annonse
annonse

Technics kutter prisen

Snart kan du kjøpe billigere versjon av den legendariske SL-1200-spilleren.

annonse

Det er ikke lenge siden vi testet Technics SL-1200G. Ikke DJ-utgaven de fleste kjenner fra 80-tallet, men hi-fi-utgaven med langt mer påkostet teknikk. Den begeistret oss med sin bunnsolide bassgjengivelse og dynamikk, men prisen er veldig høy.

Nå kommer det en rimeligere utgave kalt SL-1200GR, som ser helt lik ut, men er litt enklere bygget. Spilleren som kan havne under 20.000 kr (den andre koster nesten 40.000kr), bruker en enkelt elektromotor med en rotor, mens den dyre utgaven bruker to.

Technics demonstrerte spilleren på hotellet The Venetian på CES, og spesielt kult er funksjonen med å skifte hastighet uten å påvirke lyden. Foto: Geir Gråbein Nordby

Technics demonstrerte spilleren med pickupen Ortofon 2M Blue på hotellet The Venetian på CES, og spesielt kult er funksjonen med å skifte hastighet uten å påvirke lyden. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Den todelte tallerkenen er også enklere og lettere på 2,5 kg, og har fått aluminium istedet for messing. Det samme har tonearmen, som har fått aluminiumsrør istedet for magnesium.

Spillerens enklere oppbygning sparer vekt, og kroner, uten at lyden skal være nevneverdig dårligere i følge Technics.

(Foto: Produsenten)

(Foto: Produsenten)

Den kommende forsterkeren – Grand Class SU-G700 – er også verdt å nevne. Det er en 70 w kraftig integrert stereoforsterker, med analoge og digitale innganger. To optiske, to koaksiale og USB-inn, i tillegg til to analoge, skulle gjøre forsterkeren fleksibel nok for de fleste.

Les også:


annonse
annonse
annonse
annonse
Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt.