Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Sonos får stemmestyring

Sonos One er smart-høyttaleren som ikke er låst fast til én bestemt taleassistent.

Skrevet av / 05.10.17 - 13:05
Sonos får stemmestyring

På en pressekonferanse i New York tirsdag aften presenterte Sonos både ny hardware, software og en ny og mer åpen filosofi.

Den største nyheten er Sonos One smart-høyttaleren, som er den første i sortimentet som er utstyrt med mikrofoner til stemmestyring. Ved lansering har den støtte for Amazons stemmeassistent, Alexa. Offisielt støttes ikke Alexa i Skandinavia, men når det skjer er høyttaleren forberedt. Sonos jobber også på Google Assistant, som kommer neste år.

 

 

Beskjeden på utsiden – smart på insiden. Foto: Sonos

 

Mer interessant for oss er støtten til Apples AirPlay 2, som kommer mot slutten av året. Man vil kunne sende lyd direkte til høyttaleren fra sin iOS-enhet, også fra videotjenester. Men over alt kan man bruke stemmeassistenten Siri.

Foto: L&B

 

Sonos sier likt som Apple, at forskjellen mellom deres nye høyttalere og de nåværende er at den ikke er kun smart. Høyttaleren er også designet for å spille musikk med god kvalitet.

På utsiden kan den ligne Play:1, men på innsiden er faktisk alt nytt. Den har to klasse-D forsterkere, en diskant og en bass/mellomtone. Under demonstrasjonen fikk vi mulighet til å høre den alene og i stereopar. Og selvfølgelig låter den både renere og mer fyldig enn Play:1.

 

Ny er selvfølgelig også de 6 mikrofonene som brukes til å lytte til omgivelsene og stemmen din. Med prosessorkraft som en smarttelefon kan den filtrere bort lyder fra omgivelsene og fokusere kun på stemmen din. Prosessoren brukes også til å analysere dine instruksjoner og utføre de korrekte kommandoene. Hvis du er nervøs over tanken på å ha mikrofoner i hjemmet, kan de tennes og slukkes med et tastetrykk.

Litt mer avansert enn den gamle Play:1. Foto: L&B

 

Selvfølgelig er det ikke bare Sonos One, som kan styres med stemmen. Det er bare mottakeren. Som en del av Sonos-systemet kan den beordre avspilling på hvilken som helst høyttaler eller gruppe i ethvert rom.

Sonos One kan bestilles for 1.999 kroner, og er i butikkene fra 24. oktober.

På pressemøtet ble den omdesignede Sonos-appen også vist. Den blir nå lettere å navigere med lett tilgjengelige kontrollerere, tydelig valg av høyttalere og grupper, samt raskere måter å velge musikk på.

I tillegg til Spotify, som allerede har direkte streaming, vil tjenester som Tidal og Pandora kunne tale direkte med høyttalere. Flere tjenester vil komme i løpet av neste år.

Mange nye samarbeidspartenere er på vei. Foto: L&B

 

Dette signaliserer starten på det nye og mer åpne Sonos. Man introduserer et partnerprogram hvor sertifiserte produsenter kan merke produktene sine med «Works with Sonos». Dermed får de adgang til verktøy og dokumentasjon til integrasjon med Sonos-systemet. Vi kan forvente produkter til smarte hjem, slik som Samsung Smartthings, tilbehør fra Logitechs integrasjonsprodukter til hjemmekino.

 

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

PMC slipper aktive høyttalere

KEF tøffer seg med nye subwoofere

Bordhøyttalere med lydtrykk

Spennende gulvmodell fra Revival Audio

Rullesten til skrivebordet

0
Scroll to Top