Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Ny design-TV fra Thomson

Med kraftige høyttalere, 4K oppløsning og Quantum Dots!

Skrevet av / 11.05.15 - 12:21
Ny design-TV fra Thomson

Den 3. største TV-produsenten i verden heter TCL og har hovedkontor i Huizhou, Guangdong-provinsen i Kina. Her hjemme ser vi ofte TV-ene deres under merkenavnet Thomson. Og disse skal det bli stadig flere av, dersom TCL får det som de vil.

Ny 4K toppmodell
I fjor testet vi modellen 55UZ8766 som endte lovende nok med en firer på terningen. Bildekvalitet og brukervennlighet var ikke helt på høyde med det beste fra Samsung og LG, men lå likevel nær konkurrentene på mange områder.

 

55UA9806_left_r 55UA9806_front_rr 55UA9806_right_rr 55UA9806_back_r Q55H9700_top_r
<
>

I år ser det ut til at kineserne vil kvesse knivene ytterligere. Den nye toppmodellen 55UA9806 kommer med 4K-oppløsning, og har et avansert bildepanel med såkalte Quantum Dots for bredere fargespekter, sterkere kontrast og lavere energiforbruk. Dette er teknikk som Samsung, LG og Sony normalt forbeholder sine aller dyreste toppmodeller.

Hvilken smart-plattform A9-modellen baserer seg på opplyses ikke, men den får støtte for HEVC (High Efficiency Video Codec) hvilket sikrer tilgangen på 4K videoinnhold fra bl.a Netflix. Smarttjenestene ivaretas av en quad core prosessor.

Gjennomført design
For å få fart på TV-utviklingen har TCL hyret Flemming Pedersen (x-Bang & Olufsen) som Creative Director. I tillegg til bildekvalitet og brukervennlighet har man tenkt nytt når det gjelder utforming. Thomson-skjermen er i seg selv flat, men har en buet bakside i hvitt, med smart utformede deksler som skjuler ledninger og tilkoblinger. Lyddelen ser også ut til være gjennomtenkt: A9 har en integrert «lydplanke» full av fremovervendte høyttalere som angivelig være utviklet i samarbeid med Harman/Kardon. Noe som vekker forventninger til sterk og klar lyd.

Thomson A9-serien kommer i første rekke i 55″ størrelse og slippes i juni 2015. Norsk pris er foreløpig ikke fastsatt.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

Lanserer TV med 10 års garanti

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips 2024 TV-modeller

Her er de beste (og villeste!) TV-ene vi fikk se i Las Vegas

Blendende og sylskarp!

0
Scroll to Top