Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Dynaudio Consequence fyller 25

Michael Jackson topper Billboard-listen med Beat It, The Police gnåler om Every Breath You Take, Ronald Reagan er president i USA - og Dynaudio lanserer den massive Consequence-høyttaleren. Stadig i produksjon siden 1983.

Skrevet av / 30.09.08 - 07:21
Dynaudio Consequence fyller 25

Dynaudio Consequence var et state-of-the-art-produkt. En skikkelig tour de force for ingeniørene hos Dynaudio, som på tross av sin massive fysikk og høye pris, fremdeles er en populær høyttaler.
De store høyttalerne som forresten er 125 cm høye og veier 82 kilo, koster 210.000 kroner paret, og lages på bestilling til alle som vil ha.
Høyttalerne er femveis, men bruker seks elementer, i den isolerte basskassen på toppen sitter nemlig to 12-tommers basselementer i noe Dynaudio kaller Compound / Variovent bassystem. Et tilsvarende element som det man ser på toppen her, sitter inni kassen og fungerer som et ekstra stempel og øker rekkevidden i bassen til 20 hz.
I hovedmodulen sitter de fire andre elementene. Nederst sitter en 21 mm som rekker til 25 kHz, over den Dynaudios velkjente 28 mm Esotar diskant, med ytterligere en softdome over der igjen, men her på 3-tommer.
Som om det ikke var nok, har høyttalerne også en 6,5-tommer mellomtone med 75 mm aluminiumsvingspole. MSP (Magnesium Silicate Polymer) er det patenterte membranmateriale Dynaudio støper selv i et helt stykke uten skjøter.
Mange vet ikke at Dynaudio Consequence er verdens mest solgte high-end høyttaler, som siden 1983 er laget i 3000 par. Det er så mange som 120 par i året, ikke verst for en høyttaler fra 1983 til drøyt 200.000 kroner paret.
De som tenker på å bestille et par, bør legge seg på minnet at disse 4 ohms høyttalerne har en følsomhet så lavt som 83 dB, temmelig krevende for en hver forsterker, som bør være av samme kaliber som Consequence.
Dynaudio

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Lyd & Bilde
Scroll to Top