Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

nyhet

Philips og B&W vil forbedre TV-lyden

Philips og Bowers & Wilkins starter "samarbeid for en bedre TV-opplevelse".

Skrevet av / 27.06.18 - 16:08
Philips og B&W vil forbedre TV-lyden

Utviklingen i TV-markedet står aldri stille, og hvert år lanseres det nye avanserte TV-modeller med smarte nye finesser, banebrytende bildekvalitet og ikke minst – superslank design. Ulempen med en slik nett og kompakt formfaktor er at det gir begrenset pusterom for skikkelige høyttalere! Derfor er en ekstern lydplanke er som regel veien å gå, dersom du vil ha lyd som matcher det flotte bildet.

Noen produsenter har tatt konsekvensen av dette  – Sony har for eksempel gjort hele OLED-panelet om til en høyttaler på sine modeller, mens andre (Panasonic, LG og Bang & Olufsen for å nevne noen) bygger høyttalerne inn i sokkelen.

Philips 65OLED873 har nydelig bilde, men ikke spesielt påkostet lyd. (Foto: Philips)

Philips og B&W samarbeider

Nå vil også Philips melde seg på i kampen for bedre TV-lyd. Til det har de fått hjelp av ingen ringere enn Bowers & Wilkins – en av verdens fremste høyttalerprodusenter. De to selskapene har inngått ett flerårig eksklusivt partnerskap om «utvikling av TV-apparater med overlegen lydkvalitet. »

Nøyaktig hvilke frukter dette samarbeidet vil bære frem er ennå for tidlig å si: Philips holder inntil videre kortene tett til brystet, men det ligger i kortene at vi får se en ny TV med et ekstra saftig lydsystem. Ssannsynligvis av det mer seriøse slaget, siden vi har med B&W å gjøre.

Som en kommentar til det nye partnerskapet sa Martijn Smelt, markedssjef for TP Vision i Europa: «Altfor lenge har vi i denne bransjen latt lydkvaliteten være den svakeste delen av TV-ytelsen. Denne utfordringen har blitt forsterket av den fremragende kvaliteten i våre OLED-apparater. Derfor er jeg veldig fornøyd med at vi har klart å opprette partnerskap med verdens beste lydselskap, Bowers & Wilkins, for å sikre at våre fremste Philips TV-er vil ha en lyd som gir en unik, førsteklasses opplevelse.»

Richard Campbell, salgssjef for Bowers and Wilkins, sa: «Vårt nye partnerskap med TP Vision gir oss en fantastisk mulighet til å omdefinere parameterne for lydkvalitet og ytelse i et TV-apparat. De ypperlige nye Philips TV-ene vil presentere vår velkjente lydkvalitet til et nytt forbrukerpublikum som vil kunne glede seg over direkte tilgang til den utrolige opplevelsen som bare vi kan gi: Lyd fra Bowers & Wilkins.»

Vi vil få første glimt av Philips/B&W partnerskapet på IFA-messen i Berlin senere i år.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

Lanserer TV med 10 års garanti

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips 2024 TV-modeller

Her er de beste (og villeste!) TV-ene vi fikk se i Las Vegas

Blendende og sylskarp!

0
Scroll to Top