Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Ultra HD-projektor fra BenQ

Endelig! BenQW 11000 har 4K Ultra HD-oppløsning.

Skrevet av / 08.01.16 - 11:55
Ultra HD-projektor fra BenQ

Det er ikke mye vi vet ennå om det kommende hjemmekinoflaggskipet fra BenQ. Projektoren W11000 skal lanseres på ISE 2016 i februar, og da kommer flere detaljer rundt den.

I mellomtiden kan vi fortelle det vi vet ut i fra pressemeldingen, nemlig at den har 4K Ultra HD-oppløsning, en stor zoom og ”ekstrem” horisontal og vertikal linsevinkling, som gjør installasjonen fleksibel med tanke på både avstand og vinkel til lerretet.

Ytterligere spesifikasjoner som kontrastomfang og lysstyrke kommer nærmere lansering. Vi vet heller ikke hva slags teknologi som ligger bak fremviseren, men kjenner vi BenQ rett snakker vi om en 1-chips DLP-projektor, som vi vil gjette er basert på Texas Instruments nye 0,67-tommers 4K-sensor.

Man må selvsagt regne med at projektoren støtter både økt kontrastomfang med HDR, samt ekte 12-bits 4:4:4 fargerom. Dette blir nemlig standardene for det kommende 4K Blu-ray-formatet, og som også filmtjenester som Netflix i fremtiden vil forholde seg til.

Toppspesifisert HD-projektor
Føler du ikke behovet for 4K men fremdeles søker tipp-topp bildekvalitet, kan W8000 (artikkelbildet) være svaret. Forhåndskalibrert til å møte gammaspesifiseringen i Rec. 709-standarden, som er en internasjonalt anerkjent standard for HDTV. Med andre ord kan vi vente mer korrekte farger rett ut av esken, og dermed komme tettere på den filmopplevelsen som regissøren og etterproduksjons-teamet har tenkt. Projektoren har dessuten utskiftbart objektiv, og du kan velge blant fem ulike. Dermed har du en projektor som bør passe ethvert rom utmerket.

Vi vet ikke verken priser eller lanseringstidspunkt for noen av projektorene.

(Artikkelbildet er av W8000, da vi ennå ikke vet hvordan W11000 vil se ut. Foto: BenQ)

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top