annonse
annonse

Nyhet: Se bildene av årstidene

Se bildene av årstidene

En av Sveriges fremste naturfotografer, flyttet til Lappland for å fotografere de fire årstidene.

Nordisk natur er godt dokumentert både av malere og fotografer, men likevel blir vi ikke lei av så se bilder fra naturen. Det er en ro og fred over naturbilder, som er rene terapien for et sliten byhode.

Slik tenkte nok den svenske fotografen Serkan Günes. Han flyttet fra Stockholm til Lappland i Nord-Sverige, for å fotografere naturen der gjennom et helt år. Det ble til et bokprosjekt kalt The Land of Eight Seasons, som Serkan laget sammen med Fujifilm.

(Foto: Serkan Günes)

Serkan flyttet til Gällivare høsten 2015, og siden har han tilbrakt utallige timer i Lapplands natur, med kamerautstyret klart til å dokumentere årstidene.

– Naturen her er magnifik. Alt er større og mer dramatisk. Å være her setter livet i perspektiv og jeg håper at mine bilder kan formidle den følelsen, selv for dem som ikke har mulighet til å være her i et helt år.

(Foto: Serkan Günes)

Serkan fortalte til L&B, at vinterfotografering bød på utfordringer. Det er ikke preparerte skiløyper i Lapplands ville natur, så Serkan brukte spesiallagede treski. Så lange som 2,8 meter, men tynne og brede slik at han kunne flyte oppå den dype snøen.

Han er også en prisbelønt fotograf, og fikk i 2006 Eric Hosking Award av BBC Wildlife Magazien, og Naturhistorisk Museum i London. I 2010 ble han kåret til Årets Naturfotograf av det svenske Naturvårdsverket.

Boken er tilgjengelig på Serkans nettsider. Der finnes også flere bilder fra boken.

 

Les også

Fujifilm X-T100

Med et stadig større fokus på dyrere og avanserte kameraer, kan det se ut som bransjen har glemt de som bare skal ha et godt kamera som er enkelt å bruke. Hos Fujifilm har det skjønt det, og X-T100 er resultatet.Det er et kamera som legger seg tett opp til Olympus OMD EM10 Mark III, og som også har speilreflekser som NIkon D3400 og Canon EOS…

Allværskamera

De mest aktive klarer seg ikke med et vanlig kompaktkamera. De velger et Olympus Tough TG-5, fordi det er robust og…

Zoom for fullformat

Super-Vario-Elmar-SL 16-35mm f3.5-4.5 ASPH, er det lange navnet på Leica-zoomen, som er tilpasset SL-systemet, og…

Fujifilm GF 250mm F4

Det nye teleobjektivet er laget for GFX50S som vi nylig testet. Fujinon GF 250mm f4 R LM OIS WR og den kommende…

Etterlengtet forbedring

Sonys speilløse systemkameraer i alpha-serien, har gått fra å være kompakte alternativer til speilreflekser fra Canon og Nikon, til å bli seriøse utfordrere.Et eksempel er Sony a9 som utforder proffkameraene fra Canon og Nikon, et annet er a7rIII som er blant de skarpeste kameraene vi har testet. Alle de speilløse Sony-kameraene i a7-serien er…

Smart Canon-blits

Hvorfor har ingen tenkt på det før? Et automatisk blitshode er nesten genialt. Canon Speedlite 470EX-AI har en…

Kompakt Canon med 4K-video

De små speilløse systemkameraene gikk forbi speilreflekskameraene på salgstatistikkene i 2017. Slik sett er Canon…

Billig nybegynnerkamera

Egentlig handler det om to nye speilreflekskameraer. Canon EOS 2000D og EOS 4000D. Begge med APS-C-bildebrikke,…

Raskere og bedre fra Pentax

Man glemmer lett Pentax i disse speilløse tider, men faktum er at det lager kameraer som er fullt på høyde med det beste. De er faktisk blant de beste på bildekvalitet, og det er som kjent ikke uviktig.Dessverre er de langt bak de beste på hastighet. Det prøver Pentax å gjøre noe med i K-1 Mark II, oppfølgeren til K-1 som vi testet i 2016.…

Lyssterk 50mm for Canon

Samyang XP 50mm f1.2 kommer i mars, men foreløpig bare for Canon EF-fatning. Det vi si Canon speilreflekser i EOS…