annonse
annonse
Guide

Vårens hotteste TV-nyheter

annonse

Vurderer du ny TV i år? Her er et utvalg av de mest spennende TV-modellene for 2018.

Mens mange av oss tar frem sommerdekkene og polerer bilen, ruller produsentene ut et bredt spekter av blanke og skinnende TV-nyheter. Du kan fortsatt gjøre gode kjøp på noen av fjorårets bestselgere, men fra månedskiftet april/mai er restlageret tomt. Da er det nesten bare splitter nye 2018-modeller som gjelder!

På årets elektronikkmesse i Las Vegas ble det vist mange spennende konsepter. Hva med en TV som er blendende lyssterk, kan bygges så stor at den dekker hele veggen, eller rulles sammen når du ikke bruker den? Slike lanseringer er alltid fascinerende, men de handler mest om å flekse teknologiske muskler, skape blest og kaste glans over det øvrige modellsortimentet. Det kan ta årevis før spissteknologi siver ned i en alminnelig priset og tilgjengelig modell. Derfor synes vi det er langt mer interessant å se hva som faktisk kommer!

OLED står sterkt…

Salgsstatistikk fra den norske Elektronikkbransjen forteller at vi kjøper litt færre TV-er enn før, samtidig som størrelsen og snittprisen øker. De populære OLED-TV-ene spiller nok en viktig rolle her: Utvalget økte betraktelig i 2017, samtidig som prisene sank.

OLED-skjermene har en stor fordel sammenlignet med LCD, nemlig at hvert enkelt bildepunkt kan tennes og slukkes individuelt, og ikke trenger gjennomlysning. Dette gir klare forbedringer i svartnivå, kontrast og innsynsvinkel, og kan nok motivere flere til å betale ekstra for en god TV-opplevelse.

Vi kan vente oss flere og mer prisgunstige modeller innen OLED-segmentet i år. I tillegg blir det spennende å se hvilken av produsentene som greier å trylle frem den beste bildekvaliteten. Blir det LG, Sony, Panasonic, Philips eller en annen utfordrer? Vi gleder oss til å teste!

 … men LCD er fortsatt størst

Selv om OLED blir mer utbredt og prisene blir stadig mer gunstige, er de ennå relativt kostbare sammenlignet med LCD, særlig når vi beveger oss opp i skjermstørrelser over 55 tommer. Utvalget er heller ikke like stort. Derfor vil flesteparten av TV-ene som selges i år fortsatt være av den tradisjonelle LCD-typen.

Markedet preges også av at Samsung, som fortsatt er verdens største TV-produsent, ikke legger sin lit til OLED. De satser i stedet på QLED, en ny generasjon LCD-paneler med avansert kvanteprikk-teknologi. Kort fortalt dreier det som en tynn film med bittesmå metallpartikler som forbedrer egenskapene til LED-baklyset, og resulterer i et bredere fargespekter og bedre lysutbytte. Samsung har stor tro på kvanteprikk-teknologien, og på CES-messen i Las Vegas viste de frem prototyper som ikke står nevneverdig tilbake fra OLED verken når det gjelder kontrast eller svartnivå.

Stadig større TV-skjermer

(Foto av tv: Produsenten)

(Foto av tv: Produsenten)

De som drømmer om en real kino-storskjerm hjemme på veggen trenger ikke lete lenge. Den en gang ”store” 65-tommerne har blitt langt mer tilgjengelig priset , men vi ser også et økende utvalg av virkelig store skjermer. 75 tommer har blitt det nye store, for deg som vil ta opp kampen med din lokale kino.

 Du har sikkert lurt på hvorfor TV-ene kommer i så mange rare størrelser, og hvorfor de store skjermene er så ekstremt dyre. Fra 49”, 55” og opp til 65” er prisene ganske ok, men derfra skyter det i været! Dette er fordi panelene masseproduseres på fabrikken i ca 2×3 meters størrelse, og skjæres så ut til et antall paneler av en bestemt størrelse, for eksempel seks 46-tommere. Større skjermer gir færre skjermer per glass, derfor øker også kostnaden betraktelig. Men etter hvert som fabrikkene lykkes med å lage større maler, forventer vi at prisen på store skjermer gå ytterligere ned.

