annonse
annonse
annonse
TEST:

Naim UnitiQute 2

annonse

Suveren lydkvalitet

Naims nusselige forsterker skal du ikke undervurdere. Under Davids drakt skjuler det seg et musikalsk talent med Goliatkrefter, som kan konkurrere med langt dyrere løsninger.
Pluss lbadvantages
Potent lydkvalitet Effektiv betjening
Minus lbdisadvantages
Mangler musikktjenester

Naim er et merke som nyter stor popularitet for tiden. Den originale UnitiQute var en skikkelig problemløser som kombinerte streaming, DAB-radio og innebygd D/A-konverter med en hi-fi forsterker i kompakt format. Perfekt til et lekkert stueanlegg, eller kontorlyd for de ekstra kresne.

Oppfølgeren UnitiQute 2 har fått en ny D/A konverter (32bit/192khz) med fem digitale innganger. DAB-delen er også oppgradert til å støtte DAB+. UnitiQute har USB-inngang for tilkobling av bærbare enheter, og blir derfor en veldig allsidig allround-forsterker. Display-ruten er umulig å tyde fra sofaen med mindre du er jagerflypilot.

Brukervennlighet
UnitiQute 2 får enkelt tilgang til nettverket, og kan styres med iPad-appen N-stream. Brukergrensesnittet er godt, men ikke perfekt. Naim har brukt krefter på en musikkinfo-database (i samarbeid med amazon.com) hvor du kan lese musikkanmeldelser, artistinfo og finne lignende musikk til det du spiller. Det ironiske er at denne delen av appen ser langt mer moderne ut enn selve avspilleren. Guiden kan ikke brukes til å spille album du faktisk eier. Alt du får er en link til Amazons musikkbutikk. Heller ikke mulighet til å søke med fritekst i musikksamlingen.

Naim-bildetekst

Den beste måten å oppdage ny musikk på, er som kjent tjenester som Spotify og Wimp. Naim-boksen har dessverre ingen støtte for disse. Alternativet er f.eks en Airport Express mottaker og bruke Airplay via denne. Da blir jo også vitsen med en påkostet streamer litt borte.

Lydkvalitet
Det er lydmessig at UnitiQute 2 skiller seg positivt ut. Oh la la! Heather Novas silkemyke stemme har vi knapt hørt deiligere. Naim greier å formidle følelsen og stemningen bedre enn noen andre i testen. Musikken roer seg ned, og blir lettere å følge. Den høyoppløste musikken fra REM gjengis med betydelig større dybde, perspektiv og flere detaljer enn konkurrenten fra Pro-ject skviser ut. Det merkes at bassgitaren har større tyngde, samtidig som den er strammere i strengespillet. Naim hever også stemningen betraktelig med Daft Punks ”Get Lucky”. Her er det skikkelig kraft i basstromma, og de 2 x 30 ”hestekreftene” må være matet med atskillig kraftfor, for forsterkeren har kraft og kontroll i bøttevis, og kan spille meget høyt uten å knele.

Bli abonnent for å lese videre, få tilgang til alt digitalt innhold!.
Allerede abonnent? Logg inn

Velg ønsket lengde på abonnementet

1 MÅNED*
1,-

Prøv i en måned

6 MÅNEDER
49.83,-

Måneden

12 MÅNEDER
44.03,-

Måneden

DAGSPASS
19,-

Varighet 24 timer

*Fornyes til 59,- måneden og kan sies opp når som helst. Ingen bindingstid. 

 • 2 x 30 watt forsterker
 • Wi-Fi/Eternett
 • DAB+/Internettradio
 • USB-inngang, 5 digital inn
 • Lydformater: MP3, AAC, WMA, OGG, FLAC, ALAC, WAV, AIFF
 • Støtter 24-bit/192kHz
 • Fjernkontroll-app (iOS)

