Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Onkyo kjøper deler av Pioneer

Pioneer selger sin AV-divisjon, og japanske Onkyo er en av kjøperne.

Skrevet av / 30.07.14 - 15:54
Onkyo kjøper deler av Pioneer

Pioneer har siden tidlig i sommer annonsert at de vil selge sin audio/video avdeling Pioneer Home Electronics som lager blant andre høyttalere, hi-fi produkter og hjemmekinoreceivere. Nå er avtalen i havn: Investeringsfondet Baring Private Equity Asia og Onkyo kjøper til sammen 51% av Pioneer Home Electronics.

Pioneer beholder 49% av selskapsdivisjonen, og det vil fortsatt utvikles og produseres AV-produkter under Pioneer-navnet. Hvor mye de vil skille seg fra tilsvarende Onkyo-produkter gjenstår å se: Det loves nemlig at Pioneer vil beholde ansvaret for produkt- og teknologiutvikling. Onkyo på sin side vil nok sikkert ta i bruk flere av Pioneers patenterte teknologier i sine egne produkter.

Mange Lyd & Bilde-lesere husker sikkert nedleggelsen av Pioneer sin plasmaproduksjon noen år tilbake. Dette er altså nok et kostnadskutt, i håp om å forbedre lønnsomheten hos den japanske produsenten.
Bakgrunnen for salget er at Pioneer vil konsentrere seg om sine mer lønnsomme produktområder, deriblant bilstereo, navigasjon og DJ-utstyr.

Kilde: Nikkei

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top