Om noen år kan det også hende ”TV-veggen” blir en realitet: Samsung har for eksempel vist frem en kjempestor, moduloppbygd TV som kan fylle hele veggen!

 

HDR formatkrigen fortsetter!

Den nye videostandarden HDR (High Dynamic Range) er en av de største nyvinningene TV-bransjen har sett i senere tid. Video med HDR har et mye bredere kontrast- og fargespekter, og forteller skjermen nøyaktig hvilken lysstyrke innholdet skal ha. Dette gjør det mulig å utnytte skjermens fulle kapasitet og oppnår et bilde med langt flere nyanser, dybde og realisme. HDR-innhold er nå tilgjengelig på en lang rekke plattformer, inkludert Ultra HD Blu-ray, Netflix og iTunes via Apple TV 4K.

For å ta i bruk de ekstra detaljene og ta TV-formatet inn i fremtiden kreves det en ny, felles videostandard. Og her har det etter hvert blitt mange om beinet! De mest utbredte formatene er nå ”vanlig” HDR (også kalt HDR10) og det konkurrerende formatet Dolby Vision, som bruker dynamiske metadata til å gjengi større variasjoner i kontrast. Dolbys format er imidlertid lisensbasert, og ikke alle TV-produsentene har vært villig til å punge ut. Produsenter som Samsung, Panasonic og Philips har gått sammen om det oppdaterte formatet HDR10+, som skal oppnå mange av de samme fordelene som Dolby. Flere innholdsleverandører, deriblant Amazon, har valgt å satse på formatet, som blir tilgjengelig på flere 2018-modeller.

Det er verdt å merke seg at HDR (uansett format) stiller store krav til TV-ens kontrast og fargegjengivelse. Hvis du vil ha fullt utbytte av HDR-innhold bør du typisk se etter en TV som møter de såkalte Ultra HD Premium kravene eller tilsvarende. Dette vil typisk være en OLED-skjerm, alternativt en LCD-skjerm med avansert LED-baklys, som er nødvendig for oppnå den ønskede kontrasten.

Styr TV-en med stemmen

Mange av de nye 2018-modellene får mulighet for Google Assistant stemmestyring, via innebygd mikrofon i fjernkontrollen. (TV : Philips)

Mange av de nye 2018-modellene får mulighet for Google Assistant stemmestyring, via innebygd mikrofon i fjernkontrollen. (Foto: Philips)

Stemmestyrte assistenter som Google Home og Amazon Alexa er definitivt blant årets viktigste trender på smart-fronten. Google kunngjorde nylig at Google Assistant om ikke lenge vil kunne forstå nordiske språk! Det betyr at vi snart vil kunne styre og kommunisere med en lang rekke enheter ved hjelp av stemmen. Her kommer TV-en til å spille en viktig rolle, både som underholdningssenter og smart-assistent.

annonse
annonse

TCL TV 2018

TCL er ennå et relativt ukjent merke her i Norden, men på verdensbasis har de reist seg til å bli en sterk utfordrer til de veletablerte koreanske og japanske konkurrentene. Målt i globale markedsandeler er de faktisk verdens tredje største TV-produsent, rett bak Samsung og LG! Nå retter de siktet mot det nordiske markedet, og vil tilby velutstyrte 4K HDR TV-er med Android Smart TV og gunstig pris i forhold til ytelsen.

TCL C760

(TCL C760. Foto: TCL)

TCLs nye mellomklasse-modell for 2018 skiller seg ut i mengden: Den sylinderformede lydplanken med treveis høyttalere og 2×30 watt betyr at vi kan forvente oss lydkvalitet over gjennomsnittet. C760-serien bruker et 4K LCD bildepanel med Edge LED kantbelysning, og skal levere bredt fargespekter (Wide Color Gamut med opptil 95% av DCI-P3 fargerommet). Smart-plattformen er Android N (7.0).

TCL C760 lanseres i juli/august 2018, og kommer i 55” og 65” versjon.

