Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

nyhet

Rendyrket proff fra Fujifilm

Med avanserte videoegenskaper og bildestabilisator er Fujifilms nye flaggskip et rendyrket proffkamera.

Skrevet av / 16.02.18 - 10:37
Rendyrket proff fra Fujifilm

Kombinasjonen av video og stills er det mange kameraer som har. De mer avanserte kameraene er dessuten utstyrt med 4K og/eller UHD-video, som gir video av en helt annen kvalitet enn vanlig HD.

Noen kameraer tar den helt ut og har avanserte muligheter som flytter funksjonsnivået helt opp i proffklassen. Panasonic Lumix GH5 og GH5S for eksempel.

Nå gjør Fujifilm det samme med X-H1.

DNA

Teknisk sett er kameraet bygget på X-T2, som er så bra at vi kåret det til årets avanserte systemkamera i 2017, men Fujifilm har lagt til en lang rekke flere videofunksjoner.

Innvendig sitter den samme 24 megapiklser X-Tranxs III bildebrikken i APS-C-format som vi kjenner godt. Den er montert på en ny femaksers bildestabilisator, og kameraet tar opp DCI 4K-video opp til 200 Mbps, også i F-Log som kan regnes som en råfil for videoopptak.

Eterna

En artig detalj forresten: Kameraet har også fått en ny filmsimulering kalt Eterna, fra Fujifilms emulsjonsfilm med samme navn. Den gir litt blekerere farger og dusere kontrast på opptakene.

Det har også fått et større håndgrep og en statusskjerm som viser et sett valgte innstillinger. Selve kamerahuset er også forbedret og sies å være dobbelt så sterkt som i X-T2, med blant annet sterkere overflatebehandling i fire lag.

Mange forbedringer

Den praktiske vippbare skjermen er trykkfølsom, og det er også en ny søker ombord med bedre oppløsning og høyere oppfriskningsfrekvens i X-H1. Maks skuddtakt er åtte bilder/s med mekanisk lukker, 14 bps med elektronisk lukker, og et nytt vertikalgrep har en boost-funksjon, som øker ytelsen litt på flere parametere.

Skuddtakt, autofokus og battertiden forbedres nå grepet står i boost-modus.

Teknisk:

  • 24 Mp X-Trans III APS-C bildebrikke
  • Femaksers bildestabilisator opptil 5,5 trinn
  • 3,7 Mp OLED søker uten black out på serieopptak
  • Opptil 14 bps skuddtakt
  • DCI, UHD 4K-video opptil 200 Mbps/8-bit
  • 1080 HD-slow motion
  • F-Log opptak og tidskode
  • 24-bit lydopptak, mikrofon-kontakt
  • Eterna-filmsimulering
  • VPB-XH1 grep med boost
  • To UHS-II-tilpassede kortplasser, HDMI-ut
  • Antiflimmer kompensasjon

 

Slik er det i praksis

Kameraet ligger meget godt i hånden takket være det store håndgrepet, og en ny utløser med bedre følsomhet, gjør responsen umiddelbar. Jeg opplever autofokusen som en forbedring sammenlignet med X-T2, og fikk uten problemer skarpe bilder på lukkertider ned i halvsekundet, takket være den innebyggede bildestabilisatoren.

Jeg synes også søkeren er en stor forbedring. Det er deilig å kunne skyte serieopptak uten flimringen i søkeren, og hvis jeg velger å bruke skjermen som søker, er det praktisk å kunne bruke pekefingeren der man vil ha fokus.

Særlig på videoopptak.

Det er også mulig å bruke pekeskjermen som kontrollflate for videoinnstillinger hvis man aktiverer Movie Silent Control.

Pris

Kameraet skal være i slag i løpet av mars, til 18.999 kr for kamerahuset. Da får man den samme stillbildekvaliteten som gjør X-T2 til et av de beste kameraene vi har testet, med mer avanserte videofunksjoner i tillegg.

 

Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

Avslører nytt zoomobjektiv

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top