Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

nyhet

Nytt premiumkamera fra Panasonic

De små systemkameraene er bedre enn noensinne, og i Lumix GX9 loves det enda bedre bilder.

Skrevet av / 13.02.18 - 15:00
Nytt premiumkamera fra Panasonic

Bildekvaliteten fra de fleste systemkameraene er så god, at det ofte handler om flisespikking når vi tester kameraer. Men det er et par områder hvor det fremdeles er rom for forbedringer. Fargedybde og bildedynamikk.

Det mener Panasonic at de har gjort noe med i Lumix GX9. Med noe de kaller tredimensjonal fargekontroll, registreres farger og lys som korrigeres i kameraets Venus Engine prosessor, slik at fargegengivelsen skal bli mer natutro. Det lover godt både for portretter og landskapsbilder, som ofte er det letteste å se fargeavvik på.

 

Lumix GX9 har den kjente 20 megapiklser bildebrikken vi kjenner fra GX8, og en ny støydempingalgoritme skal redusere bildestøy på bilder i lite lys. Kameraet har vippbar pekeskjerm, elektronisk søker med 240 fps oppfriskningsfrekvens, 0,07 sekunders fokusreaksjon og skyter opptil 9 bilder/s på serieopptak.

Blant andre ting det er verdt å merke seg, er forbedret batteritid på 240 bilder per lading – 900 i power save mode, femaksers bildestabilisator, 4K-videoopptak og opptil 30 bps skuddtakt på video med muligheten for å hente 8 Mp stillbilder fra opptaket.

Lumix GX9 starter på 8990 kr, og det finnes et håndgrep til kameraet til 699 kr, som slippes samtidig med kameraet i butikkene.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Lyd & Bilde
Scroll to Top