 

TCL P660

TCL P660. (Foto: TCL)

Arvtageren til TCLs populære budsjettmodell tar sikte på å levere bra bildekvalitet og smarte finesser til en gunstig pris. P660 må klare seg med en mer ordinær lydløsning med nedovervendte høyttalere og mindre forsterkerkraft (2x16W). På bildefronten har den like fullt et LCD-panel med bredt fargespekter og Micro-Dimming teknologi for bedre kontrast.

TCL P660 er tilgjengelig nå i 50”, 55” og 65” versjon.

 

TCL U70C7006

Ny TV til Fotball-VM? Hvorfor ikke kline til med en real storskjerm! Hvis 65” blir for pysete og 75” for voldsomt, kan 70 tommer være midt i blinken. TCL har tatt frem denne 70” versjonen av C7006 spesielt for Nordens, som vil selges prisgunstig under FIFA World Cup i Russland. Den ligner mye på 75C7006 som vi testet tidligere i år, men får bl.a ekstra fjernkontroll med mikrofon.

 

 

 

Sony TV 2018

Sony figurerte høyt på TV-hitlisten i 2017: Deres superlekre A1 OLED klatret til topps da vi skulle kåre årets TV i high-end klassen, men japanerne traff også blink i mellomklassen med rimeligere LCD-skjermer som XE9005. Nøkkelen til suksess har vært gjennomført bildekvalitet, og ikke minst et slankt og stramt designuttrykk som går igjen over hele modellspekteret. Sony vil kjøre mye av den samme linjen i år også, med en kombinasjon av LCD og OLED-baserte TV-er med Android som operativsystem. Det betyr også vi kan vente oss støtte for Google Assistant stemmestyring når dette blir klart i Norden! På HDR-fronten støtter Sony-skjermene både HDR10, HLG og Dolby Vision, sistnevnte via en senere firmware-oppgradering.

 

Sony Bravia AF8 OLED

Sony Bravia AF8. (Foto: Sony)

Etter å ha lykkes bra med sin første OLED (Bravia A1) i 2017, kommer det ikke som noen overraskelse at Sony vil utvide OLED-sortimentet sitt i år. Den nye Bravia AF8 bruker samme plattform som A1 serien, inkludert Sonys egen X1 Extreme bildeprosessor til å ta seg av bildemagien. I tillegg brukes den særegne Acoustic Surface-teknologien, som får hele skjermoverflaten til å fungere som en høyttaler! AF8 skiller seg fra A1 med noe enklere design, med bare en smal sokkel i bunn. Det kan gjøre den lettere å plassere, og ikke minst veggmontere enn flaggskipet – og ikke minst gjøre prisen litt hyggeligere.

Bravia AF8 kommer i 55” og 65” utgave.

 

Bravia XF9005

Sony Bravia XF9005. (Foto: Sony)

Den nye Bravia XF9005 bygger videre på den populære testvinneren XE9005. Den er I likhet med forgjengeren en LCD-skjerm med ekte LED-baklys og lokal dimming, noe som borger for skikkelig kontrast og svartnivå. Nytt i år er at Sonys mellomklasse-utfordrer også er utstyrt med deres aller beste bildeprosessor (X1 Extreme)! Den nye teknologien X-Motion Clarity sørger i tillegg for at XF90 byr på en krystallklar gjengivelse av raske bevegelser, noe som har vært en utfordring å få til optimalt på store TV-skjermer.

Bravia XF9005 lanseres fra mars/april 2018, og blir tilgjengelig i i 55″,65″ og 75″ størrelse.

 

 

Sony Bravia XF8505

Sony Bravia XF8505. (Foto: Sony)

Lillebroren til XF90 må klare seg uten ekte LED-baklys, som her erstattet med tradisjonell kant-LED belysning. Bildeprosessoren er også den ikke fullt så topptrimmede X1-varianten. Dette ligger likevel an til å bli en velutstyrt modell til fornuftig pris,  som har flust med tilkoblingsmuligheter ( dobbel TV-tuner, 4 HDMI) Android smart TV og støtte for alle de viktige videoformatene. Den kommer også i et rikt utvalg av størrelser helt opp til 85 tommer!

