Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vil Apple kjøpe Loewe?

Apple skal være interessert i å kjøpe den tyske tv-produsenten, sier ryktene.

Skrevet av / 14.05.12 - 19:41
Vil Apple kjøpe Loewe?

Loewe, Tysklands svar på Bang & Olufsen, ble grunnlagt i Berlin i 1923 og lanserte sitt første fjernsyn i 1929. I dag har selskapet  1.000 ansatte i 50 land. Det meste av produksjonen foregår fortsatt i Tyskland.

Loewe er spesialister på high-end TV-er, og kjent for å legge ekstra vekt på teknisk ytelse, design og brukervennlighet. De siste årenes prisras på TV-er har imidlertid vært tøffe for den tyske produsenten.

I 2011 hadde Loewe et underskudd før skatt på 10,5 millioner. Nåværende aksjeverdi er cirka 59 millioner Euro. Det amerikanske nettstedet Apple Insider hevder nå at Apple skal ha bydd hele 48% over markedsverdien, i alt 87,3 millioner Euro, for å overta hele virksomheten. Småpenger for en gigant som Apple, som har over 100 milliarder dollar på konto.

De største aksjoneærene i Loewe er per i dag LaCie (11,17%), og japanske Sharp ( 28,83%), som Apple allerede har et samarbeide med innen produksjon av skjermer til iPad og iPhone.

Ifølge Apple Insider, som siterer en ikke navngitt kilde (slik det ofte er når vi snakker om rykter), har Loewe ennå ikke tatt stilling til Apples tilbud, men firmaets finansielle rådgivere skal ha rådet Loewe-ledelsen til å takke ja.

Loewe har hittil avkreftet ryktene som «fullstendig usanne», skriver det tyske nettmediet heise online.  Apple har som vanlig heller ingen kommentar til saken.

Motivasjonen bak en eventuell handel kan være å sikre seg Loewes spisskompetanse på high-end TV-er når Apple selv velger å gå inn i TV-markedet.

Hvis rykterne skulle vise seg å holde vann, vil Apples overtakelse av Loewe bli offentliggjort senest fredag den 18. maj.

Her kan du se en video som kort forklarer Loewes historie fra 1923 frem til i dag:

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Tar Sonos opp kampen mot Apple og Sony?

Dolby Atmos - uten Atmos-høyttalere

0
Scroll to Top