Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Panasonic flagger ut TV-produksjonen

Panasonic vil redusere produksjonen av LCD- og plasmaskjermer fra neste år.

Skrevet av / 17.10.12 - 14:22
Panasonic flagger ut TV-produksjonen

Panasonic lager noen av de beste TV-ene på markedet, men i likhet med andre produsenter sliter de med dårlig lønnsomhet. Panasonic økte sin satsing på LED LCD-TV i 2011 og 2012, men det ser ikke ut til å ha gitt de ønskede resultatene. De fire siste årene har tallene stått i rødt for japanerne, og nå tar de grep for å snu den negative utviklingen.

Mindre egenproduksjon

I første rekke vil Panasonic redusere sin egen produksjon av LCD-paneler, og i større grad hente paneler fra underleverandører. Panasonic bruker i dag LCD-paneler fra LG i sine rimeligere TV-serier, og det er sannsynlig at denne andelen vil økes i årene som kommer.

Panasonic selv vil istedet øke produksjonen av små, høyoppløste bildepaneler til smartmobiler og nettbrett. De har angivelig også vært på frierferd hos Apple og vist dem nye skjermprototyper i håp om å bli deres nye leverandør av skjermer til iPad.

Hva med plasma?

Det er hittil usikkert hva som vil skje med produksjonen av plasmapaneler. Panasonics plasmaskjermer er populære blant film- og hjemmekinoentusiaster for sin spesielt gode bildekvalitet, og modellserier som VT50 og ST50 er svært ettertraktede. Det gjenstår å se om Panasonic vil fortsette å utvikle plasmateknologien innenfor high-end segmentet, eller om de gradvis vil utfase dem til fordel for moderne OLED-paneler.

Panasonics kostnadsbesparelser er ikke unike i dagens marked. Philips, Sharp, Sony m.fl. har alle tatt lignende grep det siste året for å øke lønnsomheten innenfor TV-segmentet.

Kilder: Reuters, Diamond Online

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Lyd & Bilde
Scroll to Top