Bravia XF85 lanseres fra mars/april 2018, og blir tilgjengelig i i 43″, 49”, 55″,65″ 75″ og 85” størrelse.

Samsung TV 2018

Samsung har lenge vært en av trendsetterne innenfor TV-segmentet, og selv om konkurrenter som LG haler innpå, er den koreanske kjempen fortsatt størst i verden når det kommer til TV. Stikkordene for suksess har vært bildekvalitet, brukervennlighet og smarte designløsninger, som vi etter alt å dømme kan vente oss mer av i 2018.

QLED vs OLED

Mens mange av konkurrentene satser på OLED, har Samsung gått i motsatt retning. I fjor lanserte de QLED (LCD med kvanteprikker – Quantum Dots) for å ta opp kampen med erkekonkurrenten LG og deres imponerende OLED-skjermer. Samsung mener rett og slett at LCD-teknologien har størst potensiale i det lange løp, spesielt ettersom kravene til lysstyrke, fargegjengivelse, oppløsning m.m bare ser ut til å øke. Og de kan ha et poeng med det: På CES-messen i Las Vegas fikk vi se noen riktig lyssterke prototyper som fikk OLED-skjermene til å blekne i forhold!

Les også: Denne TV-en dekker hele veggen

Fjorårets QLED-modeller ble ingen ubetinget suksess, og greide ikke hamle opp med OLED på alle områder. Siden da har Samsungs ingeniører jobbet på spreng med årets nye modellsortiment, som tar sikte på et aldri så lite ”comeback” i high-end klassen.

Ambient Mode

GJENNOMSIKTIG TV: Den nye Ambient Mode gjør at TV-en går i ett med bakgrunnen. (Foto: Samsung)

Det er vanlig å henge TV-en på veggen, men har du hørt om å vise veggen på TV-en før? Samsung legger stor vekt på at TV-en skal gli best mulig inn i omgivelsene, og denne gangen har de tatt det bokstavelig. Den såkalte Ambient-modusen lar deg knipse bilde av veggen med mobilen, og vise den som skjermbakgrunn når TV-en står i standby. På denne måten vil skjermen virke gjennomsiktig. Har du bare en hvit og kjedelig vegg? Ikke fortvil. Ovenpå bakgrunnen kan du velge å vise klokke, værinformasjon og lignende, eller legge opp et bilde av familien. Alt er bedre enn at TV-en ser ut som et svart hull!

Skjulte kabler

Samsungs populære One Connection tilkoblingsboks får også en etterlengtet oppgradering i 2018: Den sender nå både strøm og signal til TV-en gjennom en felles, tynn (0,34 milimeter) fiberkabel. Standardkabelen er 5 meter lang, mens en 15 meters versjon kan kjøpes som ekstrautstyr. Kontakten er helt flat, slik at den flukter på med baksiden. Dermed blir det enda lettere å henge TV-en på veggen med (nesten) usynlig kabel. Samtidig kuttes den lille connect-boksen fra de rimeligere modellene: Disse får i stedet en smart ”Cable Management” som lar deg trekke opptil 4 HDMI-kabler ned gjennom foten.

Enklere oppsett og dedikert spillmodus

Samsung har lagt vekt på at TV-en skal være enkel å sette opp. Auto Detection kjenner igjen kilden som er koblet til, og fjernkontrollen One Remote kan programmeres til å styre andre enheter. Easy Setup lar deg sette opp TV-en raskt via mobilen, og dele alt av brukerkontoer og abonnementer i en fei. Samsung frir også til spillentusiastene med en dedikert spillmodus  (Auto Game Mode): som sikrer lavest mulig forsinkelse. Det antydes en input lag på rekordlave 15,6 millisekunder!

