Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Doug Stanhope til Norge

Han var først til å gi ut en DVD filmet utelukkende med speilreflekskameraer. Men han hater TV. I oktober kommer han til Oslo og Bergen.

Skrevet av / 13.10.15 - 12:27
Doug Stanhope til Norge

Den amerikanske standup-komikeren Doug Stanhope sparker i alle retninger. Alle i samfunnet blir trampet på, og det gjelder selvsagt også vår bransje. Og da spesielt når det kommer til TV-glaning.

Norsk sakte-TV om Hurtigruta og strikking er blant annet tingene han selvsagt har lagt merke til:

 

– Jeg ser på TV bare for å hate det jeg ser på, er budskapet hans i videoen under.

 

TV på dagtid i USA er ikke helt som i Norge. TV-doktorer som Dr. Phil er USAs alternativ til offentlige helsetjenester:

 

Og om kristne våghalser som balanserer på en line over Grand Canyon:

Filmet med speilrefleks
Det stanset imidlertid ikke Doug Stanhope fra å filme sitt forrige norgesbesøk i 2009 i HD-oppløsning med noe så utradisjonelt som speilrefleks fotoapparater. Og det er bra, for lysforholdene i den da eksisterende Fabrikkhallen var heller mørke, noe som krevde store objektiver og mye nærgående filming fra Bjørn Opsahl. Og da var det en fordel med det kompakte formatet på speilreflekser, i forhold til profesjonelle videokameraer, som er langt større.

Resultatet ble utgivelsen «Oslo – Burning the Bridge to Nowhere«.

Occupy får gjennomgå
Men det er ikke først og fremst TV Stanhope klager over, da han finner de mørke krokene i nært sagt hvilket som helst tema. For eksempel er han ingen fan av Occupy-bevegelsen. Ikke på grunn av budskapet, men snarere deres uoppfinnsomme handlinger – eller rettere sagt fraværet av dem.

Dag Sørås opptrådte sammen med Doug Stanhope i London.
«Jeg liker Stanhope fordi han fortsatt er den beste komikeren der ute, og fordi det nye materialet hans er gull. Men jeg elsker han for at han tipset meg om drinken Negroni.» – Dag Sørås (Foto: pressebilde)

Utsolgt Apollo og Brixton Academy
Den 10. oktober sto Doug Stanhope på scenen foran et utsolgt Hammersmith Apollo i London, kjent fra BBCs standup-serie ”Live at the Apollo”, her til lands kringkastet på NRK1. Som oppvarming hadde han ingen ringere enn Dag Sørås, som da fikk æren av å være den første norske komikeren på den legendariske scenen. Like legendarisk er Brixton Academy, som var like utsolgt den 11. oktober. Også her med oppmarmingsnummer av Dag Sørås.

Også på Brixton Academy i London tok Doug Stanhope med seg Dag Sørås.
Også på Brixton Academy i London tok Doug Stanhope med seg Dag Sørås.

Kommer til Norge
Torsdag den 22. oktober står Doug Stanhope på Rick’s Teater i Bergen. Fredag den 23. opptrer han på Sentrum Scene i Oslo. Og på spørsmål om hvorfor Doug Stanhope er best, svarer Dag Sørås rett og slett:

– Jeg liker Stanhope fordi han fortsatt er den beste komikeren der ute, og fordi det nye materialet hans er gull. Men jeg elsker han for at han tipset meg om drinken Negroni.

Klikk her for billetter til Bergen 22. oktober.
Klikk her for billetter til Oslo 23. oktober.

dougstanhope.com

(Artikkelfoto: Pressebilde)

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fortsatt hel-MAX?

Slik fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it...

Prisvinnende kjærlighetsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Lyd & Bilde
Scroll to Top