Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Rått allværskamera

Olympus har lyttet til kritikken og endelig innført råformat i markedets kuleste allværskamera, og slengt på noen finesser i tillegg.

Skrevet av / 13.04.15 - 11:24
Rått allværskamera

De små allværskameraene som trives like godt under vann, som på en fuktig fjelltopp, kan i ekstreme tilfeller være de eneste kameraene som fungerer. Når temperaturen faller, vinden øker og regnet kjennes ut som piler i ansiktet, kan du være ganske sikker på at et allværskamera fungerer.

Olympus var tidlig ute og har lengre erfaring enn de fleste med tøffe kameraer, og forgjengeren TG-3 var fjorårets beste allværskamera.

Les testen av TG-3 her.

Den nye TG-4 som er i butikkene i mai til 3.699 kr, har den samme lyssterke 4 x zoomen på 25-100m med lysstyrke 2,0, og ekstrem makrofokus ned til 1 cm!

ID: 18400

Det er frostikkert, vanntett ned til 15 meter, takler et fall fra 2,1 meter og 100 kilos trykk. Men ivrige fotografer kan endelig glede seg over at man kan ta råfilbilder med TG-4. Det øker muligheten til finere bilder fordi fotografen kan «fremkalle» bildene selv i etterbehandling.

Det er faktisk en nyttig ting, for undervannsfotografering stiller store krav til kameraets hvitbalanse og fargegjengivelse, men nå er det enklere å kompensere og redigere bildene, siden kameraet kan lagre råfiler.

Blant nye funksjoner, finner vi mikroskopmodus med langsom blitsynkronisering som reduserer risikoen for overeksponering når man er tett på motivet. Kameraets fokusbracketing(stacking) tar flere bilder med fokus på ulike avstander i motivet, slik at fotografen kan velge hvor bildet skal være skarpt.

Det har også innebygget Wifi, GPS, e.Compass og manometer, og kan bruke et bredt utvalg tilbehør.

Blant annet finnes det et undervannshus som øker dykkedybden til 45 meter, et silikontrekk som beskytter mot riper, håndrem med innebygget flytevest, tele- og vidvinkelkonverter – og en sportsholder som kan monteres på seler eller ryggsekken, slik at man har rask tilgang kameraet.

ID: 18171

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

Avslører nytt zoomobjektiv

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top