 

Her er et utvalg av de mest spennende modellene for 2018:

 

 

Samsung Q9FN

Samsung QE65Q9FN. (Foto: Samsung)

Endelig er Samsung tilbake på rett spor med en skikkelig toppmodell! Den nye Q9F retter seg mot bildeentusiastene med stram, minimalistisk design og avanserte tekniske løsninger. Bildepanelet er av typen 4K LCD med ekte LED-baklys (Direct Dimming), Quantum Dots og mange andre godsaker. Samsungs ingeniører har for eksempel utviklet et nytt skjermfilter(Ultra Black 2.0) som reduserer refleksjon av omgivelsene. Innsynsvinkelen skal også være forbedret fra forrige modell. Videre hevdes det at TV-en klarer å gjengi 100% av DCI-P3 fargerommet, samt hele 2000 nits med lysstyrke! Hvilket er imponerende hvis det viser seg å stemme. Sniktitten vi fikk på CES virket lovende, og oss til å få toppmodellen på testbenken.

Samsung Q9FN kommer i 55”, 65” og 75” utgave.

Veiledende priser:

 • Samsung QE55Q9FNAT: 29.990 kr
 • Samsung QE65Q9FNAT: 39.990 kr
 • Samsung QE75Q9FNAT: 59.990 kr

Samsung Q8F/C 

Samsung QE65Q8CN.(Foto: Samsung)

Q8-serien fra Samsung er en modell hvor design står i fokus. Den ekstra slanke TV-en dropper det direkte baklyset fra Q9, til fordel for en noe enklere kant-LED løsning. Den må også klare seg uten det nye Ultra Black-filteret. Ellers er dette en topp-spekket modell med alle de nye finessene om bord, inkludert QLED bildepanel med kapasitet for 1500 nits, den nye ”usynlige” kabelen + koblingsboks, Ambient mode med lyssensor, samt en utvidet, superrask spillmodus (Auto Game mode).

Q8 kommer i både flat (F) og buet (C) versjon, i 55” og 65” størrelse.

Veiledende priser:

 • Samsung QE55Q8FNAT: 21.990 kr
 • Samsung QE65Q8FNAT: 31.990 kr
 • Samsung QE55Q8CNAT: 22.990 kr
 • Samsung QE65Q8CNAT : 32.990 kr

Samsung Q7FN

Samsung QE65Q7FN. (Foto: Produsenten)

Oppfølgeren til fjorårets populære Q7-serie blir en prisgunstig inngangsbillett til QLED-teknologien. Den får veldig mye til felles med 8-serien spek-messig, men kommer kun i flat versjon med en mørkere ”gun metal” finish og rettvinklet fot. I likhet med de dyrere modellene har den også dobbel TV-tuner for bakkenett, kabel og parabol, inkludert PVR-funksjon.

Samsung Q7FN kommer i 55”, 65” og 75” versjon.

Veiledende priser:

 • Samsung QE55Q7FNAT (55 tommer): 19.990 kr
 • Samsung QE65Q7FNAT (65 tommer): 29.990 kr
 • Samsung QE75Q7FNAT (75 tommer): 44.990 kr

 

 

Samsung NU8005

(Foto: Produsenten)

Her tar vi steget ned fra high-end modellene i Q-serien til den såkalte ”Premium UHD” klassen. Det innebærer blant annet noe enklere bildepaneler uten Quantum Dots, og den separate koblingsboksen sløyfes til fordel for direkte tilkoblinger. Samsung har imidlertid sørger for en smart skjult kabelløsning (Cable Management) på baksiden. NU8005 er for øvrig en godt spesifisert TV med dobbel TV-mottaker og opptil 1000 nits i lysstyrke.

NU8005 kommer i 49, 55, 65, 75 og 82 tommer!

 

Samsung NU7475

(Foto: Produsenten)

Her er vi i ”bang for the buck” klassen der en del av de mer luksuriøse finessene er kuttet for å få ned prisen. NU7475 må klare seg uten twin TV tuner og har noe lavere lysstyrke. Dermed er ikke dette den åpenbare HDR-skjermen. Her får du imidlertid Samsungs lynraske Auto Game mode til en fornuftig pris.

Samsung NU7405 kommer i 43”, 50”, 55” og 65” utgave.

 

LG TV 2018

2017 ble uten tvil det store OLED-året for LG, som hadde stor suksess med modeller som 55B7, 65E7 og 65W7 i fjor. I tillegg lånte de bort teknologien til flere av konkurrentene, som bidro til å gjøre OLED til den dominerende teknologien i premium-segmentet. Prisene har også blitt hyggeligere: En 55” 4K OLED koster faktisk ikke dramatisk mye mer enn en god LCD-TV. Dette gjør at stadig flere har råd til å unne seg en OLED-TV – og når man har sett hvilke fordeler disse har med hensyn til svartnivå, kontrast og innsynsvinkel, kan det være vanskelig å gå tilbake til LCD!

