Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Ny dypbasskanon fra SVS

SVS sin nye sylindersubwoofer kommer ladet med kraftig forsterker og nytt basselement.

Skrevet av / 21.11.14 - 16:31
Ny dypbasskanon fra SVS

Den som vil at bassfrekvensene på film og musikk skal både høres og føles, kommer ikke utenom en real subwoofer. Og når det kommer til ekte dypbass er det fortsatt den gamle tommelfingerregelen om kubikk som gjelder. Selv om det etterhvert finnes mange små og moderne «turboladede» subwoofere der ute, er det ingenting som slår et stort element som får puste fritt i en stor kasse.

Problemet med store subwoofere er nettopp det, at de har det med å bli både store og tunge, noe som igjen trekker opp prisen. Det er kanskje derfor har sylindersubwooferne fra amerikanske SVS har blitt så populære. Sylinderformen gir en del fordeler, som at kabinetet kan ha rikelig volum samtidig som det er sterkt, lett og tar minimalt med gulvplass. Basselementet sitter montert i bunn for å gi et lavt tyngdepunkt.

Ny 2000-serie

svs-pc-2000-front-back

SVS lanserer nå en sylinder subwoofer i 2000 serien. Den er utstyrt med en kraftig 500w forsterker med innebygget DSP, som skal gi enda bedre ytelse til prisen enn forgjengerne. I tillegg er sylinderen blitt oppgradert med et nytt 12” basselement med lang slaglende. Til tross for et fotavtrykk på kun 42cm i diameter, lover SVS ytelse på høyde med store portede kabinetter. Bassgjengivelsen skal strekke seg helt ned til 16Hz (-3dB) , som bør være nok til å få buksebena til å flagre.

Vi har tidligere vært svært imponert over det saftige basstrykket fra SVS sine subwoofere, men de har ikke alltid fremstått som de strammeste i klassen. Her skal det være tatt noen grep på den nye serien for å gi bedre kontroll. PC2000 leveres med SVS sine SoundPath Isolation System gummiføtter, som avkobler subwooferen fra underlaget og reduserer uønskede vibrasjoner. Den nye subwooferen har også fått oppgraderinger rent visuelt fra sine forgjengere: Bassporten er flyttet fra toppen til baksiden, og istedet for en grill på toppen sitter det nå plate i sort pianolakk eller eikefinish.

Den nye PC-2000 sylindersuben skal koste 6.990 kroner og er leveringsklar fra desember.

Importør er L-sound.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top