Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Fable III

Jeg vil påsta at «Fable III» er et av årets mest etterlengtede spill og føromtaler og pressevisninger har ikke latt vente på seg, og har vært spekket med lovord som booster de allerede høye forventningene til uante nivå.

Skrevet av / 23.12.10 - 13:00
Fable III

I dette spillet er du avkommet til helten fra «Fable II» og står i skyggen av din eldre bror som styrer Albion med jernhånd, og på en langt fra god måte. Den industrielle revolusjonen har sveipet inn over landet og er på sitt verste i form av griske kapitaleiere, fattigdom, store fabrikker og barnearbeid. De dystre slumområdene står i sterk kontrast til de vakre landskapene vi kjenner igjen fra forgjengeren. Og når jeg først er inne på forgjengeren så gjør du så og si det samme i dette spillet. Du har med deg bikkja di som kan finne skjulte skatter, du slåss med røvere på veien, gifte og formere deg, ha affærer, tjene penger på strøjobber, bevilge eiendom og gjøre oppdrag.

Du legger ut i verden med det mål for øyet å skaffe deg allierte i kampen mot å vippe din bror av tronen og kjempe mot revolusjonen som truer landet. For å gjøre dette må du hjelpe folket i deres egne tvister og feider, for så å avlegge et løfte om bedre kår når du endelig får tronen. De moralske valgene er også kjent fra forgjengeren, men i dette spillet er konsekvensene av det gode og det onde  vaklende. Uansett hva du velger kan du bli staffet for valget eller at det tar en helt annen vending enn det du hadde forestilt deg. Da du endelig overtar tronen, er det på tide å gjøre alvor eller ikke av dine tidligere løfter, og valgene er alt annet enn lette!

Kjente stemmer fra blandt annet John Cleese, Sir Ben Kingsley og Zoë Wannamaker opprettholder den britiske, og litt sarkastiske humoren og gode stemningen vi har lært å elske.

Det er gjort små, men betydelige forandringer i landskap, kampteknikkene, gjenstander og menyvalg. I stede for en pausemeny der du oppgraderer utstyr og egenskaper, er det nå en egen del mellom de store oppdragene hvor du velger oppgraderinger ut i fra hvor mange guild poeng du har opparbeidet deg. Kamp- og magi systemet er også endret på, med blandet resultat siden du nå kan komme deg igjennom hele spillet kun ved å bruke et magisk angrep i hver eneste kamp om du ønsker det.

Konklusjon
Jeg sitter igjen med småblandede følelser av dette spillet, fordi valgene jeg tar har store konsekvenser og ikke alltid passer inn i det Albion jeg vil styre over. Men nå er det kanskje slik at en revolusjon aldri er lett, og livet aldri tar den vendingen man håpet på uansett. Valget mellom godt og ondt, samt at man kan leke seg fritt i muligheter som samfunnsborger i dette spillet gir meg uansett lyst til å delta i nok en revolusjon eller rett og slett bare fortsette på livet etter den.

+
Vakkert
Gjenspillingsverdi
humoristisk


Småbugs
Lite utfordrene
kampsystem

Fakta:
Utvikler: Lionhead Studios
Utgiver: Microsoft Game Studios
Plattform: X360
Sjanger: Rollespill

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top