Nye OLED-modeller

LG har ikke sett behov for å gjøre noen store endringer i selve OLED-panelene i år. Den største oppgraderingen skjer på innsiden i form av økt prosessorkraft, bedre bildebehandling og andre avanserte muligheter. LG skryter spesielt av den nye Alpha 9 prosessoren, som skal være 50% kraftigere enn fjorårets modell. Den tar seg av bildebehandlingen i de beste OLED-modellene (W8, E8 og C8), og lover blant annet markant forbedret støyreduksjon, høyere fargekorrekthet og jevnere fargegraderinger sammenlignet med 2017-modellene.

High Frame Rate

LGs nye toppmodeller med A9-prosessoren vil også få støtte for high frame rate (HFR) video med opptil 120 bilder per sekund. Denne teknikken er ennå på et tidlig stadie, men kan gi bedre gjengivelse av hurtiggående innhold som sport, actionfilmer og spill.

ThinQ AI: Styr TV-en med stemmen

Stemmestyring har vært et hett tema i senere tid, og LG vil være en del av dette med sin intelligente lydassistent Thinq AI. Den lar deg styre TV-ens funksjoner ved å snakke direkte til fjernkontrollen. I tillegg kan TV-en fungere som en «hub» opp mot andre smarte dingser, det være seg trådløse høyttalere, belysning og annet som kan kobles til via Wi-Fi eller Bluetooth.

Utvalgte modeller:

LG OLED B8

LG OLED B8. (Foto: LG)

Dette blir avløseren til den populære og prisgunstige B7-serien, og den nye innstegsmodellen til OLED-universet. B8 kan skilte med et 4K OLED panel og støtter de aller fleste HDR-formatene. Den må imidlertid klare seg med en noe enklere A7 videoprosessor, mens designen er et gjenbruk av fjorårets C7-modell.

B8-serien kommer i 55″ og 65″ (OLED55B8 og OLED65B8), og forventes i butikk juni/juli 2018.

Veiledende priser:

 • LG OLED55B8PLA : 29.990 kr
 • LG OLED65B8PLA: 42.990 kr

 

LG OLED C8

LG OLED C8. (Foto: LG)

Vi rakk aldri å teste fjorårets C7-serie, men med unntak av litt mer påkostet design var det ikke store forskjeller mot B7. I år ser det ut til at LG vil satse mer på denne prisgunstige “mellomvekteren”. C8-serien kommer utstyrt med den kraftige A9-prosessoren, og blir dessuten tilgjengelig i størrelser opp til 77 tommer! Sistnevnte forventes å bli LGs hittil rimeligste 77″ OLED.

C8-serien kommer i 55″, 65″ og 77″ (OLED55C8, OLED65C8 og OLED77C8), ), og forventes i butikk april/mai 2018.

Veiledende priser:

 • LG OLED55C8PLA: 32.990 kr
 • LG OLED65C8PLA: 45.990 kr
 • LG OLED77C8PLA: 89.990 kr

LG OLED E8

LG OLED E8. (Foto: LG)

Dette er en av LGs virkelige high-end modeller med en ekstra påkostet “picture on glass” design der OLED-panelet er limt utenpå en glassplate. Denne gir et langt lekrere uttrykk enn modellene med metallramme, men det koster! E8 har også en dyrere høyttalerløsning med en skikkelig lydplanke i bunn av TV-en.

E8-serien vil bestå av 55″, 65″ og 77″ modeller. (OLED55E8, OLED65E8 og OLED77E8), og forventes i butikk april/mai 2018.

