislappen er litt vel høy.
   data-srcset

  Asus PB279Q

  Pris: 7000 kr
  Mange innganger og støtte for flere samtidige bildekilder. Utmerket fargegjengivelse direkte fra fabrikk. Overraskende kjapp og ikke noe flimmer.
  Hadde vært hyggelig å få noen ekstra USB-porter. Krever litt jobb for å få akseptabel kontrast.
   data-srcset

  BenQ BL3201PT

  Pris: 9000 kr
  Mange tilkoblinger samt både ekstra USB-porter og minnekortlesere. Praktisk fjernkontroll til skjermmenyene. Mange justeringsmuligheter.
  Vel store fargeforskjeller for å kunne benyttes til kritiske oppgaver. Ujevn belysning over skjermområder.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Eizo Flexscan EV3237

  AOC CQ27GU har det hele: Høj opløsning, hurtig opdatering og buet panel. (Foto: AOC)

  Buet gaming-skjerm til flat pris

  Vink farvel til Full HD. Det koster så lite ekstra å få den beste komforten at det ikke lønner seg å la være.

  (Foto: Produsenten)

  Det er ingen grunn til å bruke den gamle skjermen fra kontoret til spill, når det er så rimelig å få en skikkelig gamerskjerm.

  (Foto: Produsenten)

  Hvorfor kjøpe en kraftig gaming-PC om du ikke kombinerer den med en skikkelig skjerm? Her er en oversikt over noen av skjermene som er hetest på markedet nå, og som virkelig får den dyre PC-en din til å skinne.

   data-srcset

  Kjempeskjermer med en helt utrolig høy oppløsning på skrivebordet. Vi ser på fordeler og ulemper og anbefaler de beste kjøpene.

  🔥  Sommertilbud - Full tilgang til hele Lyd & Bilde i 3 uker for 3 kr!
  Prøv i 3 uker
  close-image