Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Whisky-versjon av Linn LP12

Denne må du kjappe deg for å få kjøpt. Linns legendariske platespiller er laget av whiskyfat og begrenset til bare 40 stykker.

Skrevet av / 23.09.13 - 11:31
Whisky-versjon av Linn LP12

Helt billig blir den heller ikke. Limited Edition Sondek LP12 lages bare i 40 eksemplarer, for å feire at det er 40 år siden Linn ble grunnlagt. Kabinettet er laget av ekte eikefat, som det har vært whisky i. Nærmere bestemt Highland Park maltwhisky, fra Orkenøyene vest for Skottland.

Det følger med en jubileumswhisky, en single malt som har ligget i 40 år, og blir levert i en fin presentasjonskasse, med et eget whiskyglass som har Linn-logoen på.

Skjermbilde 2013-09-23 kl. 08.20.31

Spilleren leveres med en Kandid pickup, montert på en Ekos SE arm, med Keel armbord og innerchassis, mens strømforsyningen er Linns Radikal. Det følger også med en Ulrika platespillerforsterker (RIAA-trinn), slik at grammofonen kan kobles til et hvert anlegg uten RIAA.

Den kan bestilles hos til lokale Linn-forhandler, men da må man være rask, og villig til å betale 25.000 pund for herligheten. Med whisky-flasken.

Linn ble grunnlagt i 1973 av Ivor Tiefenbrun, i Glasgow, Skottland og laget lenge bare platespilleren LP12. Senere kom forsterkere og høyttalere til. CD-spillere holdt de seg unna i en årrekke, fordi Ivor Tiefenbrun mente at CD-formatet lød crap, men de snudde omsider og laget på 90-tallet en av de beste CD-spillerne gjennom tidene: Sondek CD12.

I dag er produksjonen av CD-spillere lagt ned til fordel for mediespillere, og nettverksspillere, men platespillere produserer de fremdeles.

Den siste av dem, Linn Majik LP12, testet vi i 2009.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top