Veiledende priser:

 • LG OLED55E8PLA: 44.990 kr
 • LG OLED65E8PLA: 57.990 kr

LG OLED W8

LG OLED W8 «Wallpaper» OLED. (Foto: LG)

Den såkalte “Wallpaper OLED” fra LG er definitivt en av de lekreste TV-ene på markedet. Her kommer det syltynne OLED-panelet uten innramming av noe slag, og er stedet laget for å klipses rett på veggen med magneter. Tilkoblinger, høyttalere og annen elektronikk er flyttet til en separat lydplanke som også har Dolby Atmos surroundlyd.

W8-serien kommer i 65″ og 77″ format (OLED65W8, OLED77W8).

Veiledende priser:

 • LG OLED65W8PLA: 79.990 kr
 • LG OLED77W8PLA: 179.990 kr

LG SK950: Super-UHD LCD-flaggskip

LG SK950. (Foto: LG)

Selv om LG satser knallhardt på OLED, har de selvsagt plass til noen LCD-skjermer i sortimentet også! LCD har fortsatt noen fordeler, spesielt når det kommer til lysstyrke, fargegjengivelse og ikke minst størrelse i forhold til pris. SK950 blir årets toppmodell innen LCD, og blir etter alt å dømme en skikkelig lekker TV. Foruten ”nanoLED” teknikk med bredt fargespekter, er toppmodellen utstyrt med ekte LED-baklys og lokal dimming.

LG SK950 kommer i 55″ og 65″ utgave.

Veiledende priser:

 • LG 55SK9500PLA: 24.990 kr
 • LG 65SK9500PLA: 34.990 kr

 

Philips TV 2018

Philips nyter fortsatt godt av en trofast fanskare her i Norden. Dette er nok først og fremst takket være kruttsterk bildekvalitet, men trolig også det unike Ambilight omgivelseslyset. Philips er så langt alene om å tilby denne finessen, som lyser opp veggen bak TV-en med matchende farger. Ambilight kan absolutt bidra til å heve opplevelsen, og har vist seg ekstra potent i kombinasjon med den kontrastrike bildekvaliteten fra OLED! Det kan også sammenkobles med Philips Hue fargelamper for enda større effekt.

Philips satser kraftig på OLED i år, i form av 3 modellserier med OLED i både 55” og 65”. De nye modellene kombinerer OLED bildepaneler med Philips egen P5 bildeprosessor samt tresidig Ambilight. I tillegg kan vi vente oss en rekke nye LCD-modeller i mellomklassen. Android smart TV er selvsagt på plass. Alle de nye 2018-modellene får dessuen mulighet for Google Assistant stemmestyring, via innebygd mikrofon i fjernkontrollen.

 

Utvalgte modeller:

 

Philips OLED 873

Philips 65OLED873. (Foto: Philips)

Endelig kommer Philips med en 65” OLED! Denne modellen blir en storebror til den populære 55POS9002, som har blitt en bestselger her hjemme. Oppskriften er veldig lik lillebror, med OLED-panel fra LG Display, P5 bildeprosessor, Ambilight og Android i en slank og lekker design.

 

Philips 65OLED873 er i handel nå, og vi har testen den! Les testen her.

 

Philips OLED 973

Philips 65OLED973. (Foto: Philips)

Dette blir Philips sin toppmodell for 2018. Den har mye til felles med OLED 873, men har en mer eksklusiv design, der OLED-skjermen legges ovenpå en glassplate («picture on glass» slik vi kjenner det fra bla LG OLED65E7), samt en egen lydplanke integrert i sokkelen. Philips har jobbet mye med denne lydplanken, som kan benyttes til  både bord- og veggmontering. Den er kledd i nøytral grå tekstil fra danske Kvadrat.

Philips OLED 973 kommer i både 55″ og 65″ utgave.

 

 

Philips OLED 803

(Foto: Produsenten)

Siste skudd på treet blir den spennende OLED 803-serien. Når man ser på nummeret i betegnelsen, skulle man kanskje tro at dette dreide seg om en ny budsjettmodell. Tvert imot så ser dette ut til å bli en slags ”design statement” med en superslank og minimalistisk utførelse.

OLED 803 havner midt mellom 873 og 973 i Philips-hierarkiet, og ventes først til høsten.

