Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Samsung flekser TV-musklene

Knivskarp og kurvet skal TV-en være, mener Samsung, og viser enda flere bue-skjermer på årets IFA-messe.

Skrevet av / 06.09.14 - 16:56
Samsung flekser TV-musklene

Samsung har siden starten av året fokusert mye på buede TV-er, og ingenting tyder på at de vil gi seg med det første. I den nybygde messehallen CityCube viser de frem buede TV-er i alle slags størrelser og formater. En av TV-ene er til og med justerbar, hvor du selv kan velge om du ønsker en buet eller flat skjerm.

Selv om det er delte meninger om hva buede TV-er bringer til TV-opplevelsen, hevder Samsung at de har blitt godt mottatt i markedet så langt. Budskapet deres er klart: Buet har kommet for å bli!En påstand som forsterkes av at også LG, Philips og Sony også har kastet seg på bue-trenden i det siste.

105″ TV med 21:9 kinoformat 

Som Lyd & Bilde tidligere har uttalt, bør TV-en være av en viss størrelse før bueformen har noen positiv effekt på bildeopplevelsen. Samsungs nye 105 tommer store 21:9 TV er kanskje det beste eksemplet på det: Det ekstra store og brede bildet i ekte Cinemascope-format fyller synsvinklen, samtidig som 5K (5120 x 2160)  oppløsning sørger for å gjøre detaljene knivskarpe. Her gir bueformen en følelse av at bildet «omfavner» deg, og gir en opplevelse av dybde og realisme, som man ellers må ha 3D-briller for å oppnå.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I tillegg viser Samsung en annen 105-tommer hvor man selv kan velge mellom flatt og buet format. Den motoriserte skjermen krummer seg automatisk med et trykk på fjernkontrollen. Det beste av begge verdener? Samsung virker til å å mene alvor med å lansere disse for salg, men de blir nok dessverre uoppnåelige for andre enn 1% av befolkningen.

85″  og 78″ 16:9 UHD

Heldigvis finnes det store skjermer i mer «normale» prisklasser også. Den tidligere omtalte 8505-serien er  komplettert med en ny 78-tommer . Den må riktignok nøye seg med vanlig 16:9 format, men den gedigne størrelsen kombinert med 4K UHD-oppløsning borger for en imponerende bildeopplevelse.

Samsung 78HU8505

 

Samsung 75HU7505

Samsung har også en godbit for den som foretrekker TV-er med flat fasong: Den tidligere omtalte HU7505-serien er tilgjengelig i opptil 85 tommer.Begge Samsung-skjermene er allerede i salg, til henholdsvis 60.000 (78HU8505) og 70.000 kroner (85HU7505)..

98″ 8K

I Samsung-hallen vises også prototypen på en 98 tommer stor TV med 8K-oppløsning (7680×4320 piksler). Imponerende er bare fornavnet: Denne enorme TV-en har trolig det mest virkelighetsnære bildet vi har sett!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Med over 33 millioner millioner finmaskede bildepunkter, blir bildet så skarpt at øyet umiddelbart forveksler det med virkeligheten. Samsung-skjermen burde egentlig kommet med påklistrede varseltrekanter for å unngå kollisjoner med intetanende messegjengere – så skarpt var bildet.

55″ OLED

I motsetning til LG gjør ikke Samsung noe stort nummer utav OLED på årets IFA-messe, men bortgjemt i et lite hjørne viste de en 55-tommer prototype med 4K-oppløsning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samsung har valgt å ikke markedsføre OLED på det nordiske markedet enda. Budskapet fra Samsung er at de heller vil fokusere på LCD-LED skjermer med UHD/4K oppløsning i større format, til gunstigere priser, noe som reflekteres i prisene på deres 6,7 og 8 serie UHD skjermer.  Men hvem vet, kanskje vi får se mer OLED fra Samsung neste år?

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top