Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Ny toppmodell fra LG: Signature 77G6

LGs nye OLED-flaggskip 77G6 er en virkelig luksus-TV, med rekordtynn konstruksjon og gnistrende bildekvalitet. Og toppmodellen er ikke lenger buet!

Skrevet av / 05.01.16 - 21:15
Ny toppmodell fra LG: Signature 77G6

LG sparket i gang CES-messen med å vise frem en bred portefølje av luksusprodukter under modellnavnet «Signature». En serie bestående av både hjemmeelektronikk og hvitevarer av den virkelig påkostede sorten.

Av disse var det naturligvis den nye OLED-toppmodellen 77G6 som vekket størst interesse for vår del. LG har virkelig slått på stortromma og hyret inn Torsten Valeur fra David Lewis Designers (kjent for formgivningen av en rekke Bang & Olufsen produkter) til å designe den nye modellen.

Korreksjon 07.01.2016: Torsten Valeur fra David Lewis Designers presiserer at han bare har vært involvert i utforming av hvitevarene i Signature serien, ikke OLED-TVen 77G6. Lyd & Bilde beklager denne misforståelsen!

LG G77 har en rekordtynn (2,57 millimeter) og flat skjerm, hvor alt av elektronikk, tilkoblinger og høyttalere ligger skjult i sokkelen.

Klargjort for HDR

LG har som forventet også gitt bildekvaliteten en omgang med tryllestaven. 7766 er basert på et nytt panel med økt lysstyrke, sterkere kontrast og bredere fargespekter sammenlignet med tidligere OLED-modeller. LG har riktignok ikke klart å booste lysstyrken i så stor grad at den kan matche det kanonsterke lyset fra f.eks en bak-LED TV, men de er raskt ute med å påpeke at OLED-teknikkens overlegne svartnivå kompenserer for dette. Som følge av dette oppfyller skjermen de nye kravene fra UHD Alliance og Dolby, for å være klargjort og godkjent for HDR videoinnhold.

LG forventer nok ikke å selge bøttevis av den nye toppmodellen med det første: Med mindre du er det man på Las Vegiansk kaller en «high-roller», blir den nok for kostbar. Hensikten med 77G6 er nok først og fremst å vise hvor langt man kan dra OLED-teknikken per dags dato. Vi forventer å få flere mindre og rimeligere OLED-skjermer fra LG her på CES-messen.

 

Prisen er ennå ikke bekreftet, men tidligere 77″ modeller fra LG har vært gjort et byks opp i pris sammenlignet med 65″ modeller som 65EF950V.

Vi kommer tilbake med mer info om LGs TV-lanseringer i Las Vegas!

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top