 

 

Philips PUS8303 

Philips PUS8303. (Foto: Philips)

Dette blir etter alt å dømme den råeste LCD-baserte modellen fra Philips i år. 8503-serien bruker et kantbelyst ”NanoLED” panel fra koreanske LG Display, kombinert med P5 bildeprosessor og Ambilight. Dette blir en topp-spekket 4K-skjerm som også støtter det nye videoformatet HDR10+, som er utviklet i samarbeid med Samsung og Panasonic. 

8303-serien kommer i 49”, 55”, 65” og 75” utgave.

 

Panasonic TV 2018

Panasonic har alltid hatt et lidenskapelig forhold til bildekvalitet, og gjør det nesten alltid skarpt i TV-tester. Helt siden plasmaskjermenes dager har de vært kjent for å legge vekt på naturlig bildebehandling, uten unødvendig krydder. Det handler om å være tro mot ”Director’s Intent” (regissørens kunstneriske intensjon). Nemlig at filmen eller TV-serien skal vises frem slik den så ut i studio, uten kunstig skarphet eller overdreven fargelegging.

Panasonic fokuserer på de samme verdiene i år også, og samarbeider tett med Hollywood og THX for å sikre at nettopp deres TV-er ligger i front på bildekvalitet. Årets sortiment består av både OLED og LCD-skjermer. Samtlige av de nye 2018-modellene støtter det nyutviklede videoformatet HDR10+, mens bildebehandlingen håndteres av den superkraftige videoprosessoren HCX. På smartfronten kan Panasonic skilte med (fremtidig) støtte for stemmestyring fra Google og Amazon.

 

Utvalgte modeller:

 

Panasonic EZ950 og EZ800 OLED

Panasonic TX-65FZ950. (Foto: Panasonic)

Panasonic hadde stor suksess med sine første OLED-skjermer i 2017, og i år skal lista heves ytterligere med de to nye modellseriene FZ950 og FZ800. Dette blir de første OLED-skjermene som støtter det nye HDR10+ formatet. I tillegg har Panasonics ingeniører selvsagt jobbet beinhardt med å skvise ut høyere ytelse fra bildebehandlingen! De nye modellene får en oppgradert HCX-prosessor. En av de største nyhetene skal være et nytt “Dynamic Look Up Table”, som tilpasser fargerommet fortløpende og dynamisk etter kildematerialet, for gi best mulig ytelse i hver enkelt scene. Dette skal gi vesentlige forbedringer av kontrast, farger og ikke minste detaljer i mørke partier, som alltid har vært en av Panasonics store styrker.

Panasonic også forbedret ISF-kalibrering med nye målepunkter for 5% og 2,5% luminans, og støtter også automatisk kalibrering via CalMAN AutoCal.

FZ950 og FZ800 blir tilgjengelig i 55” og 65” format.

 

 

Panasonic FX780

Panasonic FX780. (Foto: Panasonic)

Dette blir Panasonics nye flaggskip med LCD-teknologi. FX780 har en påkostet, OLED-inspirert design med glassramme. TV-en ser riktig lekker ut, og Panasonic har lagt vekt på et rent og ryddig utseende fra alle vinkler, med tilkoblingene skjult bak deksler.

På bildesiden kan FX780 skilte med et ”Pro Cinema” LCD-panel kombinert med den kraftige HCX bildeprosessoren (den samme som sitter i OLED-toppmodellene FXZ950 og FZ800).

FX780 blir tilgjengelig i 75”, 65”, 55” og 49” størrelse. 

 

Panasonic FX740

Mellom-modellen har det samme ”Art & Interior 360° all-glass design” som FX780, i tillegg til forbedret dimme-teknikk og HDR10+.

FX740 blir tilgjengelig i 65”, 55” og 49” størrelse.  

 

Panasonic FX700

Panasonic TX-65FX700. (Foto: Panasonic)

FX700 tilbyr mange av de samme nyvinningene som FX780 og FX740, bare i en enklere innpakning som er mindre påkostet kosmetisk sett. Her er rammen i metall, og man kan velge å plassere føttene smalt eller bredt avhengig av sin egen TV-reol.

FX700 blir tilgjengelig i 65”, 55” og 49” størrelse. 

 

annonse
annonse
Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt.