Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Smartklokke med gjerrig GPS

Strømforbruket er et problem som mener Casio de har løst med Pro Trek-klokken.

Skrevet av / 06.01.17 - 11:09
Smartklokke med gjerrig GPS

De fleste smartklokker må lades en gang i døgnet, men er man aktiv og bruker GPS-en – hvis klokken har en innebygget, reduseres batteritiden betraktelig. Det mener Casio at de har fikset med Pro Trek Smart WSD-F20. En smartklokke for aktive som bruker klokken til turer i skog og mark, og ikke til trening.

Til den slags finnes det treningsarmbånd.

Casio sier at batteriet i Pro Trek Smart WSD-F20 skal holde en mer enn en dag når man bruker klokkens innebyggede GPS, og opptil en måned hvis den brukes bare som armbåndsur.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Man kan bytte mellom ulike digitale urskiver etter behov. Den kan vise bare tid, kronograf, dato og mye mer, men mest interessant er kartvisningen og kompassretning. For å spare strøm laster klokken inn kartet på forhånd, slik at GPS-en bare oppdaterer bevegelsene, slik bruker GPS-en mye mindre strøm enn andre klokker med GPS.

Da trenger klokken kun å oppdatere posisjonen din, ikke kartet, som mobiler blant annet gjør. Det gir også null forsinkelse. Du slipper å vente på kartoppdatering når du beveger seg, for kartet er synlig på skjermen hele tiden. Du ser bare at posisjonen har endret seg.

Klokken logger bevegelsene dine, og de kan du lagre i en app på mobilen, som ikke trenger å være tilkoblet til klokken hele tiden.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Pro Trek Smart WSD-F20 er vanntett til 50 meter, og temmelig stor med  56,4 x  61,7mm, og er 15,7mm tykk. Vekten er lave 92 gram.

Den kjører Android 2.0 og har både Bluetooth og Wifi innebygget, i tillegg til GPS.

Casio-klokken er i salg fra slutten av april, med en pris rundt 5000 kr.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top