Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Verdens største legomodell kommer til Danmark

"Red Five - Return to base!" De fem millioner legoklossene som danner Skywalkers X-Wing, returnerer til hjemmebasen i Billund.

Skrevet av / 02.03.15 - 13:39
Verdens største legomodell kommer til Danmark

La California beholde sin Dødsstjerne. En halv million legoklosser blir som en liten fjert å regne, sammenlignet med den gigantiske X-Wing-flygeren med fem millioner sammenlimte klosser.

På Times Square i New York ble modellen, som er en 1:1-modell av flygemaskinen vi ser i filmene, først avduket i 2013. Bygget opp av klosser fra Legofabrikken i Billund, som nå ferdig sammensatt returnerer til hjemmebasen.

– Vi er stolte over å kunne presentere verdens største Lego-modell i parken. Kombinasjonen av detaljriktom og magnifikk størrelse gjør at denne modellen er noe alle som liker Lego må se. Den er enormt heftig, sier Christian Woller, administrerende direktør på Legoland.

Modellen av X-wing skal få liv med hjelp av dramatiske lyd- og lyseffekter, som skal gi en følelse av at besøkende står på hangardekket på et intergalaktisk romskip.

1:1-modellen av Luke Skywalkers X-wing består av 5,3 millioner legoklosser.
1:1-modellen av Luke Skywalkers X-wing består av 5,3 millioner legoklosser.

Star Wars-året 2015
Det er ikke tilfeldig at vi i 2015 både får se X-wing i Legoland i Danmark og Dødsstjernen i Legoland i California. Dette er nemlig året som gir oss premieren på den helt nye Star Wars-filmen ”The Force Awakens”. Som vi forresten også har fått en Lego-trailer av.

– Vi åpnet vårt Star Wars-område i Miniland år 2012 og det har blitt uhørt populært. Star Wars har en usedvanlig lang holdbarhet, hvilket også bevises av premieren på den nye filmen. Hos oss blir det en sesong som preges av Star Wars-universet, sier Christian Woller.

X-wing fighter er byttet i skala 1:1 av 5,3 millioner legoklosser. Dermed er det den største legomodellen i verden. 32 modellbyggere arbeidet i 17.000 timer (tilsvarende 10 år for en modellbygger) for å konstruere romfartøyet som veier 20 tonn, er 13 meter langt og 3 meter høyt.

Modellen kan sees i Legoland fra sesongstart den 28. mars og gjennom resten av sesongen 2015.

legoland.dk

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top