Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Ny OLED-TV fra Panasonic i 2015?

Panasonic vil slippe sin første OLED-TV i løpet av året, sier ryktene.

Skrevet av / 06.08.15 - 09:32
Ny OLED-TV fra Panasonic i 2015?

I begynnelsen av september går årets IFA-messe av stabelen. Her vises noen av høstens mest spennende elektronikknyheter innen både lyd, bilde, data og mobil såvel som hvitevarer(!). Her ryktes det også at Panasonic vil dra sløret av sin første OLED-TV, 65CZ950 (kilde: HDfever). Den nye toppmodellen vil få 4K-oppløsning og temmelig sikkert også støtte for video i HDR-kvalitet.

Panasonic 65CZ950
Panasonic 65CZ950

Panasonic har opp gjennom årene vist flere prototyper på OLED-TV i forskjellige størrelser og fasonger. De hadde også et samarbeidsprosjekt med Sony om å bringe OLED til massene, som senere ble skrinlagt.  På sin egen minimesse Panasonic Convention i februar,  viste de en buet 65″ 4K OLED, antatt basert på et bildepanel levert av koreanske LG Display. Det er denne modellen som nå skal settes i produksjon, ryktes det.

De nye OLED-panelene tilbyr en nærmest uovertruffen bildekvalitet, men som våre tester har vist, skal det mer til å skape en ekte referanse-TV. Det stilles vel så høye krav til at den øvrige hardware og software spiller på lag, for at resultatet skal bli som forventet.

Panasonic har tidligere bevist med sine toppmodeller 65AX900 og 60ZT60 at de er blant de flinkeste i klassen når det kommer til bildebehandling.  En TV som kombinerer LGs panelteknikk med Panasonics erfaring på bildefronten kan derfor ha potensial til å bli en «høydare», dersom ingeniørene har tilbrakt tilstrekkelig tid på mørkerommet. Vi venter i spenning!

Hva Panasonic-skjermen eventuelt vil koste er for tidlig å si, men den antas å legge seg noe høyere i pris enn LGs 65-tommer 65EG960, som for tiden koster 65.000 kroner i følge Prisjakt.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

Lanserer TV med 10 års garanti

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips 2024 TV-modeller

Her er de beste (og villeste!) TV-ene vi fikk se i Las Vegas

Blendende og sylskarp!

0
Scroll to Top