Pris: 12000 kr
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  5 nettverksforsterkere med strømming
  Også i denne testen:
  5 nettverksforsterkere med strømming
  Oppsummering
  Med en integrert forsterker står man fri til å velge de høyttalerne man ønsker. Og når forsterkeren i tillegg har innebygd strømming, er det bare å pælme CD-spilleren og la CD-samlinga gå samme vei. For digitale filformater betyr ikke dårlig lyd. Tvert imot kan de gi bedre lyd enn CD. Testens fem forsterkere er alle kompakte, med nok effekt til å drive høyttalere av moderat størrelse med overbevisning. Men prisene varierer, så også både lydkvaliteten og brukervennligheten. Sonos Connect:Amp er kanskje den enkleste forsterkeren i bruk. Automatisk oppsett, og et kryptert nettverk gjør det enkelt å sette opp musikkspillere i…...
  Pro-Ject Stream Box DSA
  God lyd, vrien å bruke
  Pro-Ject Stream Box DSA er en integrert forsterker med innebygd strømming. Den spiller musikken direkte fra nettverks-PC-en, eller plugg en harddisk eller minnepinne til USB-inngangen. I tillegg finnes både analoge og digitale tilkoblinger til annet utstyr. Dessverre finnes verken Spotify eller Wimp i skrivende stund, men dette kan kanskje endres med en fremtidig oppgradering. Er du bruker av en slik tjeneste, må du benytte andre muligheter. iPhone- og iPad-brukere kan koble til en AirPort Express via optisk inngang. Eller koble datamaskinen til forsterkeren. Men her er jo poenget å ha alt i ett produkt, så det må sees på som…...
  Simple Audio Roomplayer 1
  Høyoppløst utfordrer
  Simple Audio skiller seg teknisk fra den gemene hop av nettverksspillere ved at den ikke har standard Wi-Fi, men derimot bruker strømnettet for å kommunisere med enheter i andre rom. Vi har testet den tidligere sammen med kompanjongen Roomplayer 1, og det fungerer like godt  med strømadapter som vanlig trådløst, om ikke enda bedre. Brukervennlighet Simple Audio kommer med bruksanvisning på norsk, men det er ikke nødvendig å pløye dypt gjennom manualen for å sette den opp. Dersom du bare skal bruke en spiller, må du koble den direkte til en nettverksruter. Simple Audio har derimot sine mangler i selve…...
  Bluesound PowerNode
  Rimelig hi-fi-alternativ
  I tillegg til å strømme musikk fra datamaskinen har Bluesound PowerNode innebygd strømmetjenesten Wimp, og er kompatibel med deres hi-fi-abonnement i CD-kvalitet.  Internettradio er også på plass, samt USB-inngang som kan spille lydfiler direkte fra minnepinne eller harddisk. Spotify skal komme når tilbyderen har blitt ferdig med å utvikle sin nye innbyggingstjeneste for tredjeparts produktutviklere. PowerNode har verken analoge eller digitale innganger, dermed heller ingen mulighet for tilkobling av eksterne lydkilder. Derimot finnes det utgang til subwoofer, og delefilter kan settes til høyttalerne i oppsettmenyen. Brukervennlighet Fjernkontrollapp finnes for både Apple og Android, med en egen versjon for iPad som utnytter…...
  Sonos Connect:Amp
  Multirom-kongen
  Amerikanske Sonos har noen års forsprang på de andre streaming-produsentene. De lanserte sin første trådløse forsterker allerede i 2005, og regnes i dag som en ledende produsent av trådløse multirom-systemer. Brukervennlighet Sonos skiller seg fra konkurrentene med sitt eget krypterte nettverk mellom spillerne sine. For å sende musikk trådløst til Connect:Amp må du derfor ha en ekstra ”Bridge”-enhet koblet med ledning til ruteren din, og koster 398 kroner ekstra. Fordelen er at spillerne ikke belaster det vanlige Wi-Fi nettverket ditt, og enkelt kan utvides til flere rom. En annen fordel er svært brukervennlig betjening. Fjernkontroll-appen Sonos Controller finnes til både…...
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Les også

  Aune S6 Pro

  Aune S6 Pro

  Aune S6 Pro er både DAC og hodetelefonforsterker, men best hvis du kan utnytte begge deler.

  Legg til som favoritt
  Como Audio Bluetooth Turntable

  Como Audio Bluetooth Turntable

  De har bare en platespiller, men den er til gjengjeld meget god - og trådløs.

  Legg til som favoritt
  Sony PS-LX310BT

  Sony PS-LX310BT

  Med et par trådløse hodetelefoner og Sony-spilleren, er du klar for din første vinylsamling.

  Legg til som favoritt
  NAD M10

  NAD M10

  Et komplett lydanlegg i det tunge sjiktet behøver ikke fylle hele stueveggen. Det beviser det nyeste medlemmet av NADs Masters-serie.

  Legg til som favoritt
  Lyngdorf TDAI-3400

  Lyngdorf TDAI-3400

  Plassering av høyttalere og stueinnredning er en vanskelig kombinasjon. Lyngdorf Audio vil redusere lytterommets negative innvirkning på lyden.

  Legg til som favoritt
  McIntosh C53

  McIntosh C53

  Forforsterkeren får en ny DAC-modulLegg til som favoritt
  Monsterforsterker fra Dan D'Agostino

  Monsterforsterker fra Dan D’Agostino

  Den integrerte forsterkeren kan utstyres med DAC og phono-trinn.Legg til som favoritt
  Geneva Touring S+

  Geneva Touring S+

  Geneva ypper seg med en særdeles potent reiseradio.

  Legg til som favoritt
  annonse
  Lukk meny