Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Ny smart-TV app fra NRK

På IFA-messen i Berlin drar NRK sløret av sin nye HBB tjeneste, med to nye TV-apper: NRK TV og Super.

Skrevet av / 05.09.14 - 16:31
Ny smart-TV app fra NRK

HbbTV står for Hybrid Broadcast Broadband TV, en sammensmelting av tradisjonell direktesendt TV og interaktiv streaming av TV via internett.

a1ae13e60d988ef

HbbTV gir tilgang til en rekke innholdstjenester via TV-en. HbbTV kan brukes til å se programmer du gikk glipp av, eller starte allerede begynte programmer fra begynnelsen – såkalt «catch up TV», og ikke minst til å se hva du vil, når du vil, (Video on Demand). BBC iPlayer er et eksempel på en slik tjeneste.

Her hjemme har NRK Nett TV  frem til nå vært tilgjengelig på mobil, nettbrett, PC/Mac, samt (for bare to uker siden) Apple TV. Nå kommer altså den første ordentlige NRK-appen som er optimalisert for smart-TV.

NRK TV og NRK Super

NRKs nye HBBtv tjeneste tilbyr består av to apper, NRK TV og NRK Super.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen viser frem NRKs nye smart-TV app for barne-TV, NRK Super.

Førstnevnte dekker NRK sitt tradisjonelle tilbud av nyheter, underholdningsprogrammer, serier og film, mens Super blir en ren barnekanal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tilgjengelig på de fleste smart-TV

NRK TV-appen rulles ut i disse dager på smart-TVer fra Philips, Panasonic, LG, Samsung og Sony. Den blir også tilgjengelig på Playstation 3 og RiksTV mottakerbokser. Samsung melder at de nye appene vil være bakoverkompatible og kan brukes på deres 2012 og 2013 Smart -TVer.

Oppdatert: 06.09.2014: NRK TV-appene ligger nå tilgjengelig i Samsung Smart Hub på 2012 og 2013 modellene. På 2014-modellene gjenstår det en siste oppdatering før appene er klare.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top