Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Skarpslipt kunstner

Man glemmer fort tid og sted når sjelslivet vekkes av henførende musikkopplevelser. Noe som skyldes sublim ingeniørkunst i dette tilfellet.

Skrevet av / 06.01.09 - 18:45
Skarpslipt kunstner

I uminnelige tider har alle høyttalere delt samme teknikk. Onde tunger vil ha det til at det ikke finnes fornyelse, alle bare lager sin variant over samme tema. Omtrent som en musiker som spiller en variasjon av det samme stykket hele tiden. Siden det går tretten på dusinet av ivrige høyttalerprodusenter, er det heller ikke lett å finne prinsen blant alle froskene.
Verre er det når utseendet bedrar. At det som faktisk ser ut til å være en prins, faktisk er en frosk i forkledning. Noe folk i vår yrkesretning opplever ofte. Unntakene finnes heldigvis, og det er de vi setter på trykk. Sveitsiske Piega har vært testet tidligere av oss, men det er en stund siden siste nye høyttaler fra Horgen i Sveits, og her er en spesielt attraktiv en.
Et par meget slanke og møbleringsvennlige gulvstående høyttalere, som er bygget helt og holdent i aluminium. En eksklusiv og på samme tid unik høyttaler, hvis byggekvalitet er upåklagelig. Piega TC 30X er nesten en blåkopi av de større og 50 prosent dyrere TC 70X, som de deler teknologi med, fra bass til det unike C2 koaksialelementet.
Swiss made

Som alle andre Piega-høyttalere, er TC 30X bygget i aluminium fra topp til tå. Det 111 cm høye buede kabinettet er dempet innvendig for å fjerne resonanser. De to 15 cm MOM-basselementene med doble magneter sitter i et spesielt kammer for større rekkevidde i bassen.

Høyttalerne rekker til 34 Hz på papiret. Mellomtone og diskant ivaretas av Piegas håndlagede superraske båndelement, C2 koaksialelementet. Som har både mellomtone og diskant på samme membranflate, noe som er unikt for høyttalerindustrien, og en Piega-oppfinnelse som de lager selv i Horgen i Sveits.

Les mer i Lyd & Bilde nr. 12. 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Nå blir Googles AI mye flinkere - på norsk!

Hyperloop i Italia

0
Scroll to Top